5 almindelige årsager til mavesmerter under graviditet

, Jakarta - Symptomer på mavesmerter under graviditet er meget normale. Da de gravide kvinders organer vil fortsætte med at skifte, bliver livmoderen større, og maven bliver strakt. Det skyldes, at fosteret i livmoderen fortsætter med at vokse. For ikke at tale om, hvis moderen oplever morgenkvalme hver morgen.

De fleste årsager og symptomer på mavesmerter under graviditet er faktisk ikke noget at bekymre sig om. Hvis smerterne er milde, vil de aftage, så snart moderen skifter stilling, hviler, får afføring eller får afføring. Alligevel er mødre stadig ikke skødesløse, hvis de oplevede mavesmerter er bekymrende.

Læs også: Dette er forskellen mellem gravid med druer og gravid uden for livmoderen

Årsager til mavesmerter under graviditet

Fra forstoppelse til ligamentsmerter, disse er nogle af de almindelige årsager til mavesmerter under graviditet. Følgende er almindelige årsager til mavesmerter under graviditet:

1. Mave Mave

Gas kan forårsage mavesmerter under graviditeten. Gravide kvinder oplever ofte gas under graviditeten på grund af stigningen i hormonet progesteron. Hormonet progesteron får tarmmusklerne til at slappe af, og maden passerer længere gennem tarmene. Når mad bliver for længe i tyktarmen, tillader det mere gas at udvikle sig.

Under graviditeten fortsætter livmoderen med at forstørre sig efter fosterets vækst. Denne tilstand lægger ekstra pres på kroppens organer, som kan bremse fordøjelsen og tillade gas at bygge op.

2. Nedre abdominale ledbåndssmerter

Der er to nedre abdominale ledbånd, der løber fra livmoderen gennem lysken. Disse ledbånd understøtter livmoderen. Når livmoderen strækker sig for at støtte en voksende baby, skal ledbånd arbejde for at støtte den. Denne hændelse forårsager skarpe eller kedelige smerter i maven, hofterne eller lysken. Skiftende positioner, nysen eller hoste kan udløse smerter i runde ledbånd. Denne tilstand opstår normalt i det sidste semester af graviditeten. Strækaktiviteter kan udføres for at reducere smerter i runde ledbånd.

Læs også: Gravid, men har ikke et embryo, hvorfor det?

3. Forstoppelse

Denne tilstand er en klage, der ofte opleves af gravide kvinder. Det skyldes svingende hormoner, manglende væske- eller fiberindtag, manglende motion, bivirkninger af jerntilskud eller stressfaktorer. Forstoppelse kan forårsage alvorlige mavesmerter, normalt en kramper eller skarp, stikkende smerte.

4. Braxton-Hicks sammentrækninger

Disse sammentrækninger opstår, når livmodermusklerne trækker sig sammen i op til to minutter. Braxton-Hicks veer er ikke et tegn på veer. Dens udseende er uregelmæssig og uforudsigelig. Disse sammentrækninger forårsager ubehagelig smerte og tryk. Denne tilstand er dog normal under graviditeten.

Husk, at Braxton-Hicks-sammentrækninger ofte forekommer i tredje trimester af graviditeten. I modsætning til veerne er de ikke så smertefulde eller forekommer ofte.

5. HELLP Sindrom syndrom

HELLP syndrom ( hæmolyse, forhøjede leverenzymer og lave blodplader ) er en livstruende komplikation af præeklampsi. Rapporteret fra American Pregnancy Association afsløret, er en af ​​virkningerne af HELLP-syndrom på spædbørn spædbarns respiratorisk distress syndrom (lungesvigt) eller spædbarns respiratorisk distress syndrom (lungesvigt).

Læs også: Her er fakta om ektopisk graviditet

Det skal forstås, HELLP syndrom er mere almindeligt i den første graviditet. Mavesmerter øverst til højre er et af symptomerne på HELLP. Andre symptomer omfatter:

  • Hovedpine;
  • Træthed og utilpashed;
  • Kvalme og opkast;
  • Sløret syn;
  • Højt blodtryk;
  • Ødem (hævelse);
  • Blodig.

Det er en almindelig årsag til mavesmerter under graviditet. Hvis smerten, du oplever, fortsætter, eller hvis der er symptomer på blødning eller stærke kramper, skal du straks kontakte din fødselslæge gennem ansøgningen .

Hvis der er behov for en øjeblikkelig undersøgelse, kan mødre bestille tid hos en læge på sygehuset gennem ansøgningen . Kom nu, Hent Ansøgning lige nu!

Reference:
Healthline. Tilgået i 2021. Mavesmerter under graviditet: Er det gassmerter eller noget andet?
Meget godt Familie. Tilgået i 2021 Er mavesmerter normale under graviditet?
Forældre. Tilgået i 2021. Mavesmerter under graviditet
American Pregnancy Association. Tilgået i 2020. HELLP Syndrome