Dette er den tid, det tager at hele fra et brækket ben

, Jakarta – En type brud, der kan ramme, er et brækket ben. Der er mange ting, der kan få en person til at lide en brækket benskade, lige fra ulykker, sport til andre skader.

Benbrud kan forstyrre daglige aktiviteter, fordi det tager lang tid at hele. Faktisk, hvor lang tid tager det for et brækket ben at hele?

Fodbrud kan tage uger eller måneder at hele. Det afhænger af forskellige faktorer, lige fra bruddets placering, bruddets form, alder og skadens sværhedsgrad og omfang. Helingsprocessen skal først passeres, før en person kan vende tilbage til aktiviteter og gå normalt.

Læs også: Dette er den rigtige måde at behandle et ankelbrud på

Personer med benbrud erklæres helbredt, hvis den del, der var brækket, er blevet tilsluttet igen, eller de knækkede linjer er forsvundet. Benbrud, der opstår hos børn og unge heler generelt hurtigere end voksne.

Hos børn kan brud heles inden for fire måneders behandling. Hvad angår benbrud hos voksne, kan det tage op til seks måneder at hele.

Ud over aldersfaktoren afhænger længden af ​​helingsprocessen for benbrud også af bruddets placering. Normalt er benbrud, der tager længst tid at hele, brud i låret lårben . Varigheden af ​​helingsprocessen er også påvirket af den type brud, der opstår.

Åbne brud tager normalt længere tid at hele på grund af risikoen for infektion. Lukkede frakturer, såsom forskudte eller brækkede knogler, kan heles på omkring fire måneder.

Den tid, det tager, før fødderne kan bruges normalt

Når man oplever et brud, skal en person muligvis opereres som en form for hjælp og behandling. Normalt beregnes tiden til at komme sig fra denne tilstand, efter at frakturoperationen er afsluttet. For at være sikker på, hvor lang tid det vil tage for foden at kunne vende tilbage til brug, skal du sørge for at diskutere det direkte med en specialist, der behandler frakturer.

Benbrud kan tage lang tid, op til måneder, at hele. Men faktisk kan du gå efter to uger postoperativt ved hjælp af krykker. Udover at være et værktøj, kan brugen af ​​en pind også bruges til at træne benene, så de kan bruges umiddelbart efter en brækket knogle er helt helet.

Læs også: Kan et kravebensbrud behandles uden operation?

Alligevel bør du undgå at tvinge dig selv, selvom du har brugt en stok som værktøj. Så længe benbruddet stadig opstår, må du ikke træde på det ømme ben. Det vil sige, at man når man går skal løfte benet lidt, så delen ikke bliver for belastet og helingsprocessen kan ske hurtigere.

I den fjerde eller femte måned kan du muligvis gå langsomt uden at bruge en støtte. Men husk, aldrig presse dig selv eller gøre overdreven fysisk aktivitet. I nogle tilfælde kan et brækket ben tage op til et år at hele fuldstændigt, og du kan gå normalt.

Læs også: Dette er et knoglebrud

Få mere at vide om benbrud og den nødvendige helingstid ved at spørge en læge i appen . Du kan nemt kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak . Få information om sundhed og sund livsstil fra betroede læger. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!