Forskellige årsager til hoste med slim og tør hoste

, Jakarta – Hoste er en af ​​kroppens reaktioner, der opstår, når et fremmedlegeme kommer ind i åndedrætssystemet. Generelt vil en hoste opstå, når støv, forurening eller allergi-udløsende stoffer aka allergener trænger ind i luftvejene. Når dette sker, sender hjernen signaler gennem rygmarven, som derefter når musklerne i brystet og maven.

Læs også: 7 typer hoste du skal kende

Efter at have modtaget et signal fra hjernen, vil musklerne trække sig sammen. Dette får så luften til at blæse gennem åndedrætssystemet og skubber fremmedlegemet ud. Udover at være en reaktion på kroppen, kan hoste også være et symptom på visse sygdomme.

Men vidste du, at selve hosten er opdelt i to forskellige typer, nemlig hoste med slim og tør hoste. Så er årsagen den samme? Kom nu, se hele anmeldelsen i denne artikel!

Dette er årsagen til hoste med slim

Den mest almindelige årsag til at hoste slim op er en viral eller bakteriel infektion, for eksempel når luftvejene er inficeret med influenzavirus. På det tidspunkt vil kroppen producere mere slim for at fange og uddrive de organismer, der forårsager infektion. Kroppen producerer en hostereaktion for at udstøde slimet og gøre luftvejene mere lettede.

Derfor anbefales det stærkt ikke at sluge slimet, der opstår ved hoste. Fordi at sluge slim i en hoste faktisk kan hindre helingsprocessen. Når du hoster slim op, så prøv at få slimet ud af luftvejene. At hoste slim op kan også være et symptom på flere typer sygdomme, såsom lungebetændelse, bronkitis, astma og kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL).

Lav straks en undersøgelse på det nærmeste hospital, når din hoste med slim ikke bliver bedre inden for 3 uger eller er ledsaget af andre symptomer, såsom åndedrætsbesvær. Denne tilstand kræver øjeblikkelig lægehjælp. Brug og find ud af det nærmeste sygehus, så de oplevede helbredsproblemer kan behandles med det samme.

Læs også: Slip af med hoste med slim

Årsager til tør hoste

En tør hoste er også kendt som en hoste uden slim, fordi den ikke får kroppen til at producere slim eller slim i luftvejene. Denne type sten holder dog ofte i lang tid, og risikerer at give irritation i luftvejene. Generelt vil en tør hoste blive værre og værre om natten og dermed forstyrre søvnkvaliteten hos den syge.

Der er flere årsager, der kan få en person til at opleve en tør hoste.

1. Astma

En tør hoste kan faktisk være et stort tegn på astma. En tør hoste forårsaget af astma vil dog normalt være ledsaget af andre symptomer, såsom hvæsende vejrtrækning eller hvæsen og åndenød.

2.GERD

Ifølge en undersøgelse fra 2015 skrevet i Indisk lunge GERD kan forårsage en kronisk tør hoste hos omkring 40 procent af mennesker med det. Ud over en tør hoste skal du identificere andre symptomer på GERD, såsom en varm brystfornemmelse, kvalme, opkastning, dårlig ånde og synkebesvær.

3. Virusinfektion

Når du har en virusinfektion, vil denne tilstand normalt forårsage, at du har en mild forkølelse. Efter at influenzasymptomerne er blevet bedre, kan du opleve en tør hostetilstand forårsaget af irritation af luftvejene.

4. Miljøfaktorer

Der er mange ting i luften, der kan irritere dine luftveje. Startende fra røg, støv, forurening, skimmelsvamp til pollen. Ikke kun det, selv luft, der er for tør eller kold, kan få en person til at opleve tør hoste på grund af allergiske tilstande.

Læs også: 4 tegn på en farlig hoste hos børn

Eller hvis du er i tvivl, kan du spørge en sagkyndig læge om hostesymptomer, der viser sig igennem Du kan nemt kontakte lægen via Video/taleopkald og Snak . Få information om hoste med slim og tør hoste samt andre helbredsproblemer fra en betroet læge. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!

Reference:
Indisk lunge. Hentet 2021. Kronisk tør hoste.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Hvad skal man vide om en hoste med slim.
Healthline. Tilgået i 2021. Hvad forårsager en tør hoste?