Kan mennesker med slagtilfælde komme sig fuldstændigt?

Jakarta - Er du bekendt med slagtilfælde? Denne sygdom er også kendt som den tavse morder. Årsagen er klar, slagtilfælde er meget farligt, kan dræbe lydløst på grund af hjernelammelse. Hvis det ikke forårsager døden, kan slagtilfælde stadig have en indvirkning på personen med handicap. Forfærdeligt, ikke?

Slagtilfælde er en tilstand, hvor blodtilførslen til hjernen afbrydes eller reduceres på grund af en blokering (iskæmisk slagtilfælde) eller brud på et blodkar (hæmoragisk slagtilfælde). Begge disse tilstande kan føre til hjernecellers død, til hjernelammelse. Dette skyldes, at hjernecellerne ikke vil kunne leve for at udføre deres funktioner uden indtag af ilt og næringsstoffer.

Så spørgsmålet er, om et slagtilfælde kan helbredes fuldstændigt?

Læs også: 7 årsager til slagtilfælde i ung alder

Total Recover Der er betingelser

Faktisk kan slagtilfælderamte komme sig helt fra de anfald, de har oplevet. Det mest afgørende er dog håndteringstiden. Straks eller ej, taget til hospitalet efter at have haft et slagtilfælde.

Faktisk er det ikke få patienter, der har haft et slagtilfælde, der forsinker at komme til lægen. Faktisk er der nye besøg hos lægen efter et par dage efter angrebet fandt sted. Hvorimod, gyldne periode eller den gyldne tid for slagtilfældebehandling i de første 4,5 timer af angrebet. Så hurtigt som muligt. Jo mere forsinket, jo værre er virkningen.

Husk, du skal ikke sørge for dig selv, når du har at gøre med et slagtilfælde. For at få den bedste service og den største chance for helbredelse skal du straks tage på hospitalet, når et slagtilfælde rammer.

Et slagtilfælde skyldes en blokering i et blodkar eller et brud i et blodkar i hjernen. Det skal understreges, at blokeringer i store blodkar har en højere risiko for invaliditet end blokeringer i små blodkar.

Alligevel kan de begge stadig helbredes fuldstændigt. Med andre ord kan patientens tilstand vende tilbage til normalen. Helingsprocessen ser ikke alder. Det vil sige, at de, der bliver angrebet i produktiv alder eller ældre, har samme chance for at komme sig helt fra et slagtilfælde.

Hvad med restitutionstiden? Nå, denne afhænger af, hvor stort det område, der angriber hjernen. Hvis det berørte område af hjernen (blokering eller blødning) er stort nok, jo længere tid vil det tage at komme sig.

Derudover er det også påvirket af psykologiske faktorer, om et slagtilfælde kan komme sig helt. Denne faktor spiller en vigtig rolle i genopretningsprocessen. Kort sagt om patienten har et ønske fra sig selv om at komme sig helt eller manglende motivation.

Glem ikke sociale faktorer. Slagpatienter har virkelig brug for entusiasme og motivation fra familie og venner. Deres støtte er meget nyttig i genopretningsprocessen for slagtilfælde.

Læs også: 5 fakta om slagtilfælde, du bør vide

Der er en række symptomer

Når en person har et slagtilfælde, vil han opleve forskellige klager. Årsagen, slagtilfælde kan faktisk forårsage en række symptomer hos den syge. For eksempel:

  • Arme og ben bliver svage. Andre symptomer omfatter pludselig svaghed i arme og ben (eller begge). Nogle gange også følelsesløs, endda lammet.

  • Smerte. Smerter er faktisk ikke et typisk symptom på denne sygdom. Dog ifølge en undersøgelse som rapporteret af Sundhed, omkring 62 procent af kvinder har hyppigere slagtilfælde utraditionelle end mænd. Et af de mest almindelige symptomer er smerte.

  • Synet bliver sløret. Et slagtilfælde kan forårsage sløret syn, dobbeltsyn og tab af syn på det ene øje. Som rapporteret Sundhed44 procent af 1.300 mennesker i Storbritannien mister deres syn, når symptomer på slagtilfælde rammer.

  • Talebesvær eller forvirring. Et slagtilfælde kan forringe din evne til at udtrykke dig selv eller forstå ting. For eksempel forvirring om at finde ord eller bruge de forkerte ord, når du taler.

  • Svimmelhed eller tab af balance. Et slagtilfælde kan forårsage problemer med at gå, svimmelhed eller kvalme.

Læs også: Vær forsigtig, disse 7 klager kan markere mindre slagtilfælde

Vil du vide mere om problemet ovenfor? Eller har andre helbredsproblemer? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald, kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom så, download nu i App Store og Google Play!

Reference:
Mayo Clinic. Tilgået 2020. Genoptræning af slagtilfælde: Hvad kan du forvente, når du kommer dig.
Mayo Clinic. Tilgået i 2020 Sygdomme og tilstande. slagtilfælde.
NHS Choices UK. Tilgået 2020. Sundhed A-Z. slagtilfælde.