Fordelene ved bordtennis, uanset om det spilles enkelt eller dobbelt

, Jakarta – Udover at være en sjov aktivitet at lave med familie og venner, tilbyder bordtennis også enorme sundhedsmæssige fordele. Som de fleste sportsgrene giver bordtennis fordelene ved synkroniseret sind-krop-stimulering, aerob træning samt social interaktion.

I modsætning til mange andre sportsgrene er den samlede risiko for bordtennisskade ret lav. Bordtennis hjælper også med at opbygge styrke, hurtighed og smidighed uden at risikere alvorlige skader. Mere information om fordelene ved bordtennis kan læses her!

Læs også: 6 Træningsudstyr til hjemmetræning

Fordele ved fleksibilitet og koordinering

Der er mange fordele ved god bordtennis at spille enkelt heller ikke dobbelt , omfatter følgende:

1. Forbedre hånd-øje koordination. Et intenst spil bordtennis stimulerer mental årvågenhed og koncentration og udvikler mental skarphed.

2. Forbedre reflekser. På grund af sportens hurtige bevægelse og korte distancer forbedres grov- og finmuskelbevægelsen.

3. Smør samlinger. Bordtennis er det perfekte valg for folk, der har fået foretaget en knæoperation, en historie med rygproblemer, eller dem, der er trætte af forstuvede ankler, mens de dyrker andre sportsgrene.

4. At spille bordtennis er en sjov måde at forbrænde kalorier på, hvis du er træt af at træne fitnesscenter .

5. Social interaktion er meget vigtig for mental sundhed. I en verden, der er så forbundet gennem teknologi, føler folk sig i stigende grad adskilt fra hinanden. Bordtennis får dig til at forbinde dig med andre mennesker.

6. Holder hjernen skarp, fordi den er meget aerob, bruger både over- og underkroppen og er fantastisk til øjenkoordination og reflekser. Bordtennis bruger også mange forskellige områder af hjernen samtidigt, mens du sporer bolden, planlægger skud og strategier og tænker på spins.

Læs også: Gør denne bevægelse for at krympe arme

7. Idræts- og Kunstpædagogisk Fond startede et bordtennisterapiprogram designet til seniorer med tidligt stadie af Alzheimers og forskellige former for demens. Dette skyldes, at bordtennis aktiverer forskellige områder af hjernen samtidigt, hvilket giver spillerne mulighed for at stimulere deres overordnede bevidsthedstilstand.

8. Forbedre balancen. At forblive balanceret og hurtigt kunne ændre retning er nøglen til at blive en god bordtennisspiller. Jo mere du spiller, jo bedre vil din balance være.

9. Forbedre reflekser. På grund af dens hurtige bevægelser over korte afstande, forbedrer den grov og fin muskelbevægelse. I sidste ende kan bevægelserne i bordtennis forbedre reflekserne.

Læs også: 5 øvelser for en tonet balder

10. Tidsløs. Bortset fra at det er en fantastisk fysisk øvelse, er bordtennis også en fantastisk mental øvelse. Du skal planlægge din strategi og beslutte, hvilke spins du skal lave på bolden, mens du prøver at være et skridt foran din modstander og reagere på skud, der bliver spillet på samme tid.

Beslutninger skal tages på få sekunder, dette forbedrer koncentrationen, korttidshukommelsen og beslutningstagningsevnerne. Alle disse mentale øvelser øger hormonniveauet og holder hjernen ung, hvilket kan bremse den kognitive tilbagegang, der opstår med aldring.

Hvordan, interesseret i denne sport? Har du brug for en træningsvejledning, der passer til din kropstilstand, så spørg bare din læge direkte på . Du kan spørge om alt, og en læge, der er ekspert på sit område, vil forsøge at give den bedste løsning. Hvordan, nok Hent Ansøgning via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .

Reference:
Killerspin. Tilgået i 2020. Sundhedsmæssige fordele ved bordtennis.
Metro.co.uk. Tilgået i 2020. 10 uventet store fordele ved at spille bordtennis.
Bordtennis Table.uk. Tilgået 2020. De sundhedsmæssige fordele ved bordtennis.