Bliv bekendt med fordelene ved at sove nøgen

, Jakarta - Vidste du, at søvnkvaliteten kan påvirke livskvaliteten og sundheden? Søvn er et meget vigtigt behov. Hvis du mangler søvn, kan der opstå forskellige helbredsproblemer i kroppen. Værre er, at du kan opleve depression, når du oplever en alvorlig mangel på søvn.

Nå, at sove nøgen er en måde at forbedre søvnkvaliteten på. Måske for indonesernes befolkning er nøgen at sove stadig en ting, der ikke gøres meget. Så du er interesseret i at prøve det, her er fordelene ved at sove nøgen, som du har brug for at kende.

Læs også: Sjældent kendt, disse er 6 fordele ved at sove

1. Forbedre søvnkvaliteten

Har du nogensinde været ude af stand til at sove, fordi rumtemperaturen var for varm eller for kold? Det viser sig, at stuetemperatur også kan påvirke kvaliteten af ​​vores søvn, du ved. At sove i et køligere miljø anses for at bidrage til at forbedre søvnkvaliteten. Ifølge National Sleep Foundation er den ideelle soveværelsestemperatur til at sove 15,6-19,4 grader Celsius. Tja, at sove nøgen er i stand til at holde kroppens indre temperatur lav.

2. Hjælp Tsøvn Lmere Cskynde sig

At sove nøgen kan også hjælpe en person med at falde i søvn hurtigere. Ifølge National Sleep Foundation er kropstemperaturen en vigtig del af døgnrytmen. Døgnrytmen er det biologiske ur, der regulerer, hvornår folk sover og vågner. Kropstemperaturen har en tendens til at ændre sig i løbet af dagen, gradvist faldende hen over eftermiddagen og aftenen. Det er grunden til, at folk begynder at føle sig søvnige om natten.

At sove nøgen kan hjælpe huden med at køle ned hurtigere, hvilket automatisk hjælper med at sænke kropstemperaturen og tillader en person at falde i søvn hurtigere.

Nå, hvis du oplever søvnproblemer, der ikke forbedres, skal du straks konsultere en læge for at blive identificeret yderligere og få den rigtige behandling. Inden du besøger hospitalet, kan du nu bestille tid hos lægen på forhånd via appen .

3. Sunde reproduktive organer

Skeden som et af de reproduktive organer er en del af kroppen, der naturligt har varme og fugtige temperaturer. Dette gør skeden til et velegnet sted for spredning af svampe og bakterier. Ved at sove nøgen giver du dine kønsorganer en chance for at trække vejret og forhindrer derved vækst af bakterier og svampe.

4. Forebyggelse af hudsygdomme

Er du klar over, at der er nogle dele af kroppen, der altid er fugtige? Fugtige kropsdele er et meget gunstigt sted for svampe og bakterier at vokse og formere sig.

Ved at sove nøgen giver du alle dele af din krop en chance for at blive udsat for luften. Fugt i kropsdele såsom vagina, armhuler, ben og andre dele vil falde.

Dette vil have en væsentlig effekt på at forhindre vækst og spredning af svampe og bakterier, der forårsager forskellige hudsygdomme. Derfor er dette en meget vigtig fordel ved at sove uden at have tøj på.

Læs også: Vigtigheden af ​​alderssvarende ideel søvn

5. Forebyggelse af for tidlig aldring

Til dig, der ikke ønsker at opleve for tidlig aldring, kan du øve dig på denne ene vane, nemlig ved at sove uden at have en eneste tråd på. Med frigivelsen af ​​varme fra kroppen vil søvnen være mere afslappende. I mellemtiden, under søvn, producerer kroppen hormonet melatonin og andre væksthormoner.

Så folk, der sover mere roligt, producerer automatisk væksthormon, og hormonet melatonin produceres mere. Dette kan hjælpe med at forhindre aldringsprocessen.

6. Styrkelse af relationer til partnere

Ifølge Medical News Today, hud mod hud med en partner er i stand til at opmuntre kroppen til at frigive et hormon kaldet oxytocin. Oxytocin kan spille en rolle i at fremme social interaktion med partnere. Forhøjede niveauer af oxytocin kan også reducere stress og forbedre en persons generelle velbefindende. At sove nøgen øger hud-mod-hud-kontakten med din partner og hjælper derved med at fremme et varmt og positivt forhold.

7. Øg mandlig fertilitet

Vidste du, en undersøgelse fra Oxford Academic afslører, mænd, der bærer bukser bokser har et højere sædtal end mænd, der bærer stramt undertøj. Dette skyldes, at løst undertøj, såsom boksere, kan hjælpe med at holde testiklerne kølige.

En stigning i temperaturen i pungen påvirker funktionen af ​​testiklerne negativt. At sove nøgen kan også hjælpe med at holde testiklerne kølige om natten, hvilket automatisk hjælper med at øge sædcellerne.

8. Forhindre Vægtøgning

Når du sover nøgen, bliver din kropstemperatur automatisk køligere om natten. Når kropstemperaturen er kold om natten, kan dette øge kroppens naturlige kalorieforbrændingsevne.

Læs også: 3 naturlige tegn på søvnforstyrrelser bortset fra søvnbesvær Aften

Det er nogle af fordelene ved at sove nøgen, som du kender. Sørg for, at sengen og sengetøjet er rene og skiftes regelmæssigt hver uge. Målet er at undgå hudirritation eller svampe- eller bakterieinfektioner, der kan opstå.

Reference:
Medicinske nyheder i dag. Tilgået i 2019. Hvad er fordelene ved at sove nøgen?.
Healthline. Tilgået i 2019. Top 10 fordele ved at sove nøgen.
National Sleep Foundation. Tilgået 2019. Den ideelle temperatur for søvn.
Oxford Akademikere. Tilgået i 2019. Type undertøj båret og markører for testikelfunktion blandt mænd, der går på et fertilitetscenter.