Hvad sker der med dine fødder, hvis du får vandlopper?

“Forekomsten af ​​vandlopper på fødderne er karakteriseret ved et støjende, kløende udslæt, der ses mellem tæerne. Kløen bliver værre, når du tager skoene af efter aktiviteter. Vandlopper gør også huden på fødderne tør og tykkere.”

, Jakarta – Vandlopper, også kendt som tinea pedis, er svampeinfektioner, der angriber det øverste hudlag på fødderne. Denne tilstand er tilbøjelig til at opstå, når fødderne er våde og fugtige, så den opleves af mange mennesker, som sjældent holder deres fødder rene. Vask fx sjældent dine fødder eller skift sokker.

Selvom det ofte betragtes som trivielt, kan vandlopper spredes til andre dele af kroppen og udløse betændelse i lymfeknuderne. For at være mere opmærksom skal du vide, hvad der sker med dine fødder, når du får vandlopper.

Læs også: 6 naturlige ingredienser til at overvinde vandlopper

Genkend symptomerne på vandlopper

Vandlopper er forårsaget af svampeinfektioner, de mest almindelige er dermatofytter som forårsager ringorm. Når du er inficeret med en svamp, er her symptomerne på vandlopper, du skal være opmærksom på:

1. Et støjende udslæt, der føles kløende og findes mellem tæerne. Kløen er mere udtalt, når den ramte tager sine sko og sokker af efter aktiviteter.

2. Vandlopper gør huden tør, fortykket, hærdet og ru på sålerne eller siderne af fødderne. Ikke sjældent bliver huden på mennesker med vandlopper revnet og skaller.

3. I svære tilfælde laver vandlopper vabler, der føles kløende.

4. Hvis vandlopperne spreder sig til tåneglene, vil den syge opleve misfarvning af neglene ledsaget af fortykkelse og skader på neglene.

Læs også: Er det rigtigt, at tør hud lettere smittes?

Kan vandlopper forårsage komplikationer? Selvfølgelig kan du det, risikoen afhænger af sværhedsgraden af ​​den infektion, du har. En af de komplikationer, der er tilbøjelige til at opstå, er spredning af infektion til andre områder af kroppen, såsom tæer, lyske og hænder.

I fremskredne stadier forårsager denne tilstand betændelse i lymfeknudekanalerne (lymphangitis) eller betændelse i lymfeknuderne (lymfadenitis). Lad ikke vandlopper forårsage komplikationer. Til det har du brug for en strategisk måde at behandle og forebygge vandlopper på, hvordan gør du det?

Effektive måder at overvinde vandloppeinfektioner på

Vandlopper infektion kan behandles på forskellige måder, herunder:

1. Læg fødderne i blød i saltvand eller fortyndet eddike. Målet er at få hudblærerne til at tørre hurtigt.

2. Behandl med tea tree olie eller svampedræbende cremer, der sælges frit på markedet. For eksempel miconazol eller clotrimazol. Sørg for at tale med din læge, før du bruger det.

3. Hold dine fødder rene. Tricket er at vaske dine fødder regelmæssigt efter rejser, forsøge at holde dine fødder tørre og rene, undgå at bruge for tykke sokker, udskifte våde sokker eller sko og bruge sandaler, når du laver aktiviteter på offentlige steder. Undgå at dele personlige ejendele, såsom håndklæder og sko. Udfør om nødvendigt særlig fodpleje med produkter, der kan forhindre vandlopper.

Vandloppeinfektioner er normalt milde, men kan nogle gange vare længe. Behandling af vandlopper sker normalt ved at give svampedræbende lægemidler. Nogle gange er svampeinfektioner dog svære at slippe af med. Langtidsbehandling med svampedræbende medicin kan være nødvendig for at forhindre vandloppeinfektionen i at dukke op igen.

Læs også: Vigtigheden af ​​at opretholde fodhygiejne for at forhindre indgroede tånegle

Behandling for vandlopper

Typer af behandling for vandlopper, der normalt anvendes, er:

1. Fløde.

2. Spray.

3. Pulver.

Ikke alle passer til en bestemt type. Det er en god idé at vide, hvilken type vandlopper du har, og hvilken medicin der er egnet til brug. Nogle gange skal du prøve flere behandlinger, indtil du finder den, der virker bedst for dig. Hvis du har en lignende klage, så tøv ikke med at tale med en læge gennem ansøgningen . Skal du købe vandloppemedicin? Kan gøres gennem Helsebutikken kl !

Reference:
det nationale sundhedsvæsen. Tilgået i 2021. Fodsvamp.
Healthline. Tilgået i 2021. Atletens fod (Tinea Pedis).