7 rigtige trin til at afgifte kroppen for at blive sundere

"Mange juiceprodukter, sunde fødevarer eller visse kostforslag hævder at afgifte kroppen. Faktisk har kroppen faktisk et sofistikeret system til at gøre det, du ved. Ja, afgiftning af kroppen naturligt kan startes ved at vedtage en sund livsstil."

Jakarta - Selvfølgelig hører du ofte om kropsafgiftning, ikke? Dette indebærer normalt at følge en diæt eller bruge visse produkter, der hævder at befri kroppen for toksiner, og derved fremme sundhed og/eller fremme vægttab.

Heldigvis er kroppen udstyret med evnen til at fjerne toksiner og kræver ikke specielle diæter eller dyre kosttilskud for at gøre det. Så du kan booste din krops naturlige afgiftningssystem med blot enkle trin. Som hvad? Her er den fulde forklaring.

Læs også: Madvalg for at hjælpe med at afgifte kroppen

Sådan afgifter du kroppen korrekt

Kroppen har sofistikerede måder at fjerne toksiner på, som involverer leveren, nyrerne, fordøjelsessystemet, huden og lungerne. Men kun når disse organer er sunde, kan de effektivt fjerne uønskede stoffer.

Så i stedet for at prøve bestemte diæter eller produkter, så prøv at optimere din krops naturlige afgiftningssystem. Her er de trin, der kan tages:

  1. Begræns alkoholforbruget

At drikke for meget alkohol kan forringe leverfunktionen ved at forårsage fedtophobning, betændelse og ardannelse. Når dette sker, er leveren ikke i stand til at fungere korrekt og udføre de nødvendige opgaver, herunder filtrering af affald og andre giftstoffer fra kroppen.

At begrænse eller helt afholde sig fra alkohol er således en af ​​de bedste måder at holde kroppens afgiftningssystem kørende stærkt.

  1. Tilstrækkelig søvn af høj kvalitet

At sikre tilstrækkelig søvn af høj kvalitet hver nat er et must for at understøtte en sund krop og dens naturlige afgiftningssystem.

Søvn giver hjernen mulighed for at regulere og genoplade sig selv, samt slippe af med de giftige affaldsbiprodukter, der opbygges i løbet af dagen.

Når du har søvnmangel, har din krop ikke tid til at udføre disse funktioner, så toksiner kan opbygges og påvirke flere aspekter af dit helbred.

  1. Drik nok vand

Vand slukker ikke bare tørsten. Det regulerer også kropstemperaturen, smører led, hjælper fordøjelsen og optagelsen af ​​næringsstoffer og afgifter kroppen ved at fjerne affaldsstoffer.

Kroppens celler skal fortsat repareres for at fungere optimalt og nedbryde næringsstoffer, som kroppen kan bruge som energi. Denne proces frigiver dog affald i form af urinstof og kuldioxid, som forårsager skader, hvis de får lov til at samle sig i blodet.

Nå, vand kan transportere disse affaldsprodukter og fjerne dem effektivt gennem vandladning, vejrtrækning eller sved. Så det er vigtigt at holde sig godt hydreret for at afgifte kroppen.

Læs også: Her er hvordan faste hjælper kroppens afgiftningsproces

  1. Reducer indtaget af sukker og forarbejdede fødevarer

Højt forbrug af sukkerholdige og forarbejdede fødevarer er blevet forbundet med fedme og andre kroniske sygdomme, såsom hjertesygdomme, kræft og diabetes.

Disse sygdomme hæmmer kroppens evne til at afgifte sig selv naturligt ved at beskadige de organer, der spiller en vigtig rolle, såsom lever og nyrer.

  1. Forbrug af antioxidantrige fødevarer

Antioxidanter beskytter celler mod skader forårsaget af molekyler kaldet frie radikaler. Oxidativt stress er en tilstand forårsaget af overdreven produktion af frie radikaler.

Kroppen producerer naturligt disse molekyler til cellulære processer, såsom fordøjelse. Men alkohol, tobaksrøg, dårlig kost og eksponering for forurenende stoffer kan producere overskydende frie radikaler.

At spise en kost rig på antioxidanter kan hjælpe kroppen med at bekæmpe oxidativ stress forårsaget af overskydende frie radikaler og andre toksiner, der øger risikoen for sygdom.

Eksempler på antioxidanter omfatter vitamin A, vitamin C, vitamin E, selen, lycopen, lutein og zeaxanthin. Bær, frugter, nødder, kakao, grøntsager, krydderier og drikkevarer såsom kaffe og grøn te har nogle af de højeste mængder af antioxidanter.

  1. Spis fødevarer med højt indhold af præbiotika

Tarmsundhed er vigtig for at vedligeholde kroppens afgiftningssystem. Tarmceller har et afgiftnings- og udskillelsessystem, der beskytter tarmene og kroppen mod skadelige toksiner, såsom kemikalier.

God tarmsundhed starter med præbiotika, en type fibre, der fodrer de gode bakterier i tarmen kaldet probiotika. Med præbiotika er gode bakterier i stand til at producere næringsstoffer kaldet kortkædede fedtsyrer, som er gavnlige for helbredet.

At spise fødevarer rig på præbiotika kan holde immunsystemet og afgiftningen sund. Gode ​​fødekilder til præbiotika omfatter tomater, artiskokker, bananer, asparges, løg, hvidløg og havre.

Læs også: Myter og fakta om detox-diæter, du behøver at vide

  1. Aktiv på farten

Ved at reducere inflammation kan motion hjælpe kroppens systemer (inklusive dets afgiftningssystem) til at fungere korrekt og beskytte mod sygdom. Det anbefales, at du laver mindst 150-300 minutter om ugen med moderat intensitet, såsom rask gang, eller 75-150 minutter om ugen med kraftig fysisk aktivitet, såsom løb.

Det er et naturligt kropsdetox-trin, som du kan prøve. Hvis du har andre spørgsmål om detox, så prøv at tale med en erfaren og betroet læge på appen .

Reference:
Healthline. Fået adgang i 2021. Full Body Detox: 9 måder at forynge din krop.
Sundhed. Tilgået 2021. Sådan detoxer du din krop – på en sikker, sund måde.