Her er 3 lægemidler til behandling af næsepolypper uden operation

Behandling af næsepolypper sker generelt gennem den kirurgiske metode. Dette er dog ikke altid den eneste behandling. Næsepolypper med milde symptomer kan stadig behandles med medicin. For eksempel som spray og næsedråber, der indeholder kortikosteroider.

Jakarta - Næsepolypper er en sygdom karakteriseret ved hævelse af næseslimhinden. Denne sygdom opstår i næsehulen og bihulerne. Disse hulrum er luftfyldte rum, som er placeret bag næse, øjne og kinder. I milde tilfælde kan næsepolypper faktisk behandles uden operation. Hvilken næsepolypmedicin kan jeg prøve?

Tidligere skal du være opmærksom på, at størrelsen af ​​næsepolypper kan variere hos den enkelte patient og normalt kun vil forårsage symptomer, hvis de vokser i klynger eller er store. Følgende er symptomer, der kan opstå, herunder:

  • Tilstoppet næse.
  • Løbende næse.
  • Slim eller slim drypper fra næseryggen ind i halsen.
  • Snorken.
  • Ansigtet føles stramt.
  • Nedsat lugtesans eller smagssans.
  • Obstruktiv søvnapnø ( OSA), som lukker luftvejene under søvn.

Læs også: 7 ting, der kan forårsage næsepolypper

Medicin mod næsepolypper

I øjeblikket er behandlingen af ​​næsepolypper ikke vanskelig, faktisk er der flere typer næsepolypper, der kan fås uden en læges recept. Følgende er medicin, der almindeligvis bruges til at behandle næsepolypper, herunder:

1. Kortikosteroidspray og næsedråber

Dette er det første skridt til at helbrede næsepolypper. Dette ikke-kirurgiske næsepolypmiddel er i stand til at reducere betændelse i næsen og hjælpe med at krympe for at fjerne polyppen uden spor. Normalt giver lægemidler, der indeholder kortikosteroider, først effekt for at forbedre symptomerne efter en eller to ugers brug. Brugen af ​​kortikosteroid næsedråber har risiko for at forårsage bivirkninger såsom næseblod, ondt i halsen og irritation af næsens inderside.

Hvordan man bruger det er relativt nemt. Du skal blot ligge på ryggen på madrassen med hoved og nakke over sengekanten. Dryp eller spray derefter polypmedicinen ind i næsen. Vent i 3-4 minutter, indtil dråberne kommer helt ind i næseborets bagside.

Læs også: Her er 3 typer polypper, du skal kende

2. Kortikosteroidtabletter og injektioner

Hvis næsespray eller dråber er ineffektive, eller hvis næsepolypperne er store, kan din læge ordinere kortikosteroidtabletter. Denne ikke-kirurgiske næsepolyp medicin kan kombineres med kortikosteroid spray eller næsedråber. Derudover kan injektionspræparater bruges, hvis næsepolypperne er alvorlige nok.

Disse tabletter anbefales normalt at tage i en kort periode, som ikke er mere end 5-10 dage. Fordi langvarig brug af kortikosteroider kan forårsage bivirkninger som forhøjet blodtryk, diabetes, osteoporose (knogletab) og vægtøgning.

Hvis næsepolypper forsvinder efter indtagelse af steroidtabletter, anbefales langtidsbehandling med steroidnæsespray normalt. Men hvis det ikke forbedres, vil din læge sandsynligvis foreslå en operation for at fjerne polyppen.

Læs også: Myte eller fakta, rutinemæssig næsevask kan forhindre næsepolypper

3. Anden medicin

Læger kan ordinere andre lægemidler til behandling af tilstande, der forårsager kronisk betændelse i bihulerne eller næsehulerne. For eksempel antihistaminer til behandling af allergier eller antibiotika til behandling af kroniske eller tilbagevendende infektioner. Hos mennesker med næsepolypper, som er ledsaget af astma, kan anti-Ig-E-lægemidler forbedre symptomerne. Der er dog behov for yderligere forskning for at evaluere brugen af ​​dette lægemiddel.

Indtil nu har kun kortikosteroider vist sig at være effektive til at reducere størrelsen af ​​næsepolypper. Hvis næsepolypper ikke heler efter at have gennemgået forskellige behandlinger med lægemidler til næsepolypper, så er den eneste udvej kirurgi. Kontakt straks en læge, hvis du oplever symptomer på næsepolypper i mindst en måned.

Hvis du i øjeblikket oplever næsepolypper, er det bedre at behandle det med det samme, så symptomerne ikke bliver værre. Nå, du kan også bestille den rigtige næsepolypmedicin uden besværet med at forlade huset. Praktisk, ikke?

Forebyggelse af næsepolyp

Selvom lægemidler til at lindre symptomerne på næsepolypper er nemme at få, er forebyggelse bedre end helbredelse, ikke?

Følgende er nogle ting, du kan gøre for at forhindre næsepolypper. Blandt andre:

  • Prøv at holde luften i rummet fugtig.
  • Få for vane at vaske dine hænder og undgå at stikke fingrene i næsen for ofte.
  • Undgå forskellige årsager til nasale allergier, såsom røg (både cigaretter og motorkøretøjer), pollen, støv, til skæl fra dyr.
  • Brug en maske, hvis du vil ud af huset (vælg en maske, der kan filtrere 95 procent af fremmede partikler).
Reference:
Mayo Clinic. Tilgået 2019. Næsepolypper.
Healthline. Hentet 2019. Næsepolypper.
WebMD. Tilgået 2. august 2021. Næsepolyppers symptomer og behandlinger