Kend babys køn tydeligt gennem 4D-ultralyd

, Jakarta – Enhver gravid kvinde kan ikke vente med at finde ud af køn på den baby, hun bærer. Mødre er dog også nødt til at vente tålmodigt, fordi barnets køn normalt først kan opdages, når svangerskabsalderen har nået fire måneder og derover. Nå, ultralydsundersøgelse er den vigtigste måde at finde ud af barnets køn.

I øjeblikket er der mange typer af ultralyd, som du kan vælge imellem, lige fra 2D, 3D til 4D ultralyd. Blandt de tre betragtes 4D ultralyd som den mest detaljerede type undersøgelse, hvoraf den ene tydeligt kan finde ud af barnets køn.

Læs også: Hvornår kan du høre fosterets hjerteslag?

At kende babys køn gennem 4D-ultralyd

Ved ultralydsundersøgelsen skal mor ligge på sengen, så lægen nemt kan scanne moderens underliv. Ultralyd er en test, der bruger lydbølger til at producere billeder af barnet. Denne undersøgelse bruges ofte til at kontrollere barnets udvikling og helbred fra graviditetstidspunktet til tidspunktet for fødslen.

Fordi det kan producere billeder, hjælper ultralydsundersøgelser læger med at finde ud af barnets køn. Lancering fra Baby Center , denne kontrol er naturligvis ikke altid 100 procent nøjagtig. Babyen kan være i en akavet stilling, der gør det vanskeligt at se kønsorganerne. Når læger ikke kan finde penis, konkluderer de normalt, at moderen bærer en datter.

Ud over at kende køn er fordelen ved 4D ultralyd, at den kan se fosterbevægelser, ansigtsudtryk, hænder, fødder og fingre samtidigt. realtid . Gennem 4D-ultralyd kan læger og mødre også se barnets hjertefrekvens, og opdage abnormiteter hos fosteret mere detaljeret, såsom læbespalte eller abnormiteter i blodkar.

Fordelen ved 4D ultralyd sammenlignet med de to andre typer ultralyd, denne undersøgelse er udstyret med et kamera med teknologi Høj opløsning (HD). Billederne bliver klarere og giver lægerne mulighed for at se abnormiteter hos fosteret lettere og mere detaljeret.

Læs også: Hvor sandsynligt er det, at man fejler et barns køn på en ultralyd?

Hvornår skal du lave en 4D ultralyd?

4D ultralyd kan udføres i enhver svangerskabsalder, hvad enten det er i første trimester, andet trimester eller tredje trimester. Alligevel anbefales 4D ultralyd normalt kun til mødre, der har en høj risiko for graviditetsproblemer, såsom gravide kvinder, der er over 35 år, har haft spontanaborter, har født babyer med medfødte abnormiteter, har diabetes eller visse tilstande og andre..

Mødre kan dog stadig lave en 4D ultralyd, selvom de ikke oplever nogen graviditetsrisici. De fleste mødre, der ønsker at gennemgå en 4D ultralyd, har en grund til at ville se barnets ansigt for første gang, inden det bliver født til verden eller bare vil sikre sig, at den lille ikke er rask og ikke har nogen skavanker .

Det bedste tidspunkt at lave en 4D ultralyd på er, når moderens svangerskabsalder har nået 24-30 uger. Det skyldes, at fosterets ansigtsform før 24 ugers alderen ikke er blevet færdigformet, så det ikke ser godt ud. Men hvis det gøres efter 30 uger, er fosterets ansigt endnu sværere at se, fordi livmoderen bliver fyldigere, og barnets hoved kan være kommet ind i bækkenområdet.

Læs også:Kan fosterets køn kendes uden en ultralyd?

Hvis du planlægger at lave en 4D ultralyd, kan du bestille tid hos lægen først via applikationen . igennem , kan mødre finde ud af den anslåede indleveringstid, så de ikke skal sidde længe på hospitalet. Du skal blot vælge lægen på det rigtige hospital i henhold til dine behov gennem ansøgningen.

Reference:
Healthline. Hentet 2020. Hvor hurtigt kan du finde ud af din babys køn?
Baby Center. Tilgået 2020. Hvad er 3D- og 4D-ultralydsscanninger?.