Disse 7 frugter er gavnlige for en sund fordøjelse

, Jakarta – Fordøjelsen spiller en vigtig rolle for sundheden. Fordi fordøjelsesorganernes hovedopgave er at absorbere næringsstoffer og fjerne affald fra kroppen. Forekomsten af ​​fordøjelsesproblemer såsom oppustethed, kramper, gas, mavesmerter, diarré og forstoppelse kan skyldes mange ting, ofte på grund af en usund kost.

Fiber og probiotika er to stoffer, der er meget kendte for deres fordele til at forbedre fordøjelsen. Tja, følgende frugter er kendt for at være rige på fibre og andre næringsstoffer, der kan nære fordøjelsen, nemlig:

Læs også: Frugter til glødende hud

1. Æble

Æbler er rige på pektin, som er en type opløselig fiber. Når pektin passerer gennem tyndtarmen, bliver dette næringsstof så nedbrudt af de gode bakterier, der lever i tyktarmen.

Denne proces øger mængden af ​​afføring, så du undgår forstoppelse og diarréproblemer. Lancering fra sundhedslinje, Pektinet i æbler har vist sig at reducere risikoen for tarminfektioner samt betændelse i tyktarmen.

2. Papaya

Papaya er en typisk frugt i troperne, såsom i Indonesien. Ud over sin bløde tekstur og søde smag indeholder papaya et fordøjelsesenzym kaldet papain. Papain hjælper fordøjelsesprocessen ved at nedbryde proteinfibre. Papain er også i stand til at lindre symptomer på irritabel tyktarm, såsom forstoppelse og oppustethed.

3. Bit

Rødbeder eller hvis det i Indonesien er kendt som hollandsk aubergine, herunder frugt med godt fiberindhold. En kop eller omkring 136 gram rødbeder indeholder 3,4 gram fibre. Denne fiber fodrer de gode bakterier i tyktarmen og er i stand til at øge afføringsvolumen. Nogle populære måder at spise rødbeder på inkluderer ristede, blandet i salater, syltede eller simpelthen juicede.

4. Avocado

Avocadoer er en superfood spækket med fibre og essentielle næringsstoffer, såsom kalium. Kalium hjælper med at fremme en sund fordøjelsesfunktion og har et lavt indhold af fructose. Det er lavt indhold af fruktose, så det er mindre sandsynligt, at det forårsager gas.

Læs også: Dette er den bedste frugt til et sundt hjerte

5. Abrikos

Rapporteret fra Hopkins medicin, Abrikoser er fyldt med C-vitamin, som er vigtigt for at øge immuniteten og hudens sundhed. Derudover har abrikoser også et højt fiberindhold, der holder gode bakteriers liv i tyktarmen. Ikke kun forhindrer det forstoppelse og forbedrer tyktarmens sundhed, men at spise abrikoser forbedrer det generelle helbred.

6. Kiwier

At spise kiwi kan hjælpe med en bedre fordøjelsesfunktion. Dette er alt sammen takket være et enzym kaldet actinidin, som forbedrer proteinfordøjelsen. Kiwi er også kendt for at have en mild afføringseffekt på grund af deres høje fiberindhold.

7. Banan

Banan er en frugt, der er billig og nem at finde overalt. Udover at de er nemme at få, er bananer kendt for deres høje fiberindhold, hvilket helt sikkert er sundt for tarmene og dermed fremskynde fordøjelsesprocessen.

Derudover har bananer en syreneutraliserende effekt, der beskytter maven mod sår og fjerner de bakterier, der forårsager mavesår. Dette antacida er også godt til at reducere halsbrand på grund af mavesyre.

Læs også: 5 forkerte vaner, når du spiser frugt

Hvis du har fordøjelsesproblemer, kan du prøve at spise ovenstående frugter for at overvinde dem. Men hvis det ikke bliver bedre, så spørg lægen i appen for at finde ud af andre sikre behandlingsmuligheder. Gennem applikationen kan du kontakte en læge når som helst og hvor som helst via e-mail Snak , og Stemme/videoopkald .

Reference:
Healthline. Tilgået 2020. De 19 bedste fødevarer til at forbedre fordøjelsen.
Medicinske nyheder i dag. Tilgået 2020. Hvad er de bedste fødevarer til at hjælpe fordøjelsen?.
Hopkins medicin. Tilgået 2020. 5 fødevarer til at forbedre din fordøjelse.