Børn græder hysterisk, mens de sover om natten, pas på natterror

Jakarta - Ikke kun mareridt, komforten og kvaliteten af ​​dit lille barns nattesøvn kan blive forstyrret, når du oplever natterædsler. Night terror i sig selv er en tilstand, der opstår under søvn, normalt opstår i de første par timer efter en person sover.

En person, der oplever en natterrædsel, vil vågne op af sin søvn og derefter begynde at gå i panik, svede, skrige eller græde hysterisk. Efter at have passeret gennem den tilstand og faktisk vågnet, kunne de kun huske forfærdelige billeder eller huske slet ikke noget.

Læs også : Oplevet hjertesorg, kan det forårsage hyppige mareridt?

Natteskræk opstår normalt 2-3 timer efter, at barnet begynder at falde i søvn. Når denne tilstand opstår, kan din lille uden at vide det være i stand til at sparke ting omkring ham eller gå ud af sengen. Nå, det er det, der kan skade ham.

Karakteriseret af forskellige symptomer

Ifølge lægeverdenen er natrædsler en ret sjælden tilstand, som normalt forekommer blandt børn i alderen 4-12 år. Der er også dem, der oplever det, når de er i en vækstperiode. Så hvad er symptomerne på denne søvnforstyrrelse?

De vigtigste symptomer er en eller flere episoder med opvågning fra søvn, skrigende i panik, ledsaget af intens angst, rystelser i hele kroppen og autonom hyperaktivitet, såsom hjertebanken, hurtig vejrtrækning, udvidede pupiller og svedtendens.

Disse episoder kan gentage sig med hver episode, der varer omkring 1-10 minutter, og forekommer normalt i den tidlige tredjedel af nattens søvnfase.

Den lidende reagerer relativt ikke på andres forsøg på at påvirke hans eller hendes tilstand af natrædsel. Så inden for et par minutter efter opvågnen vil patienten normalt opleve desorientering og gentagne bevægelser.

Hukommelse af begivenheder, hvis nogen, er minimal (normalt begrænset til et eller to adskilte billeder).

Stress til miljøændringer

Desværre er den nøjagtige årsag til natterroren ikke kendt indtil nu. Tilstanden er dog ofte forbundet med følelsesmæssig stress, træthed, feber, søvnmangel, åndedrætsbesvær, hovedskade og ændringer i omgivelserne, såsom lyd og lys.

Læs også: Sover barnet ikke godt? Kom nu, identificer årsagen

Derudover er der andre ting, der kan være udløsende, såsom indtagelse af lægemidler, der påvirker centralnervesystemet, eller virkningen af ​​bedøvelse eller bedøvelse, når barnet lige er blevet opereret. Der er også påstande om, at natrædsel er relateret til genetik eller alkohol.

Tips til at forhindre Night Terror

Selvom den nøjagtige årsag er ukendt, er der i det mindste flere måder, du kan forsøge at forhindre natterædsler på. Nå, her er nogle tips, der kan hjælpe med at overvinde børns søvnproblemer:

  • Lad ikke barnet blive for træt. Indstil en fast sengetid (søvn- og vågentid), og hold dig til den, selv i weekenden. Sørg for, at dit lille barn får den mængde søvn, han har brug for. Børn kan sove meget roligt, hvis de har en fast sengetid.
  • Kom ind i en afslappende rutine cirka en time før sengetid. Rutinen bør omfatte afslappende aktiviteter, såsom at lytte til blød musik, læse eller bade din lille i varmt vand. Undgå at lade børn bruge elektroniske enheder i nærheden af ​​sengetid. Fjern om nødvendigt elektroniske enheder fra barnets soveværelse for at undgå fristelse.
  • Hold soveværelset køligt og behageligt.
  • Inviter ikke børn til at lave aktiviteter efter at have afsluttet deres sengetidsrutine. Når det er sengetid, så giv dem et kys og forlad dem.

Læs også: Spædbørn kan virkelig også være søvnløshed?

Når din lille oplever søvnrædsler, vil de normalt græde, frygte, skrige, deres puls accelererer, og de sveder. Du skal være opmærksom, hvis dit barn har nogle af nedenstående tilstande, så prøv at diskutere med en ekspert læge for yderligere behandling.

  • Børn under 3,5 år oplever natrædsel mindst en gang om ugen.
  • Ældre børn oplever natterædsler en eller to gange om måneden.

Natteskræk hos børn kan i høj grad forstyrre deres søvnkomfort, hvilket naturligvis har betydning for forholdene i løbet af dagen. Ikke at sove godt kan gøre børn trætte i løbet af dagen og ikke ophidsede. Mødre kan diskutere med børnelægen, hvis din lille har natteræder. Åbn appen og mødre vil få de bedste løsninger og direktiver fra ekspertlæger.

Reference:
Healthline forældreskab. Fået adgang i 2021. Har min baby natterror?
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Sleep Terror (Night Terror).
Børns sundhed. Tilgået i 2021. Night Terror.