Er kokos sikkert at give til katte?

Jakarta - Kokos er en alsidig frugt. Vandet kan bruges som drik, mens kokoskødet kan forarbejdes til kokosmælk, olie eller indtages direkte. For mennesker har kokos en god ernæringsmæssig sammensætning, som indeholder essentielle fedtsyrer og aminosyrer, der er nødvendige for at understøtte kroppens sundhed.

Kokosfrugt er også godt for hjertesundheden, indeholder høje antioxidanter, er i stand til at holde kroppen hydreret og kan endda hjælpe med at opretholde en sund hud. Spørgsmålet er, om fordelene ved kokos også kan mærkes af katte? Er det sikkert at give kokosnødder til en kat? For flere detaljer, se forklaringen nedenfor.

Læs også: Den rigtige måde at holde hamsterburet rent på

Er der nogen fordele ved kokosnød, hvis det gives til katte?

Det er okay, hvis du vil give kokos til en kat, men sørg for, at det er i form af naturlig og uforarbejdet kokos, ja. Forarbejdet kokosnød vil normalt få sukker eller kunstige sødestoffer, som er meget farlige, hvis de gives til kælekatte. Ren kokosnød er ikke giftig for katte. Nogle katte kan faktisk godt lide smagen. Det, du skal huske, er, stop brugen, hvis katten har oplevet tegn på fordøjelsesbesvær, såsom diarré.

Læs også: Her er de almindelige typer hamstere at holde

Er der en fare?

Selvom det er sikkert at give til katte, er der sikre grænser for dette. Den første ting at gøre er at tale med din dyrlæge, før du giver din kat noget at drikke eller spise. Dette skyldes, at hvert dyrs krop har forskellige behov og reaktioner på enhver mad eller drikke, der kommer ind i dens krop.

Du skal også vide, om kokos har et højt fedtindhold, hvilket ikke er sikkert for katte at spise i store mængder. Selvom det er ret sundt, men hvis katte spiser for meget kokos, kan det udløse leverlipidose, som er en sygdom, der opstår, når leveren bevarer for meget fedt. Hvis det ikke behandles, er tab af liv den mest alvorlige komplikation, der kan opstå.

Ikke nok med det, ophobning af fedt i kroppen kan udløse hyperlipidæmi (højt kolesteroltal) eller pancreatitis (betændelse i bugspytkirtlen). Kokos er også højt i kalorier, så risikoen for fedme og andre vægtrelaterede problemer hos katte er uundgåelig. Så hold øje med og begræns mængden af ​​forbrug, ja.

Læs også: Her er 6 grunde til, at hunde går i strejke

Hvad med kokosmælk, vand eller kokosolie?

Så hvad med kokosmælk? Selve kokosmælken er lavet af revet kokoskød, som lægges i blød i vand og derefter filtreres. Kokosmælk bruges nogle gange som erstatning for komælk. Det man skal vide er, at katte ikke behøver at indtage komælk eller andre typer mælk fra andre dyr. Selvom mange katte kan lide smagen af ​​mælk, kan deres kroppe ikke behandle produktet ordentligt.

Det skyldes, at kattens krop mangler det enzym, der skal til for at nedbryde laktose. Ikke nok med det, at drikke mælk kan ofte forårsage diarré og andre fordøjelsesproblemer. Angående kokosmælk er der en positiv side man kan tage, nemlig at katten har mindre risiko for at få diarré. Problemet er, at fedtet og kalorierne, der findes i kokosmælk, kan forårsage de samme problemer hos katte, og det samme kan kokoskødet i sig selv.

Derfor tilbage til reglerne, uanset hvad der gives til katten, er det bedst at diskutere det med dyrlægen først. Især hvis din kat har en historie med fordøjelsesbesvær, nyre- eller leversygdomme og diabetes. Det er ikke kun kokosmælk, de samme regler gælder for kokosvand. Selvom det ikke indeholder fedt, er kokosvand rig på kalium, som kan påvirke kattens hjertefunktion og forsure dyrets blodniveauer.

Hvad med kokosolie? Det er okay, hvis du vil give det, men i små mængder. Du kan putte et par dråber på maden. Men glem ikke, kokosolie har også et højt fedtindhold, hvilket gør det til en risiko for kæledyr. I stedet for at blive fortæret, kan du give den til kattens pels for at gøre den sundere og se skinnende ud.

Reference:
Kæledyrene af gran. Fået adgang i 2021. Kan katte spise kokos?
Purrfectnpawesome.com. Fået adgang i 2021. Kan katte spise kokos? Alt hvad du behøver at vide!
Rscansw.org. Tilgået 2021. Almindelige fødevarer, der kan forgifte dine kæledyr.