Ligesom at spise tang, her er fordelene

, Jakarta – For dem af jer, der kan lide at spise japanske specialiteter, såsom ramen, sushi eller onigiri, kender du sikkert allerede til tang eller det, der ofte omtales som tang. tang . Udover at indgå i maden, er tang også til stede i form af en snack. Det viser sig, at fødevarer rige på fibre ikke kun er lækre, men også har mange fordele, du ved. Når det indtages hver dag, kan det gøre kroppen sund.

Tang er en del af den flercellede algefamilie bestående af grønalger, rødalger og brunalger. Især typen af ​​brun tang, jodindholdet er meget højt. Dette stof er nødvendigt af kroppen for at producere thyreoideahormon. Så tang indtages også ofte for at forebygge eller behandle struma. Derudover har tang også en række gode næringsstoffer, herunder essentielle aminosyrer, antioxidanter, mineraler, sporstoffer , fibre og flerumættede fedtsyrer. Her er de sundhedsmæssige fordele, du kan få ved at indtage tang:

1. Rig på vitaminer og mineraler

Næringsindholdet i tang er ret komplet. Ud over at indeholde en række næringsstoffer, som er nævnt ovenfor, er tang også rig på vitaminer og mineraler. Blandt dem er vitamin A, vitamin B6, vitamin B12, vitamin C, jern, mangan, magnesium, zink, fiboflavin, niacin, thiamin og calcium. Derfor anses tang for at være en af ​​de sundeste og gode fødevarer at indtage regelmæssigt.

2. Højt indhold af antioxidanter

Tang indeholder rigelige antioxidanter lige fra carotenoider, flavonoider og alkaloider. Antioxidanter er nyttige til at neutralisere frie radikaler. Derudover er antioxidanter som C-vitamin og mineraler som mangan og zink i brun tang også gavnlige for at opretholde hjertesundheden.

3. Oprethold ideel kropsvægt

Tang er også kendt som havgrøntsager eller marine grøntsager som er lavt i kalorier. En skål med rå tang eller wakame tang indeholder mindre end 20 kalorier. Så indtagelse af tang vil ikke gøre dig fed. Derudover indeholder typen af ​​brun tang også pigmenter fucoxanthin som kan hjælpe kroppens stofskifte med at omdanne fedt til energi. En undersøgelse offentliggjort i Fødevarekemi fandt også, at indholdet af naturfibre el alginat i brun tang kan hjælpe med at blokere optagelsen af ​​fedt i tarmen med op til 75 pct.

4. Hjælper med at fremskynde sårheling

Siden oldtiden har den romerske kultur brugt tang til at behandle sår, forbrændinger og hududslæt. Faktisk kan tang faktisk hjælpe med at fremskynde sårheling. Det høje indhold af K-vitamin i tang vil sende et kemisk signal, så når du kommer til skade, vil blodgennemstrømningen hurtigt stoppe.

5. Godt for diabetikere

En række undersøgelser har også fundet ud af, at brun tang eller tang kan påvirke glykæmisk kontrol og sænke blodsukkerniveauet. Så denne mad er meget nyttig for mennesker med type 2-diabetes.

Nå, du kender allerede fordelene ved tang, især chokolade- eller tangtypen. Kelp kan findes i madfortykningsmidler, herunder is og salatdressinger. Du kan indtage denne type tang rå i form af kosttilskud eller kogt. (Læs også: Ikke kun kost, Kimchi er også godt for helbredet )

Hvis du vil vide mere om kost og madernæring, så spørg bare lægen gennem appen . Kontakt lægen via Video/taleopkald og Snak når som helst og hvor som helst. Hvad venter du på? Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.