Genkend tom graviditet, gravid men intet foster i livmoderen

Jakarta – Har du nogensinde hørt om en tom graviditet? Hvad er en tom graviditet, og hvad forårsager den?

Hvad er tom graviditet?

Vaginal graviditet er en tilstand, hvor livmoderen hos en gravid kvinde viser sig at være tom. Det betyder, at der ikke er noget foster eller en potentiel baby i livmoderen, ligesom en normal graviditet generelt. Der er mange faktorer, der kan føre til en tom graviditet hos kvinder.

Denne tilstand opstår, fordi der er et problem i processen, der fører til graviditet. Det æg, der er blevet befrugtet af sæden, kan ikke udvikle sig, så fosteret vokser ikke, eller eksisterer slet ikke. Det er det, der så får tilstanden til at blive kaldt en tom graviditet eller også kendt som afbrudt æg.

Faktisk er den proces, der opstår i en tom graviditet, næsten ikke forskellig fra en normal graviditet. Men på sin rejse ledsages moderkagen, der fortsætter med at danne og vokse, ikke af udviklingen af ​​et embryo eller et potentielt foster.

Læs også: Naturlig gravid med druer, kan indholdet gemmes?

Årsager til tom graviditet

Tomme graviditeter er ofte forårsaget af kromosomafvigelser, som er problemer oplevet, da barnet er i livmoderen. Denne lidelse resulterer også i forsinkelser i barnets udvikling.

Flere ting, der forårsager kromosomafvigelser, er kvaliteten af ​​sæd- og ægceller, der ikke er god. Så,; forårsager ufuldstændig celledeling. Alt, hvad der sker, får en kvindes krop til at reagere og afslutte graviditeten.

Tom graviditet er også en af ​​de ting, der oftest forårsager svangerskabssvigt, også kaldet abort. Desværre kan næsten intet gøres for at forhindre en tom graviditet. Nogle kvinder vil dog normalt kun opleve en tom graviditet én gang.

Læs også: Kan tom graviditet virkelig forhindres?

Hvordan genkender man en tom graviditet?

En tom graviditet kan opstå meget tidligt i graviditeten, før de fleste kvinder overhovedet ved, at de er gravide. Kvinder, der er gravide, kan stadig opleve tegn på graviditet, såsom sen menstruation, positive urinprøver, til morgenkvalme. Dette skyldes, at den proces, der sker i en tom graviditet, er den samme som processen i begyndelsen af ​​en normal graviditet. En tom graviditet gennemgår også en proces, hvor ægget befrugtes af en sædcelle. Men desværre udviklede befrugtningen sig ikke.

Mange kvinder, der har en tom graviditet, tror, ​​at deres graviditet forløber normalt, fordi deres hCG-niveau er forhøjet. Moderkagen kan også fortsætte med at vokse og forsørge sig selv uden en baby i en kort periode, og graviditetshormonerne fortsætter med at stige, hvilket får en kvinde til at tro, at hun stadig er gravid.

Det er derfor, at ugyldige graviditeter normalt går ubemærket hen, indtil resultaterne af en ultralydstest viser, at livmoderen er tom. Der er dog nogle symptomer, der kan opstå i en tom graviditet, såsom uudholdelige mavesmerter og kramper. Smerten er normalt ledsaget af blodpletter, der kommer ud af det kvindelige område.

Hvis disse tegn opstår, er det sandsynligt, at moderen har abort. Det er dog ikke alle blødninger, der opstår tidligt i graviditeten, som kan være tegn på, at moderen har abort.

Faktisk kan en tom graviditet kun opdages med sikkerhed ved at udføre en ultralydsundersøgelse aka ultralyd. Fordi undersøgelsen med denne metode indtil videre er blandt de mest nøjagtige til at vise resultaterne.

Hvis det viser sig, at moderen er erklæret tom graviditet, så sørg for at tage en snak med fødselslægen om de næste ting, der skal gøres. Der er nogle tilfælde, der kræver, at moderen gennemgår en udrensningsproces inde fra livmoderen. Der er to måder, man kan gøre, nemlig ved medicinsk behandling med curettage og indtagelse af medicin.

Efter at have oplevet alle disse ting, vil lægen normalt bede moderen om at udsætte den næste graviditet i op til 3 måneder. Dette gøres for at sikre, at kroppen er klar. For at det ikke sker igen, skal du sørge for, at de kommende forældre forbereder alt godt, inden du planlægger den næste graviditet.

Læs også: Her er den medicinske behandling for at overvinde ødelagt æg

Startende fra fysisk kondition til seksuel sundhed. Hvis du har brug for lægeråd, så brug appen at kontakte en betroet læge hvor som helst og når som helst via video/taleopkald og snak.kan også bruges til at købe medicin og planlægge laboratorieundersøgelser. Ordrer på medicin eller sundhedsprodukter vil blive leveret til dit hjem inden for en time. Kom nu, Hent hurtig!

Reference:
American Pregnancy Association. Hentet i 2020. Brændt æg.