Undervurder ikke, disse er 9 symptomer på leverkræft

, Jakarta - Leverkræft er kræft, der starter i en persons leverceller. Leveren er et organ på størrelse med en kugle, der er placeret i den øverste højre del af hver persons mave, under mellemgulvet og over maven.

Der kan dannes flere typer kræft i leveren. Den mest almindelige type leverkræft er hepatocellulært karcinom, som starter i hovedtyperne af leverceller. Andre typer leverkræft, der kan forekomme, såsom intrahepatisk kolangiocarcinom og hepatoblastom, er meget mindre almindelige.

Kræft, der spredes til leveren, er mere almindelig end kræft, der starter i leverens celler. Kræft, der starter i andre områder af kroppen, såsom tyktarm, lunge eller bryst og kan spredes til leveren, kaldes metastatisk kræft snarere end leverkræft.

Symptomer på leverkræft

At have et eller flere symptomer på leverkræft betyder ikke, at du har leverkræft. Faktisk er mange af disse symptomer mere tilbøjelige til at være forårsaget af andre tilstande. Men hvis du har nogle af disse symptomer, er det vigtigt at få det tjekket af en læge, så det kan behandles.

Tegn og symptomer på leverkræft viser sig ofte først i de senere stadier af sygdommen, men nogle gange kan de vise sig hurtigere. Hvis du går til lægen, når du første gang bemærker symptomer, kan kræften blive diagnosticeret tidligere. Nogle af de mest almindelige symptomer på leverkræft er:

  1. Pludselig vægttab.

  2. Mistet appetiten.

  3. Føler mig meget mæt efter et lille måltid.

  4. Kvalme eller opkastning.

  5. Forstørret lever, føles som om den er fuld under ribbenene i højre side.

  6. Forstørret milt, føles som fuld under ribbenene i venstre side.

  7. Smerter i maven (maven) eller nær højre skulderblad.

  8. Hævelse eller væskeophobning i maven (maven).

  9. Gulfarvning af hud og øjne ( gulsot ).

Andre symptomer kan omfatte feber, forstørrede blodkar i maven, der kan ses gennem huden, og unormale blå mærker eller blødninger.

Læs også: Genkendelse af symptomerne på leverkræft

Behandling af leverkræft

Behandling af leverkræft afhænger af tilstandens stadium. Hvis diagnosticeret tidligt, er det meget muligt at eliminere den kræft, der opstår fuldstændigt. Behandlingsmuligheder i de tidlige stadier af leverkræft omfatter:

  • Kirurgisk resektion, som er operation for at fjerne en del af leveren.

  • En levertransplantation udføres ved at erstatte en lever med en donorlever.

  • Mikrobølge- eller radiofrekvensablation, som er behandling med mikrobølger eller radiobølger, der bruges til at ødelægge kræftceller.

Imidlertid diagnosticeres kun en lille procentdel af leverkræft på et tidligt stadium. De fleste mennesker bliver diagnosticeret, når kræften har spredt sig for langt til at blive helt fjernet eller ødelagt.

Læs også: Dette er de 4 stadier af leverkræft, som du har brug for at kende

Behandling for uhelbredelig leverkræft

Avanceret leverkræft kan føre til meget lave overlevelsesrater. Der er dog trin, som læger kan tage for at behandle kræftsymptomer og bremse tumorvækst. Behandlinger, der kan udføres omfatter:

  • Ablativ terapi: Et stof sprøjtes direkte ind i tumoren, såsom alkohol. Lasere og radiobølger kan også bruges.

  • Strålebehandling: Stråling er rettet mod den tumor, der opstår, og dræber derved en stor del af sygdommen. En person, der modtager en sådan terapi, kan opleve kvalme, opkastning og træthed.

  • Kemoterapi: Lægemidler sprøjtes ind i leveren for at dræbe kræftceller. Ved kemoembolisering blokeres blodtilførslen til tumoren kirurgisk eller mekanisk, og lægemidler mod kræft administreres direkte ind i tumoren.

Læs også: 4 sygdomme, der ofte opstår i leverorganer

Det er nogle af symptomerne på leverkræft, der kan opstå. Hvis du har spørgsmål vedrørende lidelsen, kan lægen fra klar til at hjælpe. Vejen er med Hent Ansøgning i smartphone du!