A-vitamin er nødvendigt for alle aldre, genkend fordelene

Nogle af fordelene ved A-vitamin, nemlig opretholdelse af øjensundhed, opretholdelse af kroppens immunitet, reduktion af betændelse i kroppen. Gulerod, mælk, fisk, yoghurt, lever, æg, ost, fedtfattig mælk, korn og fedtfattigt smør er fødevarer, der indeholder A-vitamin, som anbefales at indtage hver dag. "

, Jakarta - A-vitamin er ikke kun godt for børn at indtage, men voksne har også brug for dette vitamin. Indtil videre er A-vitamin bedre kendt for at opretholde øjets sundhed, men mere end det har A-vitamin et utal af andre fordele. Ifølge sundhedsdata offentliggjort af School of Health kan mangel på A-vitamin føre til træthed, modtagelighed for infektioner og infertilitet. Kom nu, se her de utallige fordele ved A-vitamin!

Læs også: Sådan opfylder du de daglige behov for vitamin A

1. Forebyg forekomsten af ​​øjensygdomme, der kan påvirke funktionen af ​​øjets nethinde.

2. Når det udsættes for lys, fungerer A-vitamin for at gøre synet mere optimalt.

3. Forebyg infektion, fordi kroppens immunitet fungerer mere optimalt ved hjælp af A-vitamin.

4. Hold huden sund.

5. Hjælper med at overvinde acne og andre hudlidelser.

6. Forebyg komplikationer hos mennesker med mæslinger.

7. Nyttig til at reducere symptomer hos mennesker med malaria under 3 år.

8. Reduktion af risikoen for tab af liv hos mennesker med diarré for børn med hiv.

9. Behandling af præcancerøse læsioner i mundområdet.

10. Reducer risikoen for brystkræft hos kvinder, der er i præmenopausal alder.

11. Forebyg natteblindhed hos gravide.

12. Forebyg komplikationer til tab af liv hos gravide kvinder, der er underernærede.

Hvis du eller din nærmeste familie oplever en række sygdomme forårsaget af mangel på vitamin A i kroppen, skal du straks søge læge på det nærmeste hospital eller kontakte for at få mere information om dette!

Bemærk, at vegetarer, små børn og alkoholikere kan have brug for yderligere vitamin A. Du kan også få brug for mere vitamin A, hvis du har visse tilstande, såsom leversygdom, cystisk fibrose og Crohns sygdom. Normalt anbefales personer med disse tilstande at tage A-vitamintilskud.

Læs også: Hvordan påvirker vitaminer øjensundheden?

Valg af fødevarer, der indeholder vitamin A

Ligesom andre vitaminer og næringsstoffer, som kroppen har brug for, kan A-vitamin også fås fra fødeindtagelse, der indtages dagligt. Hvis kroppen optager overskydende vitaminer og næringsstoffer fra den mad, der indtages, vil resten, der optages i kroppen, blive lagret og brugt dagen efter.

I dette tilfælde kan du finde et stort indhold af A-vitamin fra mælk, fisk, yoghurt , lever, æg, ost, fedtfattig mælk, korn og fedtfattigt smør. Lever er en fødevare, der indeholder højt vitamin A, men det er nødvendigt at være opmærksom på mængden af ​​dagligt forbrug. Ideelt set indtages leveren ikke mere end en gang om ugen.

Ikke kun nogle af de fødevarer, der er blevet nævnt tidligere, en af ​​de velkendte kilder til vitamin A er gulerødder. Måske er der ikke mange, der ved, at ikke kun gulerødder er en kilde til A-vitamin, grøntsager som rød peberfrugt, søde kartofler og spinat kan også indtages som en høj kilde til A-vitamin.

Læs også: Hvor vigtigt er vitamin A-tilskud for børns øjensundhed?

Ikke kun grøntsager, frugt kan også være en god kilde til vitamin A. Nogle af disse omfatter æbler, druer, kiwi, mango, jackfruit, appelsiner, guava, papaya, melon, abrikos, passionsfrugt, tomat, vandmelon, dadler, avocado, cantaloupe, ananas og fersken. Du kan indtage det, hvis din krop føler, at du ikke indtager fødevarer, der indeholder A-vitamin. Held og lykke!

Reference:
Healthline. Tilgået i 2021. Vitamin A: Fordele, mangel, toksicitet og mere.
WebMD. Fået adgang i 2021. Vitamin A.
Skole for Folkesundhed. Fået adgang i 2021. Vitamin A