Gør disse 5 ting, når mavesyren vender tilbage

Jakarta - Acid reflukssygdom er en af ​​de mest almindelige fordøjelsesforstyrrelser, især hos unge og produktive voksne. Denne tilstand opstår, når syre fra maven stiger op i spiserøret og forårsager en række ubehagelige symptomer.

Rapporteret fra Medicinske nyheder i dag Det mest almindelige symptom på sure opstød er udseendet af ubehag med en brændende fornemmelse i brystet ( halsbrand ). Ifølge American College of Gastroenterology (ACG) rapporterer personer med sure opstød, at denne ubehagelige følelse kan udstråle til bagsiden af ​​brystbenet.

Ubehag, når sure opstød kan mærkes i nakke og svælg, så nogle mennesker mærker en bitter eller sur smag i munden. Symptomer på sure opstød kan vare i flere timer. For nogle syge kan symptomerne forværres efter at have spist, mens andre kan opleve symptomer før de spiser.

Læs også: Ikke kun Mag, dette får mavesyre til at stige

Hvordan man overvinder mavesyre

Acid reflukssygdom udløses normalt af den mad, du spiser, især krydret, fedtholdig eller sur mad. Hvis denne tilstand bliver mere og mere hyppig, kan udløseren være gastroøsofageal reflukssygdom (GERD), som er en kronisk tilstand med mange mulige årsager.

Uanset årsagen kan tilbagefald af mavesyre få patienter til at føle sig utilpas. Her er nogle måder at håndtere mavesyre på, som du kan prøve at gøre, når mavesyren kommer igen:

  • Løsne tøj

Nogle tilfælde af sure opstød kan være forårsaget af tøj, der er for stramt til at presse mod maven. Hvis det er tilfældet, er den første ting, du skal gøre, helt sikkert at løsne dit bælte, bukser, skjorte eller hvad der ellers får din krop til at føles stram.

  • Stå oprejst

Visse stillinger kan også få mavesyren til at gentage sig. Så hvis mavesyren stiger, når du sidder eller ligger ned, så prøv at stå op. Når du allerede står, så prøv at stå med en mere oprejst holdning.

Ikke uden grund kan en oprejst holdning aflaste trykket på den nedre esophageal sphincter (LES), den muskelring, der hjælper med at forhindre mavesyre i at stige op i spiserøret.

  • Forbrug af ingefær

Ingefær har længe været brugt som traditionel medicin til behandling af symptomer halsbrand . Denne krydderiplante hjælper også med at lindre kvalme, så den menes at være god til at hjælpe med at overvinde mavesyre, der kommer igen.

Prøv at tilføje revet ingefær eller finthakket ingefær til din madlavning. Du kan også drikke varm ingefærte eller ingefærkogt vand, når mavesyren blusser op for at lindre ubehag i maven.

Du bør dog undgå at drikke ginger ale. Kulsyreholdige drikke er de mest almindelige syretriggere, og de fleste ingefærdrikke er lavet med kunstige smagsstoffer.

  • Tyggegummi

Tyggegummi i en halv time efter at have spist kan også være en måde at håndtere sure opstød på. Tyggegummi kan få munden til at producere spyt og synke. Denne naturlige metode menes at hjælpe med at tynde og fjerne mavesyre fra spiserøret.

Læs også: Myter eller fakta Tyggegummi Tygge hjælper med at overvinde stress

  • Indtagelse af mavesyremedicin

Der er ikke noget galt med at tage mavesyremedicin, hvis forskellige andre måder ikke reducerer de symptomer, du føler. Der findes flere typer af mavesyremedicin i håndkøb, nemlig antacida, H2-blokkere og protonpumpehæmmere eller PPI'er.

PPI og H2 type lægemidler er i stand til at reducere mængden af ​​syre, der udskilles af maven, så det hjælper med at overvinde mavesyre fra at stige igen. Mens antacida er nyttige til at neutralisere mavesyre.

Før du tager mavesyremedicin, skal du sørge for at tale med din læge først. Årsagen er, at nogle håndkøbs- eller receptpligtige lægemidler til behandling af mavesyre kan interagere med andre lægemidler. Du kan bruge appen at spørge en intern læge uden at forlade huset. Så det er bestemt nemmere at være sund.

Læs også: Dette er et tegn på, at mavesyresygdom er alvorlig

Det er nogle måder at håndtere mavesyre på, som du kan gøre, når mavesyren kommer igen. Acid reflukssygdom kan normalt heles inden for et par timer efter at have udført nogle af behandlingerne ovenfor. Men hvis du oplever halsbrand ledsaget af symptomer på koldsved og åndenød, bør du straks gå til det nærmeste hospital til behandling. Årsagen kan denne tilstand indikere hjerteproblemer.

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Hvordan kan du stoppe sure opstød?
Healthline. Hentet 2021. Sådan slipper du af halsbrand.