Lær Mioma i livmoderen og dens farer at kende

, Jakarta - De kvindelige organer ser ud til at være noget mystisk på grund af den manglende uddannelse om de reproduktive organer og tabuer omkring dem. Så ikke få kvinder er bekymrede, endda paniske, når de hører eller oplever klager over de reproduktive organer. Herunder når du hører om fibromer i livmoderen. Hvad er myom, og er det farligt for kvinder?

Læs også: 5 ting du skal vide om myomer og cyster

Myom eller myom i sig selv er en godartet tumor, der vokser rundt om livmoderen. Det er også kendt som livmoderfibromer . Myomer opstår på grund af en unormal vækst af livmodermuskelvævet. Livmoderfibromer er ikke forbundet med en øget risiko for livmoderkræft, og de bliver næsten aldrig til kræftvæv.

Vækstmønsteret for livmoderfibromer varierer også. Nogle vokser langsomt, hurtigt eller holder op med at vokse på et bestemt tidspunkt. Selv nogle myomer kan også skrumpe og forsvinde af sig selv. For eksempel myom, der opstår under graviditeten. Normalt vil disse myomer forsvinde efter fødslen, da størrelsen af ​​livmoderen vender tilbage til normal.

Kvindelige hormoner og dets forhold til uterine myomer

Indtil nu er den nøjagtige årsag til væksten af ​​fibromer i livmoderen ikke kendt. Flere undersøgelser har dog vist en sammenhæng mellem myomvækst og høje niveauer af hormonerne østrogen og progesteron i en kvindes krop. Begge disse hormoner er hormoner, der udstyrer udviklingen af ​​livmoderslimhinden under menstruation og før graviditet. Forskning viser også, at fibromer har tendens til at skrumpe i størrelse efter overgangsalderen.

Hvem er i risiko for at få livmoderfibromer?

Generelt er kvinder i den fødedygtige alder, nemlig alderen efter puberteten indtil før overgangsalderen, i risiko for at få uterine fibromer. Derudover er der andre faktorer, der øger en persons risiko for at have fibromer i livmoderen, herunder:

  • Efterkommere. Hvis din mor eller søster har en historie med uterusfibromer, er du også i risiko for at få dem.
  • Brug af KB
  • Fedme
  • D-vitamin mangel
  • En kost med højt rødt kød og lavt indhold af grønne grøntsager
  • Alkohol

Myomer i livmoderen, fare eller ej?

Uterine fibromer er sammensat af det samme muskelvæv som andre livmodermuskler. Derfor er fibromer i livmoderen ikke kræftfremkaldende. Væksten er dog unormal, og teksturen er tættere end normal livmodermuskel.

Mioma vokser i forskellige størrelser. I små størrelser har fibromer tendens til at være harmløse og forårsager ikke engang nogen symptomer. Hvis størrelsen begynder at stige, vil den nye syge føle visse symptomer, baseret på dens placering.

Genkendelse af symptomerne på myom livmoder

En kvinde kan have et eller flere myomer i sin livmoder. Generelt forårsager uterusfibromer ikke særlige problemer eller symptomer. Selv mange kvinder, der har uterusfibromer, er slet ikke klar over dets eksistens. Alligevel kan uterine fibromer også forårsage visse klager, afhængigt af deres størrelse, placering og hvor tæt de er på andre bækkenorganer.

Læs også: Genkend Miomas egenskaber og kend farerne

Hvis du oplever symptomerne nedenfor, skal du straks kontakte din læge via appen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset.

  • Smerter, der ikke forsvinder.
  • Overdreven menstruation med lang varighed, ledsaget af smerte.
  • Udseendet af pletter eller blødning uden for menstruationsperioden.
  • Hyppig vandladning, men besvær med at tømme blæren.
  • Forstoppelse eller besvær med at få afføring.

Selvom du har ovenstående symptomer, behøver du ikke gå i panik først. For det kan være, at nogle af symptomerne ovenfor ikke er relateret til myom. F.eks. at føle trangen til at tisse ofte kan også være et tegn på en urinvejsinfektion (UTI). Pletter eller blødning kan også forekomme hos kvinder, der lige har installeret spiralen. For at være sikker, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play og spørg en specialist , Ja!