Tjek altid din puls, når du træner

Jakarta – At kontrollere pulsen udføres ikke kun under hvile, men også under træning. Dette skyldes, at pulsen kan være en indikator for, om en person laver for hård fysisk aktivitet og dermed påvirker hans helbredstilstand.

Læs også: 5 almindelige fejl under træning

Selvom det er godt for helbredet, er overdreven motion ikke så anbefalet. Årsagen er, at overdreven træning kan få kroppen til at føle sig syg, åndedrættet bliver kort, og pulsen overskrider normale grænser.

Måling af træningsintensitet med puls

Måling af puls under træning udføres for at sikre sikkerheden ved træning. Fordi overdreven puls og træningsintensitet ikke reduceres, kan det øge risikoen for skader, bevidsthedstab (besvimelse), til pludselig død. Så hvordan måler man træningsintensiteten med en puls?

Læs også: Anbefalet dosis af motion for at forblive sund

Træningsintensiteten kan kendes ved at se på, hvor hurtigt din puls slår, når du træner. For at bruge denne metode skal du finde ud af den maksimale puls under træning. Det gør du ved at reducere din nuværende alder med 220. Hvis du for eksempel er 20 år, er den maksimale puls, når du træner, 200 slag i minuttet. Dette tal skal dog stadig beregnes igen baseret på intensiteten af ​​den udførte træning, såsom:

  • Moderat intensitet: 50-70 procent af den maksimale pulsfrekvens.

Tallet 50 angiver den øvre grænse, mens tallet 70 angiver den nedre grænse. For eksempel er din maksimale puls 200 slag i minuttet (hvis du er 20 år). Disse resultater skal ganges med den øvre og nedre grænse for den maksimale pulsfrekvens, så resultatet bliver 100 gange i minuttet (0,5x200) og 140 gange i minuttet (0,7x200). Så hvis du er 20 år og ønsker at træne med en moderat intensitet, er din puls under træning 100-140 slag i minuttet.

  • Vægtintensitet: 70-85 procent af den maksimale puls.

Tallet 70 angiver den øvre grænse, mens tallet 85 angiver den nedre grænse. For eksempel er din maksimale puls 200 slag i minuttet (hvis du er 20 år). Disse resultater skal ganges med de øvre og nedre grænser for den maksimale pulsfrekvens, resultatet er 140 gange i minuttet (0,7x200 gange) og 170 gange i minuttet (0,85x200 gange). Så hvis du er 20 år og gerne vil træne med høj intensitet, er din puls under træning 140-170 slag i minuttet.

Så hvordan ved du, om den intensitet, du laver, er passende? Svaret er at måle din puls under træning. Du kan holde pause et øjeblik fra den fysiske aktivitet, du laver, og derefter måle din puls pr. minut. Det gør du ved at placere to fingre (pegefinger og langfinger) på halsen eller håndleddet. Når pulsen er fundet, skal du holde den nede i 15 sekunder for at måle pulsen. Du skal gange måleresultaterne med 4 for at måle pulsen pr. minut. Hvis måleresultaterne er mere end forventet, skal du reducere intensiteten af ​​den øvelse, du laver.

Derfor er det vigtigt at tjekke din puls, mens du træner. Hvis du har andre spørgsmål om puls, så spørg bare lægen . Fordi gennem ansøgningen Du kan spørge når som helst og hvor som helst via Snak , og Stemme/videoopkald . Så kom nu Hent Ansøgning i App Store eller Google Play lige nu!