Forskel mellem brystsmerter på grund af GERD og hjerteanfald

Jakarta - Panik, når du oplever brystsmerter og tror, ​​det er et hjerteanfald? Faktisk indikerer ikke alle brystsmerter sygdom eller et hjerteanfald. Disse symptomer kan også være et tegn på andre tilstande, såsom GERD. gastroøsofageal reflukssygdom ), ellers kendt som sur reflukssygdom. Dette skyldes, at GERD kan få mavesyre til at stige op i spiserøret og forårsage smerte og svie i brystet. Denne tilstand er også kendt som halsbrand .

Tjek det ud, dine risikofaktorer er her.

Så hvordan kender du forskellen mellem brystsmerter på grund af GERD og et hjerteanfald?

Læs også: 7 mulige årsager til smerter i venstre bryst

Dette er forskellen mellem brystsmerter på grund af GERD og hjerteanfald

Brystsmerter på grund af GERD ligner et hjerteanfald, fordi de begge forårsager en brændende fornemmelse og tryk i brystet. Der er dog et par ting, der gør de to forskellige.

I tilfælde af GERD opstår brystsmerter på grund af mavesyre, der stiger op i spiserøret. Selvom der er smerter i brystet, påvirker denne tilstand ikke hjertet.

Dette skyldes, at spiserøret og hjertet er tæt sammen, hvilket forårsager smerter i spiserøret på grund af mavesyre, hvilket gør, at folk ofte forveksler det med brystsmerter på grund af et hjerteanfald.

Et af kendetegnene for brystsmerter på grund af GERD er ledsaget af en bitter smagsfornemmelse på tungen og en oppustet eller oppustet mave. Mens brystsmerter på grund af et hjerteanfald, forekommer disse karakteristika ikke. Brystsmerter på grund af et hjerteanfald har en anden smertefornemmelse.

Symptomer på brystsmerter på grund af et hjerteanfald får normalt den ramte til at føle, at hans bryst bliver presset, klemt og meget ubehageligt. Derudover er brystsmerter også ofte ledsaget af andre symptomer, såsom kvalme, åndenød, koldsved, svimmelhed og træthed.

Det skal også forstås, at ikke alle, der har et hjerteanfald, vil opleve brystsmerter. Citerer fra side Cleveland Clinic Brystsmerter på grund af et hjerteanfald er mere almindeligt hos mænd end hos kvinder. Hos kvinder er det mest almindelige symptom på et hjerteanfald smerter i arme, nakke og kæber.

Læs også: Få en forkølelse og et hjerteanfald, her er forskellen

For bedre at forstå forskellen mellem brystsmerter på grund af GERD og et hjerteanfald, her er forskellene, der skal observeres:

  • Brystsmerter på grund af GERD bliver normalt værre efter at have spist, bøjet sig, liggende eller ændret stilling, hvilket kan få mavesyre til at stige. Mens brystsmerter på grund af et hjerteanfald ikke er tilfældet.
  • Brystsmerter på grund af GERD kan behandles ved at tage medicin, der kan reducere mavesyren, mens brystsmerter på grund af et hjerteanfald ikke kan lindres ved at tage medicin til at lindre mavesyre.
  • Brystsmerter på grund af GERD kan være ledsaget af symptomer på flatulens, mens brystsmerter på grund af et hjerteanfald ikke er ledsaget af disse symptomer.

Det er en lille forklaring på forskellen mellem brystsmerter på grund af GERD og et hjerteanfald. Det kan ses, at kendetegnene for brystsmerter på grund af de to er klart forskellige, ja. Alligevel bør både brystsmerter på grund af GERD eller et hjerteanfald ikke undervurderes.

Hvis du eller nogen tæt på dig oplever symptomer på brystsmerter, enten på grund af GERD eller et hjerteanfald, skal du straks søge læge. Brug appen at få tid til en læge på sygehuset, så tilstanden kan behandles med det samme.

Læs også: 6 Symptomer på et hjerteanfald, der opstår hos kvinder

GERD, der ikke behandles korrekt, kan føre til en række mere alvorlige helbredsproblemer, såsom langvarig betændelse i spiserøret (øsofagitis), indsnævring af spiserøret og endda esophageal celleabnormiteter, der kan forårsage kræft.

I mellemtiden er et hjerteanfald en medicinsk nødsituation, der kræver øjeblikkelig hjælp. Så hvis du oplever brystsmerter eller andre symptomer, skal du straks søge lægehjælp for ikke at true den syges liv.

Reference:
Cleveland Clinic. Hentet 2021. Er det smerte i dit bryst Halsbrand eller et hjerteanfald?
Mayo Clinic. Fået adgang i 2021. Halsbrand eller hjerteanfald: Hvornår skal du bekymre dig.
American Heart Association. Tilgået i 2021. Halsbrand eller hjerteanfald?