Stress kan øge risikoen for sure opstødssygdomme

, Jakarta - Har du nogensinde haft mavesyre refluks, når du følte dig stresset eller angst? Faktisk kan de fleste mennesker, der er stressede, forårsage en gentagelse af mavesyresygdom. Men få mennesker indser, at der er en sammenhæng mellem stress og sure opstød.

Ifølge flere undersøgelser kan stress være en udløser for sure opstødssygdomme. Angst eller stress er kroppens naturlige reaktion, men alvorlig nok stress udløser en gentagelse af sure opstødssygdomme. Med en vis forebyggelse og effektive behandlingsteknikker kan tilbagefald dog lettes, selv i de sværeste tider.

Læs også: 7 vaner, der kan udløse mavesyresygdom

Sammenhæng mellem stress og tilbagefald af sure opstødssygdomme

Acid refluks sygdom opstår, når syre fra maven bakker op i spiserøret. Dette er faktisk et almindeligt symptom på syre reflukssygdom. I mellemtiden forværrer stress symptomerne på sure opstød, og angst er en naturlig reaktion på stress i kroppen. Det er derfor, stress får syre reflukssygdom til at gentage sig eller får cyklussen til at gå tilbage.

Der kan opstå flere mulige fysiske årsager til sammenhængen mellem stress og sure opstød, nemlig:

  • Stress og angst reducerer trykket på den nedre spiserørsventil, muskelbåndet, der holder maven lukket og forhindrer syre i at bakke op i spiserøret.
  • Stress- og angstreaktionen forårsager langvarige muskelspændinger. Hvis dette påvirker musklerne omkring maven, kan det øge trykket på dette organ og presse syren op.
  • Høje niveauer af stress øger produktionen af ​​mavesyre.

Hos mennesker, der har høje stressniveauer, vil symptomer på sure opstødssygdomme, såsom smerter og halsbrand, føles mere alvorlige end hos mennesker, der ikke er stressede. Derudover kan mavesyresygdomme også være en stor kilde til stress for mennesker.

Læs også: Krydret mad kan udløse mavesyretilbagefald?

Dette forhold mellem stress og mavesyre gør det muligt at opstå en ond cirkel. Sure reflukssygdomme kan forårsage stress, men stressniveauer bidrager også til sure opstødssygdomme.

Andre faktorer, der forårsager sur reflukssygdom, nemlig:

  • Spis før sengetid;
  • Spis fed mad;
  • Spis krydret mad;
  • Har fedme;
  • Indtagelse af alkohol;
  • Røg.

Håndter mavesyretilbagefald forårsaget af stress

At mestre stresshåndteringsteknikker i livet hjælper med at reducere risikoen for sygdomme som sure opstød, hjertesygdomme, slag , fedme, irritabel tyktarm og stress. Jo bedre du håndterer stress, jo bedre vil du føle dig.

  • Motion: Denne aktivitet hjælper med at slappe af spændte muskler og frigiver naturlige hormoner, der får dig til at føle dig godt.
  • Undgå Trigger Foods: Hvis du er stresset, har du en tendens til at være følsom over for fødevarer, der udløser mavesyre såsom chokolade, koffein, frugt, appelsinjuice, krydret mad og fed mad.
  • Få nok søvn: Søvn er en naturlig stressreducer, og reduceret stress kan føre til mere afslappende søvn.
  • Øv afslapningsteknikker: Prøv at lave yoga eller lyt til afslappende musik.
  • Lær at sige nej: Det er okay at afvise ting, der ikke står højt på din prioritetsliste.
  • Latter: Se en sjov film eller video eller hæng ud med sjove venner. Latter er en af ​​de bedste naturlige stressreducere.

Læs også: Gravide kvinder har mavesyre, er det farligt?

Det er det, du skal vide om forholdet mellem stress og tilbagefald af sure opstødssygdomme. Ved at vide dette, kan du være mere opmærksom, når du beskæftiger dig med ting, der kan øge stress eller gentagelse af sure opstødssygdomme.

Hvis der opstår symptomer på mavesyresygdom, skal du straks tale med din læge gennem ansøgningen til håndtering. Kom nu, Hent Ansøgning nu!

Reference:

Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Sur refluks og angst: Hvad skal man vide
Healthline. Tilgået 2020. Kan stress forårsage sure opstød?