Hot i angreb? Pas på, undgå disse 7 fødevarer

"Dyb feber er ikke en sygdom, men et symptom på ondt i halsen. Årsagen er ikke den mad, der indtages dagligt. Der er dog visse fødevarer, der kan gøre halsbrand værre. Det er derfor, folk med halsbrand rådes til at undgå disse fødevarer."

, Jakarta – Du er vel ikke fremmed for udtrykket intern varme, vel? Normalt bruger folk udtrykket til at betegne noget ubehag i halsen, såsom smerter ved synke eller ubehag i halsen.

Faktisk kender lægeverdenen ikke begrebet indre varme. Den tilstand, der ofte beskrives som halsbrand, er ikke en sygdom, men et symptom på ondt i halsen. Denne tilstand er et tidligt symptom på en viral eller bakteriel infektion. Så er det rigtigt, at der er nogle fødevarer, der kan forårsage halsbrand? Her er anmeldelsen.

Læs også: Hot i angreb? Dette er, hvad der vil ske med kroppen

Ikke forårsaget af mad

Når vi taler om halsbrand, er denne tilstand ofte forbundet med visse fødevarer. Der er nogle fødevarer, der bliver syndebukke, når symptomer på halsbrand viser sig. Mange lægmænd har mistanke om, at disse fødevarer er årsagen til halsbrand.

I traditionel medicin opstår symptomerne på halsbrand, når en person spiser for meget mad, der er forarbejdet ved høje temperaturer eller kød og stegte fødevarer. Derudover er halsbrand ofte forbundet med at indtage for meget durian, chokolade eller stærkt krydret mad. Er det i virkeligheden sandt?

Skynd dig ikke at anklage maden ovenfor. Fordi ovenstående ikke kan forklares videnskabeligt. ifølge Nationale Sundhedsinstitutter , ondt i halsen eller pharyngitis (ubehag, smerte eller kløe i halsen) på grund af hævelse af hævelsen bagerst i halsen (svælget). Svælget er placeret mellem mandlerne og stemmeboksen (strubehovedet).

Nå, de fleste ondt i halsen er forårsaget af en forkølelse, influenza, coxsackie-virus eller mono (mononukleose). I nogle tilfælde kan halsbetændelse f.eks. skyldes bakterier streptokokker .

Som konklusion er den ondt i halsen eller halsbrand, som folk beskriver, ikke forårsaget af indtagelse af nogen bestemt mad. Denne tilstand er forårsaget af et virus- eller bakterieangreb.

Mad at passe på, fra mælk til rå grøntsager

Halsbrand er forårsaget af en virus eller bakterier, men der er visse fødevarer, der kan forværre symptomerne. Nå, for dem af jer, der har ondt i halsen eller halsbrand, undgå nedenstående fødevarer."

1. Mælk

Hos nogle mennesker kan mælk fortykke eller øge slimproduktionen. Denne tilstand kan tilskynde en person til at rense halsen oftere, hvilket kan gøre ondt i halsen værre.

2. Krydret mad

Krydret mad menes også at forværre symptomer på halsbrand eller ondt i halsen. Undgå derfor krydret mad som chilisauce, nelliker, sort peber, muskatnød, til krydderier med en krydret smag.

3. Fried Food

Stegte fødevarer kan forårsage irritation af halsen. Konsistensen af ​​stegt mad er tør og olieagtig, hvilket gør det sværere for halsen at sluge. Det er det, der får symptomerne på halsbrand eller ondt i halsen til at udvikle sig.

Læs også: 8 fødevarer, der er sikre at indtage ved ondt i halsen

4.Sure frugter

Sure frugter som appelsiner, citroner, limefrugter, tomater og grapefrugt bør undgås. Disse frugter kan gøre ondt i halsen værre. Appelsiner, appelsinjuice og andre sure frugter kan irritere overfladen af ​​halsen.

5. Sprøde og hårde fødevarer

Fødevarer, der er sprøde og hårde, såsom kiks, sprødt brød, nødder eller rå grøntsager bør undgås ved dyb varme, da de kan få halsen til at føles ubehagelig.

6. Sodavand

Hvis du kan lide sodavand, bør du stoppe med at indtage disse drikke, når de er varme. Søde sodavand kan give betændelse i halsen, som kan gøre halsbrand værre.

7.Alkohol

Drikkevarer og mundskyllevand, der indeholder alkohol, kan give en brændende fornemmelse i halsen. Alkohol forårsager også dehydrering, så det er ikke godt at spise det, når det er varmt.

Læs også: Behøver at vide, dette er, hvordan man overvinder halsbetændelse symptomer

Nå, hvis du får ondt i halsen, så fortvivl ikke. Du kan købe medicin eller halstabletter gennem appen . Ingen grund til at genere, bare bestil via applikationen og din medicinbestilling vil blive leveret inden for en time. Kom nu, Hent Appen er nu også på App Store og Google Play.

Reference:
ENTHealth - American Academy of Otolaryngology. Fået adgang i 2021. Syv tips til at hjælpe dig med at forhindre ondt i halsen
National Institutes of Health - MedlinePlus. Tilgået 2021. Pharyngitis - ondt i halsen
Healthline. Tilgået i 2021. Hvad skal du spise og drikke, når du har ondt i halsen
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2021. Hvad skal du spise og drikke, når du har ondt i halsen
NDTV. Fået adgang i 2021. 3 fødevarer, der skal undgås under en omgang ondt i halsen.