Sund livsstil for at opretholde mavesundhed

, Jakarta - Ved du allerede, hvor vigtig mavens funktion i kroppen? Dette organ er ansvarlig for at opbevare mad, derefter nedbryde, behandle, forarbejde, for at skubbe og sende mad til tarmene. Så kan du forestille dig, hvad der vil ske, hvis dit mavesundhed bliver forstyrret? Selvfølgelig er der forskellige klager, der vil dukke op i fordøjelsessystemet.

Sådan holder du maven altid i en sund og god stand, så skal du altid passe på den. Så hvilken slags sund livsstil for at opretholde en sund mave?

Det er faktisk ikke svært, hvordan man opretholder mavesundheden, men det kræver intention, disciplin og beslutsomhed at implementere en sund livsstil. Nå, her er nogle sunde livsstile, der skal vedtages for at opretholde mavesundheden.

Læs også: Lær disse 4 typer mavesygdomme at kende

1. Nok kropsvæsker

At dække kroppens væskebehov er en af ​​de enkleste måder at opretholde en sund mave på. Ifølge National Health Service (NHS) kan forbrug af vand tilskynde til passage af affald gennem fordøjelsessystemet og hjælpe med at blødgøre afføring.

2. Spis til tiden

Spis til tiden, så maven altid er sund. At spise på et uregelmæssigt skema kan øge mavesyrerefluks og udløse sårsymptomer hos patienter. Indtag derfor sunde fødevarer og snacks på en regelmæssig basis. Prøv derefter at sidde ned, mens du spiser, og spis på samme tidspunkt hver dag.

3. Glem ikke sport

Motion kan ikke kun styrke kroppens knogler og muskler. Regelmæssig fysisk aktivitet kan også holde maden i bevægelse gennem fordøjelsessystemet, hvilket forhindrer forstoppelse og andre fordøjelsesproblemer. Derudover kan motion også opretholde en ideel kropsvægt, som er godt for fordøjelsessystemet.

Læs også: Hvad er kendetegnene ved stigende mavesyre?

4. Undgå indtagelse af alkohol og cigaretter

Undgå vanen med at indtage alkohol og ryge. Årsagen er, at disse to vaner kan forstyrre funktionen af ​​maven og fordøjelsessystemet som helhed. Ikke nok med det, disse to vaner kan også udløse mere alvorlige helbredsproblemer, såsom mavekræft.

5. Begræns fed mad

Hvordan man opretholder mavesundheden kan også være ved at begrænse fedtholdige fødevarer. Husk, fødevarer rige på fedt er ikke gode for mavefunktion, fordi de har tendens til at bremse fordøjelsesprocessen. Nå, hvis det er sådan her, skal du ikke blive overrasket, hvis du oplever forstoppelse.

Alternativt kan du prøve at begrænse forbruget af fed mad. Kombiner derefter disse fødevarer med fiberrige fødevarer for at gøre dem nemmere for kroppen at fordøje.

6. Betydningen af ​​fiberindtag

Fiber spiller en vigtig rolle i at opretholde en sund fordøjelseskanal, herunder mavesundhed. Du kan få dit fiberindtag fra frugt, grøntsager, nødder og fuldkorn.

Fiberrige fødevarer kan også få fordøjelsesprocessen til at forløbe glat, hjælpe med at forhindre forstoppelse og opretholde en sund vægt. Interessant nok kan en fiberrig diæt hjælpe med nogle fordøjelsesproblemer, såsom irritabel tyktarm (IBS) og hæmorider.

Læs også: 4 måder at vælge den bedste mad til sår på

7. Begræns krydret mad

Indtagelse af krydret mad er svært for nogle mennesker at undgå. Men i nogle tilfælde viser det sig, at denne vane udløser problemer i maven og fordøjelsessystemet.

Ifølge NHS kan krydret mad forårsage halsbrand, mavebesvær eller diarré. Hvis du oplever dette problem efter at have indtaget krydret mad, skal du stoppe eller begrænse dit forbrug af chili eller anden krydret mad.

Nå, det er nogle måder at bevare mavesundheden på, som du kan gøre. Hvordan, interesseret i at prøve det? For jer, der vil vide mere om, hvordan man vedligeholder mavesundheden eller andre ting, kan man spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Ingen grund til at forlade huset, du kan kontakte en ekspert læge når som helst og hvor som helst. Praktisk, ikke?



Reference:
National Health Service - Storbritannien. Tilgået i 2021. God mad til at hjælpe din fordøjelse
Hverdagssundhed. Tilgået i 2021. 11 tips til bedre fordøjelsessundhed
Intercoastal Medical Group. Tilgået i 2021. Spis for en sund grav e stive system