Let at gøre, sådan lærer man børn at være selvstændige

, Jakarta – Det er meget nødvendigt at lære børn at være uafhængige fra en tidlig alder. Ofte forsinker forældre at lære deres børn at være selvstændige af medlidenhedsgrunde, eller fordi de synes, barnet er for ungt til at gøre alt på egen hånd.

Læs også: Fordele ved at invitere børn til at lave mad

At lære børn at være selvstændige betyder ikke at give børn en opgavebyrde, der overstiger deres evner. At lære børn at være selvstændige er heller ikke en straf eller et tegn på, at forældre er for dovne til at hjælpe, så de beder børn om at gøre det selv.

Mor, her er hvordan man lærer børn at være selvstændige

Sammen med stigende alder skal børn klare alt på egen hånd uden forældrenes hjælp. Udsættelse af undervisning i uafhængighed hos børn vil kun hindre børns vækst til at blive voksne.

At lære børn at være selvstændige foregår i etaper og skal se på barnets evner. Faktisk har hvert barn forskellige evner. Her er en nem måde at lære børn at være selvstændige på:

  1. Lær børn at køre rutiner

At øge en følelse af selvstændighed hos børn kan startes ved at lære børn at udføre daglige rutiner. Generelt har børn svært ved at gøre noget nyt og ikke blive en rutine.

Hvis moderen underviser i noget, der bliver en rutine, vil barnet selvfølgelig med tiden være mere selvstændigt til at gøre det. For eksempel kan mødre lære deres børn at gå i bad eller have deres eget tøj på.

  1. Giv børn ansvar med udgangspunkt i små ting

Citeret fra siden First Cry Parenting , en måde som forældre kan gøre for at lære børn at være selvstændige ved at give børn ansvar med udgangspunkt i de små ting i deres liv. Børn skal selvfølgelig ikke tage stilling til økonomiske eller husholdningsmæssige problemer, give børnene ansvar for rengøringen af ​​deres værelser, rydde op på legepladsen eller give børn lettere opgaver såsom at feje huset og pudse vinduer.

Det er bedre for forældre ikke at tvinge deres børn til at udvikle en selvstændig holdning. Hvert barn har forskellige stadier. Af denne grund skal forældre være meget opmærksomme på, hvad deres børn har brug for til at overvåge deres udvikling til at blive selvstændige individer.

Hvis der er noget, du vil vide om dit barns vækst og udvikling, kan du direkte spørge lægen gennem ansøgningen . På den måde får moderen hurtigere svar om barnets vækst og udvikling.

Læs også: Førstehjælp, når et barn kvæler

  1. Tillad børn at træffe beslutninger

Rapporteret fra Psykologi i dag En anden måde at lære børn at være selvstændige på er at lære børn at turde tage beslutninger og leve det, de har truffet.

Et simpelt eksempel som dette, når forældre og børn spiser sammen på en restaurant, så lad barnet vælge, hvilken madmenu han vil have. Forældre bør kun forklare om den mad, han vil bestille, om smagen og konsistensen af ​​den mad, han vil bestille.

Giv barnet forståelse for ansvarsfølelse, hvis det arbejder på eller vælger noget, skal du gøre det godt til ende. Angående dette, lær børn at være ansvarlige for den mad, de vælger.

  1. Giv ros

At give ros, hver gang et barn lykkes med at gøre det, det gør, er en del af at lære børn at være selvstændige. Når børn føler sig værdsat for det, de laver, vil de være mere entusiastiske til at udføre deres opgaver.

At give ros viser også, at forældre er opmærksomme på detaljer, der udføres af børn. Ikke kun ros, når børn laver fejl, er det en god idé for forældre at rette dem. Det skal dog gøres klogt og ikke virke fordømmende, der gør børn bange for at gøre noget.

  1. Lad børn lege uden forældre

Rapporteret fra Meget godt Familie , at lade børn lege hjemme hos venner uden at blive fulgt af forældre kan være en måde at øge en selvstændig og ansvarlig personlighed hos børn. Læg vægt på, at barnet skal være venligt og ansvarligt, når det leger hjemme hos en ven. Når barnet kommer hjem, kan moderen diskutere med barnet, hvad der skete hjemme hos en ven, mens hun legede.

Spørg igen om de ansvarsområder, der er blevet undervist i, uanset om de udføres eller ej. Rapporteret fra American Academy of Pediatrics , føler børn et stort behov, når forældre inviterer dem til at diskutere. Ikke nok med det, at have kvalitets taletid kan øge et barns selvtillid.

Læs også: 3 hemmelige madmenuer til professionelle fodboldspillere

Det er tips, som forældre kan gøre, så deres børn bliver mere selvstændige. Forældre skal dog stadig ledsage barnet og giver ikke barnet for stort ansvar.

Reference:

First Cry Parenting. Tilgået 2020. 10 effektive tips til at gøre dit barn uafhængigt

Psykologi i dag. Tilgået 2020. Forældre: Opdrage selvstændige børn

Meget godt Familie. Tilgået 2020. Sådan opmuntrer du dit barns uafhængighed

American Academy of Pediatrics. Tilgået 2020. Growing Independence: Tips til forældre til små børn