Afhængighed af sociale medier? Her er kraftfulde tips til at overvinde

, Jakarta - Afhængighed er ikke kun relateret til alkohol, cigaretter, sex, sukkerholdige fødevarer/drikkevarer, stoffer eller spil lige, du ved. Der er også sociale medier afhængighed at holde øje med. Årsagen er, at virkningen af ​​sociale medier-afhængighed ikke er sjov, dette problem kan udløse forskellige problemer. Kald det at gøre dig usikker, tendensen til at sammenligne dig selv med andre, til depression.

Så spørgsmålet er, hvordan håndterer du afhængighed af sociale medier?

Læs også: Afhængighed af sociale medier? Vær forsigtig med at overdele

1. Fokuser på mennesker omkring dig

For at overvinde afhængighed af sociale medier, prøv at starte med en simpel ting. Fokuser for eksempel på dine venner eller familie, når I tilbringer tid sammen. Kort sagt, hold det stramt smartphone i en taske eller et andet sted. Husk, hvad de har brug for, er ikke kun din tilstedeværelse, men også den positive energi, du giver dem.

Bare forestil dig, hvordan føles det at chatte med en person, der har travlt med at spille sociale medier på deres gadget? Irriterende, ikke? Derfor, hvis du ikke ønsker at blive behandlet sådan, så prøv at respektere den anden person ved at fokusere al din opmærksomhed på ham.

2. Slå meddelelser fra

Denne metode er ikke mindre effektiv til at forhindre afhængighed af sociale medier. Ved at slå notifikationer fra, vil du være mere fokuseret på den opgave eller andre ting, du arbejder med.

3. Slet ubrugte konti

Sletning af konti på sociale medier er en af ​​de mest effektive måder at overvinde afhængighed af sociale medier. Ifølge Marie Potter, marketingdirektør for professionelle arrangører i Canada, er det første skridt til at bryde din afhængighed af sociale medier at konsolidere dine værktøjer og fjerne alle platforme, du ikke bruger.

4. Øg socialisering i det virkelige liv

Faktisk er der ikke noget galt med at kommunikere via sociale medier, der giver funktioner som FaceTime. Men hvis denne måde at kommunikere på er, hvad du ofte vælger, er det godt at tro om igen. Igen er der intet galt med at bruge funktioner som FaceTime. Det er dog bedre at forholde sig direkte ansigt til ansigt , nej? Socialt samvær i det virkelige liv har langt flere fordele, du ved.

Når du har at gøre med nogen ansigt til ansigt, er der ingen stor mur, der adskiller dig og den anden person. På den måde kan I to kommunikere mere intimt, frit og selvfølgelig sjovere.

Læs også: Sociale mediers indflydelse på kropsbillede

5. Ryd "Venner" og "Følg" lister

Måden at overvinde afhængighed af sociale medier kan også være ved at rydde "venner" og "følg" listerne. Desværre er det svært at udføre denne handling, fordi disse to funktioner er en måde, hvorpå vi kan komme i kontakt med slægtninge, venner eller mennesker derude.

"Folk har den her følelse af ikke at ville blive efterladt, og vi tænkte, at hvis vi lavede en forbindelse, kunne vi få brug for det på et tidspunkt." sagde Marie Potter.

Alligevel er der ikke noget galt med at tjekke din kontaktliste på sociale medier og trykke på knappen "slet". Men før du tager denne handling, skal du stille dig selv følgende tre spørgsmål:

  • Kender du dem i det virkelige liv?
  • Tilføjer de positiv værdi til dit liv?
  • Er de årsagen til problemet?

Hvis svarene på det første og andet spørgsmål er "Nej" og "Ja" til det tredje spørgsmål, så tøv ikke med at trykke på "slet" eller " stoppe med at følge ". Dette kan være med til at gøre en forskel for din mentale sundhed og dit velvære på længere sigt.

6. Find andre aktiviteter

Hvis du føler dig afhængig af sociale medier, skal du straks kigge efter andre aktiviteter, der er nyttige. Målet er at reducere intensiteten for surfing i den virtuelle verden. Jo mere travlt du bruger tid på andre aktiviteter, jo mindre tid vil du være klistret til sociale medier.

Hvilke aktiviteter kan du prøve? Der er mange, du kan vende opmærksomheden mod sport eller bare hænge ud med din familie eller nærmeste venner.

Ikke nok med det, du kan også prøve nye hobbyer eller sjove aktiviteter med venner. Husk, at bruge lange timer online kan gøre dig afhængig af teknologi og mindre social.

Læs også: 5 farer ved sociale medier for mental sundhed

7. Brug med omtanke

Brug smartphone kan klogt være en effektiv måde at overvinde afhængighed af sociale medier. Når det bruges fornuftigt, er der andre fordele, som du kan få fra sociale medier. Ikke nok med det, du kan også føle dig mere komfortabel, når du bruger sociale medier intelligent. Husk, hvordan sociale medier påvirker det afhænger af, hvordan du bruger det.

Du behøver for eksempel ikke rigtig at have alle former for sociale medier. Alternativt kan du være aktiv på sociale medier, der ofte bliver brugt. Jo flere sociale medier du har, jo mere tid vil du bruge i cyberspace.

8. Begræns altid dens brug

Denne ene ting kan være den mest effektive måde at undgå at blive afhængig af sociale medier. Prøv at begrænse den tid, du bruger på sociale medier hver dag. Du kan bruge en alarm eller stopur at kontrollere brugen af ​​sociale medier. Når du er vant til at begrænse tid ved at bruge sociale medier, så kan afhængighed af sociale medier blive dæmpet.

Det er forklaringen på at overvinde afhængighed af sociale medier. Hvis du føler, at sociale medier begynder at forstyrre din produktivitet, og denne tilstand ikke kan håndteres alene, skader det aldrig at kontakte en psykolog for at finde mere passende råd. Du kan tale med en psykolog gennem appen . Hent applikationen når som helst og hvor som helst.

Reference :
Misbrugscenter. Tilgået i 2021. Social Media Addiction.
Reader's Digest. Tilgået i 2021 Digital Detox: 10 overraskende nemme måder at sparke afhængighed af sociale medier på
Psykologi i dag. Tilgået i 2021. Sund brug af sociale medier.
WebMD. Tilgået i 2021. Stop med at gemme sig bag sociale medier.