Børn med ADHD, her er, hvordan man genkender symptomerne

, Jakarta - Attention deficit hyperactivity disorder (ADHD) er en kompleks neuroudviklingsforstyrrelse, der kan påvirke et barns succes i skolen. Symptomer på ADHD er forskellige og nogle gange svære at identificere. Ethvert barn kan opleve mange af symptomerne på ADHD.

Læger skal stille den rigtige diagnose og supervision, så den kan vurderes ud fra flere kriterier. ADHD diagnosticeres generelt hos børn i teenageårene, med en medianalder på 7 år. Ældre børn, der viser symptomer på ADHD, viser normalt symptomer, der bliver komplicerede tidligt i livet.

Læs også: 5 tips til at undervise børn med ADHD

Symptomer på ADHD hos børn, der skal anerkendes

Der er flere symptomer på ADHD hos børn, som fædre og mødre har brug for at kende, nemlig:

  1. Hans adfærd er selvfokuseret. Et almindeligt tegn på ADHD er manglende evne til at genkende andres behov og ønsker. Dette kan føre til to tegn, nemlig at forstyrre andre og svært ved at vente på deres tur.
  2. Kan lide at afbryde: Selvfokuseret adfærd kan få et barn med ADHD til at afbryde andre, når de taler eller deltager i samtaler eller spil, der ikke er deres.
  3. Svært ved at vente på din tur: Børn med ADHD kan have svært ved at vente på deres tur under klassens aktiviteter eller når de leger med andre børn på deres alder.
  4. At have følelsesmæssig omvæltning: Et barn med ADHD kan have svært ved at kontrollere sine følelser. De kan få vredesudbrud på uhensigtsmæssige tidspunkter.
  5. Nervøs. Børn med ADHD kan ofte ikke sidde stille. De kan prøve at løbe, føle sig rastløse, når de er stille, eller vride sig i en stol, når de bliver tvunget til at sidde.
  6. Ude af stand til at spille stille. Et barns rastløshed kan gøre det svært for et barn med ADHD at lege eller lave fritidsaktiviteter stille og roligt.
  7. Kan ikke fuldføre én opgave: Et barn med ADHD kan vise interesse for mange forskellige ting. De kan dog kæmpe for at gennemføre det. For eksempel kan de starte med lektier, men gå videre til næste ting af interesse, før de afslutter arbejdet først.

Læs også: Forbedring af ADHD-børns intelligens tidligt

  1. Mindre fokus: Børn med ADHD kan have problemer med at være opmærksomme, selv når nogen taler direkte til dem. Han ville sige, at han hørte, men de kunne ikke gentage, hvad den anden person lige havde sagt.
  2. Begår altid fejl: Børn med ADHD kan have svært ved at følge instruktioner, der kræver planlægning i udførelsen. Dette kan føre til skødesløse fejl. Det betyder dog ikke, at han er doven eller mindre intelligent.
  3. Dagdrømme: Børn med ADHD er ikke altid støjende og tilfredse. Et andet tegn på ADHD er at være mere stille og mindre involveret end andre børn. Et barn med ADHD kan ofte kigge op i himlen, dagdrømme og ignorere, hvad der sker omkring ham.

Ledsagelse af børn med ADHD

Bortset fra de symptomer, der opstår hos børn forårsaget af ADHD, kan de forårsage en masse problemer, hvis de ikke behandles. Børn, der ikke kan fokusere og kontrollere sig selv, kan kæmpe i skolen, ofte komme i problemer og finde det svært at omgås eller få venner.

Læs også: Bliv ikke skældt ud med det samme, det er grunden til, at børn ikke kan tie

Behandling for ADHD gør en dramatisk forskel for de symptomer, et barn oplever. Gennem den rette støtte kan børn opnå succes på alle livets områder.

Hvis far og mor har børn, der har symptomer som ADHD, skal du straks tale med en psykolog gennem ansøgningen . Forældre kan behandle symptomer på hyperaktivitet og impulsivitet hos børn ved at give fuld opmærksomhed. Behandlingsmuligheder kan begynde med at give terapi, vedtage en bedre kost- og træningsplan og ændre hjemmemiljøet for at minimere distraktioner.

Reference:

Healthline. Tilgået 2020. 14 tegn på opmærksomhedsunderskud hyperaktivitetsforstyrrelse (ADHD)

Hjælpevejledning. Tilgået 2020. ADHD hos børn