Vigtigheden af ​​rutinemæssigt at kontrollere iltmætning, når Isoman

"Folk med COVID-19 har en tendens til at opleve lave niveauer af iltmætning i deres blod. Denne tilstand forårsager nogle gange ingen symptomer eller kaldes glad hypoxi, som kan være dødelig for den syge. Derfor skal COVID-19-patienter regelmæssigt tjekke iltmætningen i blodet."

, Jakarta – Personer med COVID-19 rådes ikke kun til at indtage nærende mad, symptomlindrende medicin (hvis nødvendigt) og forskellige kosttilskud eller vitaminer, mens de gennemgår selvisolering (isoman).

De rådes også til at kontrollere iltmætningsniveauet, når de laver isoman. Iltmætningsniveauet er en indikation af patientens hjerte- og luftvejstilstande.

Nu kan COVID-19-patienter udføre denne undersøgelse ved hjælp af et værktøj kaldet oximetri eller oximeter som er blevet solgt frit. Faktisk foreslår nogle eksperter, at patienter skal have deres egen oximetrianordning, mens de gennemgår isomanisme.

Spørgsmålet er, hvorfor er det vigtigt at kontrollere iltmætningsniveauet, når isoman?

Læs også: Sådan kontrolleres normal iltmætning under Corona-pandemien

Tjek iltmætning hver dag med jævne mellemrum

Du skal på forhånd vide om niveauet af ilt i blodet. Tja, niveauet af ilt i kroppen kan siges at være normalt, hvis iltmætningen (SaO2) spænder fra 95-100 pct.

I mellemtiden er iltmætningsniveauet lavt under 95 procent. Lavt niveau af ilt i blodet kan forårsage forskellige symptomer. Startende fra åndenød, brystsmerter, til hoste.

Hvornår er det rigtige tidspunkt at kontrollere iltmætningsniveauet, mens du laver isoman?

Ifølge professor ved Det Medicinske Fakultet Unair, Djoko Santoso, som citeret i et af de nationale medier, opfordres patienter til rutinemæssigt at tjekke iltmætning hver dag.

Det samme blev sagt af eksperter ved National Health Service - UK. Ifølge dem skal COVID-19-patienter regelmæssigt kontrollere iltniveauet i blodet hver dag. Kontrol af iltmætning kan med andre ord ske flere gange om dagen.

Det, der skal understreges, er, at hvis iltmætningen er under normalgrænsen, skal COVID-19-patienten underrette lægen eller andet medicinsk personale. Især hvis denne tilstand er ledsaget af symptomer på åndenød, eller vejrtrækningen forværres pludseligt.

Bemærk venligst, at et iltmætningsniveau på 91-94 procent indikerer et medicinsk problem. I mellemtiden kan under 90 procent signalere et alvorligt medicinsk problem.

Læs også: Dette er faren, hvis blodet mangler ilt

Sådan øges iltmætning

COVID-19-patienter har en tendens til at have lave iltniveauer i blodet. Årsagen er, at virusinfektioner i lungerne skaber en ophobning af væske, der gør det svært for ilt at komme ind i kroppen. Men der er tidspunkter, hvor dette lave iltmætningsniveau ikke forårsager nogen symptomer. Denne tilstand kaldes glad hypoxi.

Vær forsigtig, ifølge nogle undersøgelser glad hypoxi kan øge risikoen for død hos personer med COVID-19. Nå, det er derfor, COVID-19-patienter skal tjekke deres iltmætningsniveau hver dag, selvom de ikke oplever nogen symptomer.

Den gode nyhed er, at der er flere ting, du kan gøre for at hjælpe med at øge iltmætningen for at holde den stabil. Her er råd fra dr. Ceva Wicaksono Pitoyo, Sp. PD-KP., KIC (lektor i respirologi, Det Medicinske Fakultet UI/FKUI), som rapporteret på siden Indonesiens universitet.

  • Sørg for, at luftcirkulationen i rummet er god.
  • Træn regelmæssigt (spørg din læge, før du gør det).
  • Få nok jernindtag.
  • Undgå cigaretter eller passiv rygning.

Ifølge Ceva kan ovenstående ting lyde kliché. Disse klassiske metoder har dog vist sig at kunne opretholde menneskers sundhed holistisk.

Læs også: Pas på Happy Hypoxia, de nye symptomer på dødelig COVID-19

Vil du vide mere om iltmætningsniveauer hos COVID-19-patienter? Eller har andre klager? Du kan spørge lægen direkte gennem ansøgningen .

Derudover kan du også købe kosttilskud eller vitaminer for at booste dit immunforsvar ved hjælp af appen . Uden besværet med at forlade huset, kan du købe det når som helst og hvor som helst. Praktisk, ikke?

Reference:
Indonesiens universitet. Tilgået i 2021. Forståelse af kritisk iltmætning hos Covid-19-patienter
Healthline. Fået adgang i 2021. Er mit iltniveau i blodet normalt?
National Health Service – Storbritannien. Tilgået i 2021.
Mistænkt coronavirus (COVID-19): Vigtig information til at holde dig sikker, mens du isolerer dig derhjemme
Tempo.co. Tilgået i 2021. Hvor ofte skal du tjekke iltmætning under selvisolering?