Placenta Previa kan påvises under graviditet i hvilken alder?

, Jakarta - Problemerne for gravide kvinder opstår ikke kun under graviditeten, men opstår også under fødslen. Nå, et af de problemer under veer, der skal holdes øje med, er placenta previa. Denne tilstand kan blokere barnets udgang under fødslen.

Placenta previa er en tilstand, hvor en del af eller hele moderkagen dækker livmoderhalsen. Moderkagen eller moderkagen dannes og hæfter sig til livmodervæggen, når en kvinde er gravid. Dette organ er forbundet til barnet gennem navlestrengen, som tjener til at levere ilt og næringsstoffer til barnet.

I begyndelsen af ​​graviditeten er moderkagen i en lav position i livmoderen. Så, når barnet vokser, vil moderkagen normalt bevæge sig op i livmoderen. Ved fødslen, i tredje trimester, er placenta øverst og på siderne af livmoderen. Denne stilling gør det muligt for barnet at blive født jævnt gennem livmoderhalsen.

Men hvis moderkagen forbliver under livmoderen eller tæt på livmoderhalsen, vil den helt eller delvist dække barnets gang. Dette kan forekomme i de sidste måneder af graviditeten før fødslen.

Normalt, hvis en gravid kvinde udvikler placenta previa tidligt i graviditeten, er dette normalt ikke et problem. Men hvis gravide oplever dette i tiden op til fødslen, kan det give problemer, såsom blødninger og andre komplikationer.

Hvis du oplever denne tilstand i tiden op til fødslen af ​​barnet, er det nu, moderen skal begrænse aktiviteterne, øge hviletiden og føde ved kejsersnit. Placenta previa findes i omkring 4 ud af hver 1.000 graviditeter, der er 20 uger gamle.

Følgende er nogle typer moderkage, nemlig:

  1. Marginal previa, som er når moderkagen dækker kanten af ​​livmoderhalsen, og kanten af ​​moderkagen rører livmoderhalsen. Denne tilstand tillader stadig gravide at føde normalt.

  2. Total previa, som er når moderkagen dækker livmoderhalsen fuldstændigt. Et kejsersnit er nødvendigt for at forløse barnet sikkert.

  3. Delvis eller delvis previa, som er, når moderkagen dækker en del af livmoderhalsen, efter at livmoderhalsen begynder at udvide sig. Denne tilstand tillader stadig gravide at føde normalt.

Placenta previa er en tilstand, der sjældent opleves af gravide kvinder. Denne risiko skal dog stadig holdes øje med, fordi den kan bringe mødres og babyers liv i fare i livmoderen. Det vigtigste symptom på placenta previa er smertefri blødning. Blødning opstår normalt i de sidste 3 måneder af graviditeten.

Vaginal blødning efter den 20. graviditetsuge er det vigtigste tegn på placenta previa. Mængden af ​​blod, der vises, kan også være mild til svær. Denne blødning vil generelt stoppe uden særlig behandling, før den kommer tilbage et par dage eller uger senere. Nogle gravide oplever også sammentrækninger og smerter i ryggen eller underlivet.

Det vigtigste tegn på placenta previa er kraftig blødning, der kommer pludseligt. Andre tegn kan omfatte:

  1. Kramper og stærke smerter i maven.

  2. Blødning der stopper og derefter fortsætter.

  3. Blødning efter sex.

  4. Blødning i anden halvdel af graviditeten.

Undgå for mange aktiviteter, og glem ikke altid at spise sunde og nærende fødevarer og drikkevarer. Tal omgående med din læge, hvis du oplever symptomer på blødning under din graviditet.

Med appen , kan du chatte direkte med lægen via Snak og Stemme/videoopkald . Ikke nok med det, du kan også købe medicin, og medicinen bliver leveret direkte til dig inden for en time. Kom nu, Hent Appen kommer snart til App Store og Google Play!

Læs også:

  • Fare for tilbageholdelse af placenta eller ej?
  • Find ud af om Placenta Previa, som er tilbøjelig til at forekomme
  • 3 typer af placenta lidelser og hvordan man overvinder dem