Folk med gigt bør lave en diæt, bemærk tipsene

, Jakarta - Leddegigt er en type gigt, der opstår, når du har for meget urinsyre i blodet. Urinsyreniveauerne danner skarpe krystaller i et eller flere led, hvilket forårsager smerte. Grundlæggende kan vi minimere risikoen for gigt gigtsygdomme, blandt andet ved at undgå fødevarer, der indeholder høje niveauer af puriner.

Fødevarer med et højt indhold af puriner omfatter rødt kød, indmad, fed fisk og skaldyr. Du bør også undgå sukkerholdige drikke, der er rige på sukkerindhold og også snacks. Derudover skal vi opretholde en sund vægt, have en afbalanceret kost, træne regelmæssigt og prøve aktiviteter, der er mindre irriterende for vores led. Prøv at følge følgende diæt til gigtramte:

1. Purinrestriktion

Hvis der har været ledhævelser, bør kosten for gigtramte være purinfri. Men fordi næsten alle fødekilder til protein indeholder nukleoprotein, så er dette næsten umuligt at gøre. Derfor er det, du skal gøre, at begrænse dit purinindtag til 100-150 milligram puriner om dagen (en normal kost indeholder normalt 600-1.000 milligram puriner om dagen).

2. Kalorier efter behov

Mængden af ​​kalorieindtag skal tilpasses kroppens behov ud fra højde og vægt. Mennesker med urinsyrelidelser, der er overvægtige, skal deres vægt reduceres, mens man er opmærksom på mængden af ​​kalorieforbrug. For lidt kalorieindtag kan også øge urinsyreniveauet, for det er der ketonlegemer hvilket vil reducere udskillelsen af ​​urinsyre gennem urinen. Derfor er dette en måde at diæt på for gigtramte.

3. Højt indhold af kulhydrater

Komplekse kulhydrater som ris, kassava, brød og søde kartofler er meget gode at indtage af mennesker med urinsyresygdomme, fordi de vil øge forbruget af urinsyre gennem urinen. Forbruget af komplekse kulhydrater bør ikke være mindre end 100 gram om dagen. Simple kulhydrater såsom fructose såsom sukker, slik, sød arum, sukker og sirup bør undgås, fordi fruktose vil øge urinsyreniveauet i blodet.

4. Lavt proteinindhold

Protein fra dyr kan øge urinsyreniveauet i blodet. Fødevarekilder, der indeholder store mængder animalsk protein, såsom lever, nyre, hjerne, lunge og milt. Det anbefalede proteinindtag for personer med urinsyresygdomme er 50-70 gram om dagen eller 0,8-1 gram per kilogram kropsvægt om dagen. Den anbefalede proteinkilde er vegetabilsk protein.

5. Lavt fedtindhold

Fedt kan hæmme udskillelsen af ​​urinsyre gennem urinen. Friturestegte fødevarer, kokosmælk og margarine eller smør bør undgås. Forbruget af fedt bør være så meget som 15 procent af de samlede kalorier.

6. Væskehøjde

Indtagelse af masser af væske kan hjælpe med at slippe af med urinsyre gennem urinen. Derfor bør du bruge minimum 2,5 liter eller 10 glas om dagen. Dette drikkevand kan være i form af kogt vand, te eller kaffe. Bortset fra drikkevarer kan væsker fås gennem frisk frugt, der indeholder masser af vand. De anbefalede frugter er vandmelon, melon, cantaloupe, ananas, sød stjernefrugt og vandguava. Undgå at spise avocado og durian, fordi begge har et højt fedtindhold.

For at kosten for mennesker med gigt og din kost er optimal, bør du også drøfte med din læge kl . Drøftelser med læger vil være mere praktiske gennem ansøgningen fordi det kan være via Snak eller Stemme/Videoopkald når som helst og hvor som helst. Kom nu, Hent appen er nu på App Store og Google Play!

Læs også:

  • 5 fakta om gigt
  • Forebyg og undgå disse 5 fødevarer, der forårsager gigt
  • Pas på farerne ved gigt, hvis den ikke behandles