7 årsager til lavt blodsukker at passe på

, Jakarta - Lavt blodsukker eller hypoglykæmi er en tilstand, hvor niveauet af sukker i blodet (glukose) falder for lavt. Denne tilstand opstår normalt hos personer med diabetes, der tager medicin for at øge insulinniveauet i kroppen.

Imidlertid kan visse medikamenter og andre tilstande også forårsage lavt blodsukker hos mennesker, der ikke har diabetes. Hypoglykæmi kan også være et tegn på en mere alvorlig helbredstilstand. Det er bedre ikke at undervurdere denne tilstand. Find ud af følgende årsager til lavt blodsukker.

Forståelse af blodsukkerregulering

Blodsukker eller glukose er en vigtig energikilde for den menneskelige krop. Glukose kommer fra kulhydratfødevarer, såsom ris, kartofler, brød, korn, frugt, grøntsager og mælk.

Når du har spist disse fødevarer, absorberes glukose i blodbanen og går derefter til din krops celler. Et hormon kaldet insulin fremstillet i bugspytkirtlen hjælper celler med at bruge glukose til energi.

Når du indtager mere glukose, end du har brug for, lagrer din krop det enten i din lever og muskler eller omdanner det til fedt, så du kan bruge det til energi, når du har brug for det senere. Uden tilstrækkelig glukose kan kroppen ikke udføre sine normale funktioner.

For de fleste mennesker betragtes et fastende blodsukkerniveau på 70 milligram pr. deciliter (mg/dL) eller derunder som hypoglykæmi. Imidlertid kan normale blodsukkerniveauer hos hver person være forskellige. Tal med din læge om dit blodsukkerniveau. Lave sukkerniveauer skal behandles for at forhindre mere alvorlige symptomer i at udvikle sig.

Læs også: Kend den normale sukkerniveaugrænse for kroppen

Pas på årsagerne til lavt blodsukker

Lavt blodsukker kan opstå af flere årsager. Normalt er tilstanden en bivirkning af diabetesbehandling. Men mennesker, der ikke har diabetes, kan også opleve lavt blodsukker. Her er årsagerne til lavt blodsukker, du skal være opmærksom på:

1. Diabetes behandling

Hvis du har diabetes, er din krop muligvis ikke i stand til at producere nok insulin (type 1-diabetes), eller din krop er muligvis ikke i stand til at bruge insulin korrekt (type 2-diabetes). Som et resultat har glukose en tendens til at ophobes i blodbanen og kan nå meget høje niveauer.

Hvordan man overvinder denne tilstand ved at bruge insulin eller andre lægemidler til at sænke lavt blodsukkerniveau. Men at tage for meget insulin eller anden diabetesmedicin kan få blodsukkerniveauet til at falde for lavt, hvilket i sidste ende fører til hypoglykæmi. Personer med diabetes kan også udvikle hypoglykæmi, hvis de spiser mindre end normalt efter at have taget diabetesmedicin, eller hvis de træner hårdere end normalt.

2. Visse stoffer

At tage en andens orale diabetesmedicin ved en fejltagelse kan forårsage lavt blodsukker. Derudover kan andre lægemidler også forårsage hypoglykæmi, især hos børn eller hos personer med nyresvigt. Et eksempel på et sådant lægemiddel er kinin (Qualaquin), som bruges til at behandle malaria.

3. Overdrevent alkoholforbrug

At drikke meget alkohol uden at spise mad kan forhindre leveren i at frigive oplagret glukose til blodbanen, hvilket forårsager hypoglykæmi.

4. Nogle kritiske sygdomme

Alvorlig leversygdom, såsom hepatitis eller svær skrumpelever, er årsager til lavt blodsukker, man skal være opmærksom på. Nyreproblemer kan også forhindre kroppen i at udskille medicin korrekt, hvilket kan føre til lave blodsukkerniveauer på grund af opbygningen af ​​disse lægemidler.

5. Sulte i lang tid

Faste, slankekure eller at have en spiseforstyrrelse som anorexia nervosa kan sulte kroppen i lang tid. Denne tilstand udløser et fald i blodsukkerniveauet, fordi der er for lidt af stoffet, der skal til for at lave glukose.

6. Overskydende insulinproduktion

Sjældne bugspytkirteltumorer er også en årsag til lavt blodsukker, man skal være opmærksom på, fordi sygdommen kan få kroppen til at producere for meget insulin.

Andre tumorer kan også producere for meget af et stof som insulin. Forstørrelse af de insulinproducerende pancreasceller kan resultere i overdreven insulinfrigivelse, hvilket forårsager hypoglykæmi.

7. Hormonmangel

Binyrelidelser og visse hypofysetumorer kan forårsage en mangel på det vigtigste hormon, der regulerer glukoseproduktionen. Børn kan udvikle hypoglykæmi, hvis de har for lidt væksthormon.

Læs også: Disse er tegnene på, at du har for meget blodsukker

Det er årsagen til blodsukkeret, som du skal være opmærksom på. Du skal dog ikke bekymre dig. Lavt blodsukker kan normalt overvindes ved at øge blodsukkeret igen ved at indtage mad eller drikke med højt sukkerindhold eller med medicin.

Læs også: Enkle måder at kontrollere blodsukkeret på

Du kan købe den medicin, du skal bruge, via appen . Så du behøver ikke bekymre dig om at forlade huset, bare bestil gennem applikationen. Kom nu, Hent Ansøgning lige nu.

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået i 2021. Hypoglykæmi.
Healthline. Fået adgang i 2021. Lavt blodsukker (hypoglykæmi)