Det kan ske for alle, her er 7 årsager til hjertestop

, Jakarta - Hjertestop, også kendt som hjertestop eller pludseligt hjertestop (SCA) er en tilstand, der opstår, når hjertet stopper med at slå pludselig. Denne betingelse kan ikke undervurderes. Fordi hjertestop er et meget alvorligt helbredsproblem. Hvad forårsager hjertestop?

Når hjertet pludselig stopper med at slå, vil hjertet stoppe med at pumpe blod, som vil blive strømmet til vitale organer i kroppen, såsom hjernen, lungerne og leveren. Hvis dette sker, kan den syge opleve at besvime, ikke kan trække vejret normalt og endda miste livet.

Læs også: Pludselig hjertestop lider af ventrikelflimmer er modtagelige, hvorfor?

Dette forårsager pludseligt hjertestop

Problemer med det elektriske system i hjertet er en væsentlig årsag til hjertestop. Dette skyldes en unormal hjerterytme, fordi hjertets ventrikler vibrerer ukontrolleret. Endelig ændres hjerterytmen drastisk.

Hvis ventriklerne i hjertet har problemer, vil hjertet ikke kunne fungere ordentligt. I alvorlige tilfælde kan blodcirkulationen stoppe helt. Hvis dette sker, er risikoen for tab af liv uundgåelig. Ud over skaden er her 7 årsager til hjertestop:

  1. Der er en skade på hjertevævet. Hvis dette sker, kan arytmier og hjerteanfald opstå pludseligt.

  2. Har kardiomyopati, som er en tilstand, hvor hjertemusklen fortykkes eller udvides.

  3. Har en blodkarsygdom. I tilfælde af pludseligt hjertestop kan abnormiteter i kranspulsårerne og aorta være årsagen til denne tilstand. Abnormiteter i selve blodkarrene kan udløses af aktiviteter, der er for anstrengende.

  4. Har koronararteriesygdom, som er en sygdom, der opstår, når der er en blokering i blodtilførslen til hjertet. Det kan udløses af kolesterol eller andre forhold, der kan reducere blodgennemstrømningen til hjertet.

  5. At få et hjerteanfald, som er en tilstand, der opstår, når blodtilførslen til hjertemusklen er blokeret, så hjertet ikke får nok ilt båret af blodet.

  6. Har hjerteklapsygdom, som er en tilstand, der opstår, når hjerteklapperne ikke kan fungere normalt. Dette kan være forårsaget af indsnævrede eller utætte hjerteklapper, hvilket får hjertemusklen til at blive tykkere og bredere.

  7. Har medfødt hjertesygdom. Denne abnormitet er bedre kendt som en medfødt hjertefejl, som er en strukturel abnormitet i hjertet, der opstår fra fødslen.

Læs også: Tag ikke fejl, dette er forskellen mellem hjertestop og hjerteanfald

Før de oplever pludseligt hjertestop, vil de syge normalt opleve adskillige symptomer, såsom brystsmerter, hjertet bliver hurtigere eller langsommere, svimmelhed, åndenød uden åbenbar grund og bevidsthedstab.

Hver patient vil opleve forskellige symptomer. Oplever du nogle af symptomerne, skal du straks bestille tid hos en læge på det nærmeste sygehus via ansøgningen at udføre en række nødvendige kontroller.

Hver persons krop udviser forskellige tegn og symptomer. For at få den mest passende behandling og i henhold til din helbredstilstand skal du straks kontakte den nærmeste læge.

Læs også: Ventrikulær fibrillering forårsager død på grund af hjertestop

Er der trin til at forhindre pludseligt hjertestop?

Forebyggelse af pludseligt hjertestop kan gøres med en livsstil, der er god for hjertesundheden. Her er de trin, du kan tage:

  • Stop med at ryge.

  • Oprethold den ideelle kropsvægt.

  • Træn regelmæssigt.

  • Spis ikke mad med højt fedtindhold.

  • Håndter stress godt.

  • Undgå alkoholforbrug.

Denne sygdom kan ske for alle, men mennesker med hjertesygdomme er mere tilbøjelige til pludseligt hjertestop. For det skal du altid være opmærksom på dit hjertesundhed, ja.

Reference:
Cleveland Clinic. Hentet 2019. Sudden Cardiac Death (Sudden Cardiac Arrest).
Mayo Clinic. Hentet 2019. Pludselig hjertestop.