A, B, C, D eller E, hvilken er den mest alvorlige type hepatitis?

, Jakarta - Hepatitis er en sygdom, der forårsager betændelse i leveren. Hepatitis kan opdeles i to kategorier, nemlig akut hepatitis og kronisk hepatitis. Hepatitis, der opstår mindre end 6 måneder, kan betegnes som akut hepatitis. I mellemtiden kaldes hepatitis, der er mere end 6 måneder, kronisk hepatitis.

Betændelse i leveren på grund af hepatitis har mulighed for fibrose eller ardannelse, skrumpelever, til leverkræft. Den mest almindelige årsag til hepatitis er en virus. Men lever- eller leverinfektioner kan også opstå på grund af giftige stoffer og også autoimmune sygdomme. Andre årsager til hepatitis omfatter infektiøs mononukleose, gul feber og cytomegalovirusinfektion.

Virus, der forårsager hepatitis, er opdelt i fem, nemlig A, B, C, D og E. Disse fem skal have særlig opmærksomhed på grund af den sygdomsbyrde, de bærer på, og potentialet til at forårsage udbrud og epidemier og kan forårsage død.

Derudover kan hepatitis type B og C forårsage kronisk sygdom hos millioner af mennesker og er en almindelig årsag til skrumpelever eller hærdning af leveren og kræft i leveren. Infektion fra hepatitisvirus viser muligvis ikke symptomer, og de symptomer, der ofte opstår, er gulsot, sort urin, træthed, kvalme, opkastning og mavesmerter. Derudover er hepatitis B også ledsaget af smerter i leddene.

Forklaring af hepatitisvirus efter type, nemlig:

  1. Hepatitis A-virus (HAV)

Hepatitis A kan inficere en person gennem mad, der er forurenet med afføring fra mennesker med hepatitis A. Hepatitis A er klassificeret som akut hepatitis, fordi de fleste mennesker med hepatitis A vil komme sig af sig selv og ikke vil udvikle kronisk hepatitis.

Derudover kan intime forhold også være en af ​​de ting, der kan sprede HAV. Hvis en person har haft hepatitis A, kan den syge komme sig og være immun over for denne virus. I øjeblikket er der en sikker og effektiv vaccine til at forhindre hepatitis A.

  1. Hepatitis B-virus (HBV)

Denne type hepatitis overføres gennem blodkontakt af en person, der er blevet smittet. Normalt opstår denne infektion gennem transfusioner eller blodprodukter, der er blevet udsat for virussen, medicinsk udstyr, sprøjter, sæd og andre kropsvæsker. HBV kan også overføres til babyer af mødre, der havde hepatitis B under fødslen.

Hepatitis B indgår i den type, der er farlig, fordi den kan forårsage død. Det anslås, at der er millioner af mennesker i verden, som har hepatitis B. HBV kan forebygges gennem en sikker og effektiv vaccine.

  1. Hepatitis C-virus (HCV)

Hepatitis overføres for det meste gennem blodoverførsel som ved hepatitis B. Derudover kan samleje også forårsage hepatitis C, selvom det er relativt sjældent. Hepatitis C ser i starten mild ud, men med tiden vil den blive kronisk. Indtil videre er der ingen vaccine, der kan forebygge HCV og er stadig på forskningsstadiet.

  1. Hepatitis D-virus (HDV)

Hepatitis D-virussen, der forårsager infektion, forekommer kun hos en person, der også har HBV. Flere infektioner med HDV og HBV kan resultere i en mere alvorlig sygdom end hepatitis. Dog kan administration af hepatitis B-vaccine automatisk give beskyttelse mod HDV.

  1. Hepatitis E Virus (HEV)

HEV spredes generelt gennem indtagelse af forurenet vand eller mad. HEV er en almindelig årsag til hepatitisudbrud, der forekommer i de fleste udviklingslande. En vaccine mod sygdommen er ved at blive udviklet, men forsyningerne er knappe.

Den farligste hepatitis

Hepatitis er den farligste sygdom er hepatitis, der ikke behandles og kontrolleres ordentligt, så den udvikler sig til kronisk leverbetændelse. Hepatitis sygdom, der oftest udvikler sig til kronisk, er hepatitis B og C. For når den bliver kronisk, kan hepatitis ende med at blive til leverkræft eller skrumpelever. Hvis du mærker symptomerne på hepatitis, skal du straks tale med din læge.

Det er en lille forklaring om de forskellige typer af hepatitis og den farligste hepatitis. Hvis du stadig har spørgsmål vedrørende leverbetændelse, lægen fra klar til at hjælpe. Den eneste måde er med Hent Ansøgning i App Store og Google Play. Du kan også købe medicin på . Din ordre vil ankomme inden for en time.

Læs også:

  • Fakta om hepatitis
  • 6 Fatale virkninger af komplikationer af hepatitis
  • Dette er, hvad der menes med kronisk hepatitis