6 sikre præventionsmidler til nygifte

, Jakarta – En af de ting, som par normalt taler om før ægteskabet er, når de vil have børn. Nogle par vil gerne have børn med det samme, mens andre vil udsætte det.

Det er lige meget, om du vil nyde alenetid med din partner, før du får børn. Nu er der forskellige slags præventionsmidler, der kan vælges for at forhindre graviditet. Men hvilke præventionsmidler er sikre for nygifte? Her er anmeldelsen.

Læs også: Unge par, har brug for at kende 3 virkninger af at forsinke graviditeten

Sikre præventionsmuligheder for nygifte

Følgende former for prævention er sikre for nygifte. Når de bruges korrekt og regelmæssigt, har nogle af disse præventionsmidler en god grad af effektivitet til at forebygge graviditet og hjælpe med familieplanlægning.

1. Injicerbar prævention

Denne form for prævention indeholder en syntetisk form af hormonet progesteron eller en kombination af østrogen og progesteron, der gives ved indsprøjtning i en kvindes balder eller overarm. Stoffet stopper derefter ægløsningen og fortykker slimlaget omkring livmoderhalsen, hvilket gør det svært for sædceller at nå livmoderen.

Injicerbar prævention er meget effektiv til at forhindre graviditet i op til tre måneder, så du, der er nygift, kan nyde sex uden at bekymre dig om graviditeten.

Dette præventionsmiddel har dog også ulemper, nemlig det kan forårsage, at menstruationscyklusser bliver forstyrret eller blødninger bliver uregelmæssige, det skal bemærkes brugslængden og er ikke i stand til at beskytte mod seksuelt overførte infektioner.

2. Implanterede præventionsmidler

Ligesom injicerbare præventionsmidler frigiver implantatpræventionsmidler også progesteron til blodbanen og stopper ægløsningen og fortykker slimet omkring livmoderhalsen. Denne præventionsanordning er i form af en fleksibel stang, der måler 4 tommer, som er implanteret i overarmen af ​​en sundhedsprofessionel.

Forskellen med injicerbare præventionsmidler er, at implantatprævention kan være en langsigtet løsning i planlægningen af ​​graviditeten. Dette præventionsmiddel er effektivt til at forhindre graviditet i op til 5 år med en succesrate på 99 procent.

Hvis du ikke planlægger at blive gravid inden for 5 år og ikke kan lide injektioner, kan implantatprævention være en god løsning. Hvis du ønsker at få børn tidligt, kan du til enhver tid fjerne implantatet for at kunne få ægløsning igen.

Læs også: Tips til at vælge prævention til kvinder

3. IUD (Intrauterin enhed)

Spiralen er et præventionsmiddel, der indsættes i livmoderen for at forhindre sæd- og ægceller i at forene sig. Dette svangerskabsforebyggende middel giver også langsigtet beskyttelse, fordi det er effektivt til at forhindre graviditet i op til 3-10 år, afhængigt af den anvendte enhedstype. Hvis du ønsker at blive gravid, skal du bare give slip på præventionsmidlet.

Der er to typer IUD'er, som du kan vælge imellem:

  • Kobber-T . Denne type spiral er en lille T-formet kobberanordning, der placeres i livmoderen gennem livmoderhalsen. Kobber-T kan holde op til 10 år og er en præventionsmetode, der ikke bruger hormoner. Så hvis du kæmper med hormonelle ubalancer eller ikke ønsker at udtømme din krop med kunstige hormoner, er kobber-T et godt præventionsvalg.
  • Hormonspiral. Denne type spiral ligner kobber-T med hensyn til hvordan man installerer det, effektivitet og præventionsmetode. Forskellen er, at hormonspiralen indeholder hormonet gestagen. Hormonspiralen er også en af ​​de bedste præventionsmidler til nygifte par, der er interesserede i familieplanlægning.

4. Membran

Mellemgulvet er en af ​​de ældste former for prævention, der bruges af kvinder og begynder at blive populær igen. Denne præventionsmetode involverer at placere en lille, blød silikonekuppel inde i skeden. Enheden er placeret lige i munden af ​​livmoderhalsen for at forhindre sædceller i at nå ægget.

Mellemgulvet kan placeres lige før sex og fjernes efter. Processen med at indsætte en mellemgulv er ikke meget forskellig fra at placere en tampon eller menstruationskop i skedehulen. Diafragma kan være et sikkert valg af prævention for nygifte par, foruden kondomer.

5.p-piller

P-piller er en anden afprøvet form for prævention. For at forsinke graviditeten skal du tage denne pille i harmoni med din menstruationscyklus. Afhængigt af hvilken type pille du vælger, anbefales det, at du tager den hver dag i et vist stykke tid, med korte pauser, og derefter gentages, indtil du ønsker at blive gravid.

P-piller er også hormonelle præventionsmidler, der virker på samme måde som hormonelle præventionsindsprøjtninger, implantater eller spiral. Den eneste ulempe ved denne præventionsmetode er, at hvis du glemmer din planlagte pille et par gange, kan graviditet forekomme. Men hvis du tager det regelmæssigt, kan p-piller være en af ​​de bedste præventionsmidler til nygifte par.

6. Kondom

Det sidste valg af prævention er kondomer. Denne præventionsmetode bruges mest af de fleste par til at udøve sikker og sund sex. Ikke kun kan hjælpe med at forhindre graviditet, kondomer kan også beskytte mod kønssygdomme.

Læs også: Sådan bruger du et kondom, pas på ikke at rive det i stykker!

Så det er nogle sikre præventionsmuligheder for nygifte. Du kan også diskutere med din læge, hvilken præventionsmulighed, der passer til dig, gennem ansøgningen .

igennem Video/taleopkald og Snak , eksperter og betroede læger er klar til at give sundhedsrådgivning når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent Appen er nu også på App Store og Google Play.

Reference:
Bonobologi. Hentet 2021. Hvad er de bedste præventionsmidler til nygifte par?.
Queensland Government Health. Tilgået i 2021. 9 typer prævention, du kan bruge til at forebygge graviditet.