Hvordan behandler man fordøjelsesforstyrrelser naturligt?

Jakarta - Fordøjelsesbesvær kan opstå på grund af spisemønstre eller at spise den forkerte mad. Symptomerne i sig selv er karakteriseret ved ubehag i maven efter spisning, halsbrand eller en varm og brændende fornemmelse i solar plexus. Det er nødvendigt at vide på forhånd, om fordøjelsesbesvær ikke er en sygdom, men et symptom på fordøjelsesproblemer, såsom mavesår, gastritis eller andre maveproblemer. Her er naturlige måder at håndtere fordøjelsesbesvær på:

Læs også: Almindelige problemer, der forstyrrer fordøjelsessundheden

1. Vær opmærksom på kosten

Maven kan rumme meget mad i et måltid. Men det skal ikke lade sig gøre, ja. For at undgå fordøjelsesbesvær anbefales det at spise små portioner, men ofte.

2. Spis med den rigtige kombination

At spise den rigtige kombination kan opfylde de ernæringsmæssige behov, der er nødvendige for fordøjelsen. At spise protein og fuldkorn på samme tid kan udløse fordøjelsesbesvær. For at overvinde dette, prøv at spise den rigtige mad med masser af fibre. Ud over at overvinde fordøjelsesforstyrrelser kan disse fødevarer reducere depression, angst og dårligt humør.

3. Indtag fødevarer, der indeholder enzymer

Enzymer er et af de stoffer, der spiller en vigtig rolle i processen med fordøjelse af mad. For at få de enzymer, du har brug for, kan du finde dem i råvarer. Prøv ikke at spise fastfood eller forarbejdet kød, og øg indtaget af naturlige og rå fødevarer i din kost.

Du skal vide, at alder spiller en vigtig rolle for fordøjelsesorganernes sundhed. Hvert 10. år falder produktionen af ​​enzymer i kroppen af ​​sig selv. For at understøtte enzymernes behov i kroppen anbefales det at tage de nødvendige kosttilskud, så klager over fordøjelsessygdomme kan overvindes.

Læs også: 7 fødevarer til at forhindre fordøjelsesforstyrrelser hos gravide kvinder

4. Hold en pause efter at have spist

Efter at have spist, er du forbudt at gå direkte til aktiviteter for at undgå fordøjelsesbesvær. Du bør holde en pause efter at have spist i 10 minutter.

5. Lav yoga bevægelser

Vidste du, at yoga er en naturlig måde at håndtere fordøjelsesbesvær på? Kombinationen af ​​yoga og åndedrætsøvelser kan understøtte et sundt fordøjelsessystem. Yoga kan understøtte afføringen, så toksiner og madrester i dem kan fjernes. Det kan også udløse væksten af ​​sunde bakterier i maven.

6. Forbrug af te kombineret med krydderier

Den naturlige måde at overvinde den sidste fordøjelsesbesvær på er at indtage te kombineret med krydderier. Kvaliteten og smagen af ​​krydderierne i te er i stand til at overvinde fordøjelsesforstyrrelser og give de næringsstoffer, som kroppen har brug for. For at overvinde dette, prøv at indtage myntete, ingefærte eller citronte, som tilsættes kardemomme eller kanel.

Læs også: Det er 5 sygdomme, der kan kontrolleres med den endoskopiske metode

Det er en række naturlige måder at håndtere fordøjelsesbesvær på. Hvis fordøjelsesbesværet, du oplever, ikke aftager efter at have taget disse trin, skal du tjekke dig selv på det nærmeste hospital for at få den behandling, du har brug for.

Reference:
WebMD. Tilgået 2021. Hvilke livsstilsændringer hjælper med at håndtere halsbrand?
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2021. Hjemme- og naturlige midler mod mavebesvær.
Sundhed Harvard. Tilgået i 2021. 9 måder at lindre sure opstød uden medicin .