Kend årsagerne til, at katte knurrer ofte

"Hvorfor knurrer katte så ofte? Knurrer katten, fordi hun er vred, har smerte, truet - eller bare er dramatisk? Plus, hvad er den rigtige måde for ejeren at reagere på en kattens knurren?"

Jakarta - Katte er virkelig mystiske kæledyr. Den ene gang kan han blive meget forkælet af sin ejer, og andre gange det modsatte. Herunder at give en knurrende lyd. Faktisk, hvorfor knurrer katte så ofte?

En knurren, ellers kendt som knurrende er den hæse, hårde lyd, som katte laver af forskellige årsager. En kat giver en lyd med dens mund lidt åben. Når katten ånder langsomt ud, slipper luft ud, hvilket får stemmebåndene til at vibrere.

Årsager til, at katte ofte knurrer

Katte har andre sanser end mennesker, så når du ser en kat hvæse i luften, er det nok ikke det usynlige væsen, de kigger på. Selvom katte tilsyneladende bare stirrer ud i luften, er der ting, som de menneskelige sanser ikke kan fatte. Det kan også være en klar advarsel om at holde sig væk fra dem.

Læs også: 4 måder at rejse med din kat

Her er nogle grunde til, at katte knurrer meget:

  • Beder om at blive væk fra dem

Som mange andre kæledyr vil du bemærke din kats kropssprog, når den forsøger at give et advarselstegn. Hårstående, ørebevægelse, haleposition, tænder og mere er blot nogle få af de advarselssignaler, dit kæledyr forsøger at fortælle dig, at du skal holde dig væk fra.

En knurren ledsaget af kropssprog, som en stående fjer, er et klart advarselstegn. Nogle katte knurrer ofte for at beskytte deres territorium mod andre dyr. Mens andre måske laver knurrende lyde for at advare deres ejere om, at de vil have noget privat rum.

  • Bange

Ikke alle knurren er et tegn på aggression eller af territoriale årsager. Katte kan begynde at knurre af frygt. Katte er også bange for ukendte omgivelser, mennesker eller kæledyr.

Hvis han er bange for et eller andet kæledyr, skal du give dem plads til at flygte. Hvis han føler sig fanget, vil han sandsynligvis gøre gengæld og beskytte sig selv.

Læs også: Skal du have kæledyr med på ferie?

  • Viser din dominerende side

Når katte knurrer, vil de måske gerne udtrykke dominans på grund af deres medfødte følelse af territorium. Hvis du introducerer en kat til et nyt kæledyr i samme rum, kan den knurre og hvæse. Dette kan skyldes, at katten føler sig lidt akavet med et nyt kæledyr på sit territorium.

  • Katte er besiddende dyr

Katte er naturligt besiddende væsner. Hvis du tager noget, der tilhører dem, vil de højst sandsynligt knurre eller hvæse. For eksempel beskytter en mor kat sine killinger. Hvis de mærker, at noget truer deres baby, vil katten knurre for at advare dem om at holde sig væk fra killingen.

  • Smerte

Katte knurrer ofte, når de føler fysisk smerte, svarende til hvordan de ville mjave af smerte. En skade eller anden fysisk sygdom, såsom gigt, tandsygdomme eller en urinvejsinfektion, kan få en kat til at knurre. Dette sker normalt, når nogen forsøger at røre ved katten i det ømme område.

Hvis din kats usædvanlige knurren fortsætter, bør du bede din dyrlæge om at vurdere hans helbred. Brug appen at facilitere spørgsmål og svar og få løsninger fra dyrlæger. Nok med Hentapplikationen på din mobiltelefon for at kunne nyde nem adgang til sundhed.

Læs også: Hvorfor kan katte lide at sove på tøj?

  • Stress

Tro det eller ej, katte kan også blive stressede. Katte kan være stressede eller paniske under forskellige omstændigheder. De kan blive stressede, når de er bange, har smerter eller endda tabt. Hvis din kat kæmper med stress, skal du finde ud af, hvad der forårsager det.

Hver kat reagerer forskelligt på situationer. Det er derfor, du bør observere din kats adfærd og sikre, at den er i et behageligt miljø.

Det var nogle af grundene til, at katte ofte knurrer. Hvis dette sker for din kat, så få det tjekket med det samme!

Reference:
Den kræsne kat. Fået adgang i 2021. Hvorfor knurrer katte? 7 grunde du bør kende.
Catster. Fået adgang i 2021. Lad os tale om, at kat knurrer — hvorfor vokser din kat, og hvordan skal du reagere?