Vil du holde op med at ryge? Prøv disse 8 måder

, Jakarta – Rygning kan forårsage forskellige sygdomme, såsom kræft, hjertesygdomme, slagtilfælde, lungesygdomme, diabetes og kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL), som omfatter emfysem og kronisk bronkitis. Rygning kan også øge din risiko for tuberkulose, visse øjensygdomme og immunsystemproblemer, herunder leddegigt.

Selvom de ved, at rygning er farligt, er det stadig svært for folk at holde op med at ryge. Det skyldes, at nikotinen i cigaretter har en vanedannende effekt. Rygere vil udvikle en grad af fysisk afhængighed af tobaksbrug. Nikotin anses for at være lige så vanedannende som heroin og kokain.

Læs også: Det er, hvad der sker, når du ofte udsættes for cigaretrøg

Rygning forårsager afhængighed

ifølge British Lung Foundation , cigaretter modificeres og tilsættes kemikalier for at skabe en vanedannende effekt. Nikotin er et stimulans, der midlertidigt kan lindre følelser af angst og depression. Når nikotinniveauet i hjernen falder, kan det øge stress og skabe behov for at ryge. Den beroligende effekt, du føler ved at tænde din næste cigaret, forstærker generelt vanen, hvilket gør det svært at holde op.

Nogle mennesker, der ryger, har også en større fysisk afhængighed af tobak end andre. Dette kan skyldes antallet af cigaretter og hyppigheden af ​​rygning. Denne afhængighed gør det svært for rygere at holde op med at ryge. Hvordan holder man op med at ryge?

1. Prøv nikotinerstatningsterapi

Spørg din læge om nikotinerstatningsterapi. Valgmuligheder omfatter:

  • Receptpligtig nikotin i en næsespray eller inhalator.
  • Håndkøbs nikotinplastre, tyggegummi og sugetabletter.
  • Receptpligtig ikke-nikotin rygestop medicin såsom bupropion (Zyban) og vareniclin (Chantix).
  • Kortvarig nikotinerstatningsterapi (såsom nikotintyggegummi, sugetabletter, næsespray eller inhalatorer) kan hjælpe med intens trang.

E-cigaretter har fået meget opmærksomhed på det seneste som et alternativ til traditionelle cigaretter. Der er dog behov for mere forskning for at bestemme effektiviteten af ​​e-cigaretter til rygestop og deres langsigtede sikkerhed.

Læs også: Efter at holde op med at ryge, renser kroppen ikke med det samme

2. Undgå udløsere

Nogle situationer, såsom at være til en fest, en bar, at føle dig stresset eller nippe til kaffe, kan få dig til at føle dig tvunget til at ryge. Derfor skal du identificere situationer, der kan få dig til at ryge, og undgå dem. Skift gamle vaner ud med nye vaner, for eksempel ryger du normalt mens du er i telefonen, kan du erstatte det ved at skrible på papir med en kuglepen.

3. Forsinkelse

Hvis du har lyst til at give efter for rygetrangen, så sig til dig selv, at du skal vente 10 minutter mere. Så gør noget for at distrahere dig selv i løbet af den tid.

4. Tygge noget

At tygge sukkerfrit tyggegummi eller tygge rå gulerødder, selleri, nødder eller solsikkefrø kan hjælpe med at reducere rygetrangen.

6. Lav fysisk aktivitet

Fysisk aktivitet kan hjælpe med at fjerne dit sind fra rygning og reducere dets intensitet. Du kan gå ud at gå, jogge eller cykle. Hvis fysisk aktivitet ikke interesserer dig, så prøv at sy, skrive dagbog eller andet arbejde.

7. Øv afslapningsteknikker

Rygning kan være din måde at håndtere stress på. At holde trangen til tobak tilbage alene kan være stressende. Lindre stress ved at øve afspændingsteknikker, såsom dybe vejrtrækningsøvelser, muskelafspænding, yoga, visualisering eller at lytte til afslappende musik.

8. Mind dig selv om fordelene ved at holde op med at ryge

Skriv eller sig højt årsagerne til, at du ønsker at holde op med at ryge og modstå rygetrangen. Dette kan omfatte at føle sig bedre, være sundere eller undgå en elsket person fra passiv rygning.

Læs også: Er det rigtigt, at rygning kan skade hjertet?

Hvis du i øjeblikket planlægger at holde op med at ryge, kan du drøfte det med din læge på . Du kan spørge om alt, og en læge, der er ekspert på sit område, vil forsøge at give den bedste løsning. Nok måde Hent Ansøgning via Google Play eller App Store. Gennem funktioner Kontakt læge du kan vælge at chatte via Video/taleopkald eller Snak .

Reference:
Centre for Disease Control and Prevention. Tilgået 2020. Rygning og tobaksbrug.
British Lung Foundation. Tilgået 2020. Hvorfor er det så svært at stoppe med at ryge?
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Stop med at ryge.