Kend forskellen mellem landhunde og racerene hunde

"Der er mange ting, der adskiller en hund og en racehund. Fra behandlingen til foderet. At passe racerene hunde har bestemt en tendens til at være sværere end mutthunde. Selvom der er mange forskelle, afhænger det hele af ens behov og årsager til at have hund.”

, Jakarta – Hunde omtales ofte som menneskets bedste ven på grund af deres loyalitet. Ikke overraskende bliver dette ene dyr ofte brugt som kæledyr. Udover at kunne være venner, kan hunde også være vagter til huse, gårde og endda på jagt. Men for nogle mennesker kan det at have en hund være på grund af den rene trend og prestige. Af denne grund foretrækker nogle mennesker måske at holde racerene hunde.

Hunderacer som bulldogs, huskyer, rottweilere og andre typer kan normalt holdes til konkurrencer. Dog ikke få mennesker, der holder hunde med interimistiske forhold. På grund af den måde, de holdes på, som virker i landsbystil, omtaler folk dem ofte som mutts.

Læs også: Kend 6 videnskabelige fakta om hunde

Forskelle i landhunde og racer

Der er mange ting, der skelner mellem racehunde og hunde. Hvis du beslutter dig for at holde en racerhund, bliver vedligeholdelsen selvfølgelig sværere, og omkostningerne er ikke små. Dette gøres for at deres fysiske og mentale sundhed kan vedligeholdes ordentligt. En anden ting, du skal være opmærksom på, når du plejer racerene hunde, er mængden og indtaget af foder.

I mellemtiden vil pleje af en hund ikke være så svært som en racerhund. Faktisk er der mange fordele, du kan få, når du har en mutt. En mutt kan være af god kvalitet, hvis den bliver plejet ordentligt. Sammenlignet med racerene hunde er prisen på mutt ikke for dyr, maden behøver ikke at være speciel.

Fordi de er vant til at strejfe i naturen, behøver hundedyr heller ikke særlig pleje og er mere tilpasningsdygtige. Man kan sige, hunde har et bedre immunforsvar og bliver ikke let syge. For dybest set er baster herreløse hunde, der lever i naturen.

Lige så vigtigt er det, at mutts er kendt for at være modige og frygtløse, bortset fra deres mestre. Af denne grund bruges mutts ofte som jagthunde, husvagter og også ranchvagter.

Læs også: CSådan ved du, at din hund er syg

Så hvilken er bedre som kæledyr?

Grundlæggende er hunde klassificeret efter størrelse og vægt, såsom små racer, små racer, mellemracer, store racer og kæmpe racer. Uanset klassificeringen har alle deres egne grunde til at eje en hund.

Ud fra disse klassifikationer kan du bestemme, hvilken type hund, der passer til grunden til, at du vil beholde en hund. Hvis grunden til, at du holder en hund, er for jagtkammerater og for at vogte huset, kan en hund være et godt valg. Men hvis du ønsker at holde en hund bare som en ven eller en gang imellem ønsker at blive konkurreret, kan du overveje en racehund.

Ud over klassificeringen ovenfor er en anden klassifikation, der skal overvejes, hundehår. Nogle hunde er hårløse som peruvianske eller kinesiske crested og behårede som samoyed, komondor og andre. Denne grund skal også overvejes, fordi behandlingen er ret vanskelig.

Læs også: Hundepleje efter type

Det er forskellen mellem racehunde og hunde, som du skal kende. Hvis du har andre spørgsmål til din hunds helbred, bedes du kontakte din dyrlæge via lige. Du kan kontakte lægen, når og hvor du har brug for det. Hentappen lige nu!

Reference:
dogime.com. Hentet 2021. Oplysninger om racen af ​​bumshund.
City Dogs Life. Tilgået 2021. Sådan ved du, om min hund er en lille, mellem eller stor race (en størrelsesguide).
American Kennel Club. Tilgået i 2021. Hunderacer