Menstruationskop og tamponer får jomfruhinden til at rive?

Jakarta - Enhver kvinde, der stadig er i sin fertile periode, skal opleve menstruation hver måned. Nå, der er tre muligheder for opbevaring af menstruationsblod, nemlig bind, tamponer eller menstruationskopper. Tamponer er faktisk det samme som bind, med forskellige former og måder at bruge dem på. Denne cylindriske vatpind bruges ved at indsætte den i skeden.

Mens menstruationskoppen, er en gummi- eller silikonetragt, der tjener til at rumme ikke absorbere menstruationsblod, som også indsættes i skeden. Når du beslutter dig for at bruge en tampon eller menstruationskop, kan du tænke på, om de er sikre for en jomfru at bruge. Så hvad med det? Dette er forklaringen.

Læs også: Menstruationsblod falder efter puerperal periode, hvad forårsager det?

Er det rigtigt, at brugen af ​​menstruationskopper og tamponer får jomfruhinden til at rive?

For kvinder, der er vant til at bruge hygiejnebind, kan det være lidt "rædselsfuldt" at prøve at bruge en tampon eller menstruationskop. Årsagen er, at det ikke er få, der tror, ​​at det kan skade jomfruhinden, hvis man sætter noget ind i skeden, så de ikke længere er jomfruer. Det er faktisk ikke helt rigtigt. Brug af tamponer og menstruationskopper skader ikke jomfruhinden.

Hver kvinde er født med forskellige typer jomfruhinden (jomfruhinde) og nogle er født med lidt væv, så det er som om de ikke har en jomfruhinde. Generelt kan jomfruhinden rives under samleje, falde fra en cykel, ride på hest eller andre anstrengende sportsgrene. Hos nogle kvinder kan jomfruhinden være ret elastisk og strækker sig kun selv efter sex.

Når det er sagt, er undersøgelse af jomfruhinden ikke en pålidelig måde at se, om en pige er jomfru eller ej. Så tøv ikke, hvis du vil bruge en tampon eller menstruationskop, fordi disse to ting ikke skader skeden, når de indsættes korrekt.

Læs også: Diæt for at forhindre migræne under menstruation

Tips til valg af tamponer og menstruationskop

Inden du beslutter dig for at bruge en tampon, skal du vælge en størrelse, der er slankere og har en afrundet spids. Denne form for tampon gør det nemmere for dem af jer, der måske prøver det for første gang. Glem ikke altid at følge instruktionerne på æsken, før du bruger den.

I modsætning til tamponer vil brugen af ​​menstruationskopper blive bestemt ud fra din alder, kropsstørrelse, har født eller ej, og om du er aktiv i sport. Menstruationskopper anses også for at være mere hygiejniske og miljøvenlige end bind og tamponer. For menstruationskoppen er vaskbar, så den kan bruges igen og igen.

Læs også: 7 betydninger af menstruationsblodfarve, du skal kende

Nå, det er forklaringen om tamponer og menstruationskopper, som du skal kende. Ingen grund til at tøve og bekymre dig længere, fordi disse to genstande er sikre for dig at bruge, når du oplever menstruation. Hvis der er uønskede ting relateret til brug eller bivirkninger efter brug, så tal med din læge i app , Ja.

Reference:
Teenagers sundhed. Tilgået i 2021. Kan jeg bruge en tampon, hvis jeg er jomfru?.
Elle Cup. Fået adgang i 2021. Vil en menstruationskop bryde min mødom?.