At spise efter træning, er det okay eller ej?

Jakarta – Det er normalt at være sulten efter træning. Især hvis du løber tør for anstrengende træning, der forbruger meget energi. Men sulten, der kommer efter træning, skaber ofte et dilemma. Er det okay at spise efter træning? Eller skal du holde sulten tilbage, så træning ikke er forgæves? For at du ikke bliver forvirret, se forklaringen nedenfor, kom så!

Er det OK at spise efter træning?

At spise efter træning er fint, så længe du er opmærksom på, hvilken type mad du indtager. Det skyldes, at din krop stadig har brug for madindtagelse for at erstatte den energi, der er blevet brugt under træningen. Du kan spise en afbalanceret nærende kost eller snack såsom chokolade, yoghurt, korn, hårdkogte æg og frugt for hurtigt at genvinde drænet energi. Men undgå så vidt muligt mad med højt fedtindhold og tunge måltider efter træning. For det vil kun få din mave til at "overraske". Du kan først spise tung mad efter 30-60 minutter efter træning. (Læs også: 4 tips til ikke at være sulten efter træning)

Hvorfor skal du spise efter træning?

1. Blodsukkerdråber

At spise efter træning kan genoprette glykogen, der er blevet brugt under træning. Glykogen er en energireserve, der fungerer til at opretholde et stabilt blodsukker, og som først bliver genopfyldt, når du spiser. Det er derfor, når du træner uden at spise bagefter, har dit blodsukker en tendens til at falde. Som følge heraf kan du opleve koldsved, rysten, svaghed og svimmelhed.

2. Muskelkramper

Når kroppen mister glykogen, vil kroppen lede efter andre energikilder såsom fedt eller muskler. Tja, hvis kroppen leder efter glykogen i musklerne, vil kroppen potentielt miste muskelmasse, hvilket gør musklerne svage. Denne tilstand kan få muskler til ikke at dannes, endda udløse muskelkramper.

3. Dehydrering

Når du dyrker sport, så glem ikke at spise og drikke. Dette gøres for at erstatte den energi, der går ud, genoprette kropsvæsker og fremskynde muskelrestitutionen. Ellers vil kroppen blive dehydreret, hvilket vil have indflydelse på træthed, nedsat ydeevne, muskelspasmer, hedeslag, selv besvimede. For at forblive hydreret skal du også drikke vand før og under træning, ja.

Fødevarer, der kan indtages efter træning

Efter træning, præcis efter 30-60 minutter, anbefales det at spise fødevarer, der indeholder kulhydrater og protein. Kulhydrater som søde kartofler, kartofler, ris, havregryn og grønne grøntsager er nyttige til at erstatte glykogen i kroppen. Mens proteiner som æg, mælk, ost, yoghurt, kylling og fisk er nyttige til at hjælpe kroppen med at opbygge muskelmasse. Dette understøttes af en undersøgelse foretaget af Colorado State University-udvidelsen . Undersøgelsen fastslår, at de bedste fødevarer at spise efter træning er fødevarer, der indeholder kulhydrater, protein og mindre fedt.

For ikke at blive skadet under sport, glem ikke at varme op før træning, okay? Du kan også spørge lægen om førstehjælp ved skader, så du ikke behøver at gå i panik, hvis du pludselig kommer til skade, mens du træner. Du kan drage fordel af funktionerne Kontakt læge i app at spørge lægen når som helst og hvor som helst igennem Chat, taleopkald , eller Videoopkald . Så kom nu Hent Ansøgning nu også i App Store og Google Play.