Anerkend Xerosis, der gør huden kløende og tør

, Jakarta - Har du nogensinde hørt udtrykket xerosis? Xerosis er en medicinsk betegnelse til at beskrive tørre hudtilstande. Udtrykket xerosis kommer fra det græske "Xero", som betyder tør. Denne tilstand er en almindelig sygdom, der opstår i samfundet, især blandt ældre. Normalt opstår denne sygdom i løbet af kort tid. Det er dog muligt, at dette kan ske i lang tid.

Hvorfor sker dette? Grundlæggende har menneskelig hud brug for fugtighedscreme for at forblive fugtet og sund. Men med alderen vil hudens fugtighed falde. Dette skyldes, at oliekirtlernes ydeevne falder, og væskeindtaget har også en tendens til at falde. Det er det, der får huden til at blive tør og ru. Denne tilstand kan indirekte forstyrre udseendet og selvtilliden.

Denne tilstand kan forekomme hos både mænd og kvinder uanset alder. Selvom ældre har en højere risiko for at udvikle denne sygdom. Ikke kun ældre, mennesker, der bor på steder med lave temperaturer, i områder med lav luftfugtighed, og ofte svømmer i klorerede pools, er i fare for xerose.

At drikke nok mineralvand kan faktisk hjælpe med at forhindre xerose. Disse foranstaltninger er dog ikke nok til at forhindre denne sygdom. Årsagen er, at xerose også påvirkes af mange andre faktorer, såsom miljøfaktorer eller indflydelsen af ​​forbruget af lægemidler, såsom diuretika og retinoider.

Diuretika er lægemidler, der fungerer til at fjerne overskydende salt og vand fra kroppen. Mens retinoider er en gruppe lægemidler, hvis struktur er relateret til vitamin A og er nyttig til at bevare hudens skønhed.

Hormonubalancer kan findes ved overgangsalderen, hypothyroidisme og hyperthyroidisme. Disse tilstande kan nogle gange forårsage xerose. Nogle andre faktorer, der kan forårsage denne tilstand, er:

  1. Mangel på vand (dehydrering).
  2. Tag hyppige brusere med varmt vand.
  3. For mange bade på en dag.
  4. For lang eksponering for solen.
  5. Gnid ofte huden hårdt og ru.
  6. Brugen af ​​sæber med skadelige kemikalier.
  7. At tørre huden efter bad med et håndklæde er for hårdt.
  8. Lever i kolde områder med lav luftfugtighed.

Symptomer forårsaget af denne tilstand varierer også afhængigt af de underliggende faktorer, såsom alder, helbredsforhold og bopæl. Følgende er andre symptomer, der kan indikere xerosesygdom:

  1. Oplever hudirritation og hudfarve bliver rød.
  2. Huden er bleg, mat og hvidlig i farven.
  3. Huden er revnet, skaller og bløder muligvis.
  4. Huden føles tør, kløende, ru og skællende. Især arme og ben.

Denne tilstand kan forebygges på forskellige måder, lige fra simpel hudpleje eller ved at forbedre mønsteret i dagligdagen. At holde huden fugtig er den vigtigste nøgle til at forhindre xerose. Følgende er trin til at forhindre denne tilstand:

  1. Gå ikke i bad for længe.
  2. Brug en fugtighedscreme.
  3. Brug ikke skødesløst sæbe.
  4. Hold huden fugtig i koldt vejr.
  5. Rids ikke huden hårdt og overdrevent.
  6. Spis fødevarer med omega 3 indhold.
  7. Brug solcreme.
  8. Drik nok mineralvand.

Det er tipsene til at holde huden mod xerosesygdom. Hvis du har nogle af ovenstående symptomer og ønsker at tale direkte med en speciallæge via Snak eller Stemme/videoopkald , kan du nemt få adgang til den ved at trykke på Hent Ansøgning . Udover det kan du også købe medicin hos uden at stå i kø. Din ordre ankommer om mindre end en time. Praktisk, ikke? Kom nu, Hent appen nu!

Læs også:

  • 8 smukke tips til pleje af tør hud
  • Overvind tør eksfolieret hud på denne måde
  • Rids ikke tør og kløende hud, takl det på denne måde