7 tips til at overvinde årsagerne til mastitis hos ammende mødre

, Jakarta - Har du som ammende mor oplevet forstyrrende symptomer i dine bryster? For eksempel, såsom hævelse, en klump, smerte eller en brændende fornemmelse ledsaget af, at huden bliver rød. Hvis ja, så skal moderen være opmærksom, fordi dette er et symptom på mastitis.

Lancering Mayo Clinic Mastitis er en betændelsestilstand, der kan forårsage en infektion i brystvævet. Det forårsager ikke kun de ovennævnte symptomer, mastitis kan også give feber på op til 38 grader celsius og gøre det svært for ammende mødre at amme deres babyer. Denne tilstand kan ikke kun opleves af ammende mødre, men også almindelige kvinder, selv mænd.

Læs også: Dette er hvad der er en brystbyld

Så hvordan kan man overvinde mastitis hos ammende mødre?

Hvis mastitis opleves af en ammende mor, er der ting, der kan gøres for at overvinde det, såsom:

  • Hvis du har mastitis, så bør du amme dit barn så ofte som muligt med den korrekte ammestilling for ikke at øge brystsmerter. Hvis du udsætter amningen eller skifter til modermælkserstatning, kan dette gøre mastitis-symptomer værre;

  • Hvis du ikke ammer, kan du pumpe modermælk i hånden. De frarådes at pumpe ved hjælp af en enhed, fordi det kan gøre smerten værre;

  • Brug en bh, der er løs og behagelig, når du ammer. Vi anbefaler at bruge en bh af bomuld, der absorberer sved;

  • Komprimer brystet med varmt vand for at mindske smerter, dette gør normalt moderen mere afslappet og letter mælkestrømmen, så blokering reduceres;

  • Masser forsigtigt brysterne for at lette strømmen af ​​mælk og hjælpe moderen med at slappe mere af;

  • Sørg for altid at indtage nærende mad og drikke nok vand. Derudover skal du også hvile mens barnet sover for at genoprette moderens tilstand;

  • Bed din læge om at ordinere smerte- og feberlindrende midler, der er sikre for ammende mødre at indtage. Derudover kan ammende mødre få ordineret antibiotika. Dette kan dog gøre barnet mere uroligt og nøjeregnende.

Selvom der ovenfor er nogle tips, der kan gøres, men det er bedre at tjekke det først til hospitalet. Bestil tid hos en læge via appen og følg de behandlingsinstruktioner, han gav.

Læs også: 4 Sundhedsproblemer, som ammende mødre ofte oplever

Hvad forårsager mastitis?

Mastitis er en infektion i brystvævet, som er ret almindelig under amning. Denne tilstand opstår generelt, når bakterier, ofte fra barnets mund, kommer ind i mælkekanalerne gennem åbningen i brystvorten.

Brystinfektioner er mest almindelige en til tre måneder efter fødslen, men kan forekomme hos kvinder, der ikke har født, og hos kvinder efter overgangsalderen. Andre årsager til infektion omfatter kronisk mastitis og en sjælden form for kræft kaldet inflammatorisk karcinom.

Hos raske kvinder er mastitis sjælden. Men kvinder med diabetes, kronisk sygdom, AIDS eller et kompromitteret immunsystem er mere modtagelige for det. Omkring 1 til 3 procent af ammende mødre oplever også mastitis. Hævelse og fejl ved tømning af brysterne under amning kan også give problemer og forværre symptomerne.

Kronisk mastitis er almindelig hos kvinder, der ikke ammer. Hos postmenopausale kvinder er brystinfektioner forbundet med kronisk betændelse i kanalerne under brystvorterne. Hormonelle ændringer i kroppen får også mælkekanalerne til at blive tilstoppet med døde hudceller. Disse blokerede kanaler gør det lettere for brysterne at forårsage bakterielle infektioner.

Læs også: Obligatorisk mad til rigelig modermælk

Er der effektive trin til at forebygge mastitis?

Du kan gøre disse gode vaner for at forhindre mastitis, såsom:

  • Amm barnet skiftevis med højre og venstre bryst;

  • Tøm brysterne for at forhindre hævelse og obstruktion;

  • Brug gode ammeteknikker for at forhindre ømme brystvorter;

  • Lad ømme eller revnede brystvorter tørre;

  • Sørg for at drikke rigeligt med væske for at forhindre dehydrering.

Det er ikke mindre vigtigt at sørge for at holde renligheden under amning såsom at vaske hænder, rense brystvorterne og holde barnet rent.

Reference:
WebMD. Tilgået 2020. Brystinfektion.
NHS UK. Tilgået i 2020. Mastitis.
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Mastitis.