5 grunde til, at nogen sveder nemt

, Jakarta —Sveden er kroppens måde at holde temperaturen på og fjerne metabolisk affald. Men nogle mennesker har mængden af ​​svedproduktion mere end folk generelt. Denne tilstand er kendt som hyperhidrose sygdom. Hvad bestemmer mængden af ​​sved en person producerer?

  1. Køn

Mænd har en tendens til at svede lettere end kvinder, selvom kvinder har flere svedkirtler. En undersøgelse offentliggjort i Journal of Strength & Conditioning Research beviser, at mænd og kvinder med samme mængde vandforbrug og træningsintensitet faktisk producerer forskellige mængder sved. Den gennemsnitlige sved produceret af kvinder er 0,57 liter i timen, mens den gennemsnitlige sved af mænd er registreret til 1,12 liter i timen. Dette sker, fordi kvinder er bedre i stand til at opretholde en normal kropstemperatur. Så for at afkøle kroppen behøver kvinder ikke at svede så meget som mænd.

  1. Vægt

Fedme får en person til at svede lettere, fordi under aktiviteter har personer med overvægt brug for mere energi. Dette energibehov skyldes stofskifte, som får kropstemperaturen til at stige. For at sænke kropstemperaturen for at vende tilbage til normal, vil huden svede.

(Læs også: Almindelige fejl i motion)

  1. Kostvane

Kosten påvirker, hvor meget sved kroppen producerer. Spise krydret mad udløser sved, fordi det hæver kropstemperaturen. Ligeledes er kaffe- og alkoholforbrug vanddrivende og kan udløse sekretionssystemet, enten gennem urin eller sved.

  1. Psykologisk tilstand

En anden årsag til overdreven svedtendens er psykologiske lidelser som stress, angst og nervøsitet. Denne nervøsitet stimulerer sveden, især i armhuler, håndflader og fodsåler. Sved forårsaget af visse følelser eller psykologiske tilstande lugter normalt også mere skarpt.

  1. Hyperhidrose

Hyperhidrose forårsager overdreven svedproduktion. Nogle er medfødte fra fødslen. Hyperhidrose kan også udløses af forskellige ting, såsom menstruationscyklus og overgangsalder, graviditet, infektioner, til sygdomme som hyperthyroidisme eller hypoglykæmi.

Selvom det ofte er ufarligt, kan overdreven svedtendens forårsage problemer og gøre dig utilpas. Du kan spørge lægen gennem ansøgningen om, hvordan man håndterer klager over overdreven svedtendens gennem tjenesten Video/taleopkald eller snak. Desuden i appen , du kan også købe medicin og vitaminer og tjekke laboratoriet uden at skulle forlade huset. Nemt og praktisk. Kom nu, Hent Ansøgning i App Store eller Google Play nu!

(Læs også: Vil du reducere stress, bare yoga!)