Nedhængende øjenlåg, kan blive påvirket af denne tilstand

, Jakarta – hængende øjenlåg eller ofte omtalt som ptosis kan forekomme på grund af traumer, stigende alder eller forskellige medicinske lidelser. Denne tilstand kaldes unilateral ptosis, når den påvirker det ene øje og bilateral ptosis, når den påvirker begge øjne.

Denne situation kan komme og gå, eller den kan være permanent. Det kan også være til stede ved fødslen, som er kendt som medfødt ptosis, eller du kan udvikle det senere i livet, som er kendt som erhvervet ptosis.

Afhængigt af sværhedsgraden af ​​tilstanden kan hængende øjenlåg blokere eller i høj grad reducere synet afhængigt af, hvor meget det blokerer pupillen. I de fleste tilfælde vil denne tilstand forsvinde, enten naturligt eller gennem medicinsk intervention.

Der er mange mulige årsager til hængende øjenlåg, lige fra naturlige årsager til mere alvorlige tilstande. Din læge vil være i stand til at hjælpe dig med at finde ud af, hvad der forårsager problemet.

Læs også: Genkend Ptosis i disse kropsdele

Sandheden er, at alle kan få hængende øjenlåg, og der er ingen store forskelle i udbredelsen mellem mænd og kvinder eller mellem visse etniciteter. Men det er mest almindeligt hos ældre voksne på grund af den naturlige ældningsproces. Levatormusklen er ansvarlig for at løfte øjenlågene. Når du bliver ældre, kan disse muskler strække sig og som følge heraf få øjenlågene til at falde.

Husk dog, at mennesker i alle aldre kan blive påvirket af denne tilstand. Faktisk bliver babyer nogle gange født med det, selvom det er sjældent. Nogle gange er den nøjagtige årsag ukendt, men andre gange kan det skyldes traumer. Det kan også være neurologisk.

Den mest almindelige årsag til medfødt ptose er, at levatormusklen ikke er veludviklet. Børn med ptosis kan også udvikle amblyopi, almindeligvis kendt som dovent øje. Denne lidelse kan også forsinke eller begrænse deres syn.

Nedre øjenlågsrisikofaktorer

Visse medicinske tilstande kan også sætte dig i fare for at udvikle hængende øjenlåg. Hvis øjet falder, kan det være et tegn på en underliggende medicinsk tilstand, især hvis problemet påvirker begge øjenlåg.

Læs også: Er det rigtigt, at en skelen kan forårsage dovne øjne?

Hvis et af dine øjenlåg falder, kan det være resultatet af en nerveskade eller en midlertidig stye. Rutinemæssig LASIK eller grå stær kirurgi er nogle gange en udløser for udviklingen af ​​ptosis som følge af strakte muskler eller sener.

I nogle tilfælde er hængende øjenlåg forårsaget af en mere alvorlig tilstand, såsom et slagtilfælde, hjernetumor eller nerve- eller muskelkræft. Neurologiske lidelser, der påvirker øjets nerver eller muskler, såsom myasthenia gravis, kan også forårsage ptosis.

Det vigtigste symptom på hængende øjenlåg er, at det ene eller begge af de øvre øjenlåg er hængende. I nogle tilfælde kan dette påvirke synet. Men mange mennesker oplever, at hængende øjenlåg er næsten umærkelige eller ikke forekommer hele tiden.

Læs også: Gør irritation, disse er 5 årsager til øjenlåg, der går ind

Du kan også have meget tørre eller rindende øjne og er mere tilbøjelige til at opleve, at dit ansigt ser træt ud. Det vigtigste område, der skal påvirkes, er omkring øjnene, hvilket kan give en smertefuld fornemmelse. Nogle mennesker med svær ptosis kan være nødt til at vippe hovedet for at kunne se hele tiden, når de taler, selv når de fører en normal samtale.

Vil du vide mere om hængende øjenlåg, kan du spørge direkte til . Læger, der er eksperter på deres områder, vil forsøge at give dig den bedste løsning. Tricket, bare download applikationen via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge , kan du vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .