Hvordan man overvinder brystsmerter i første trimester

, Jakarta – Brystsmerter er et af de problemer, som mange gravide kvinder oplever i første trimester. Denne tilstand er forårsaget af hormonelle ændringer, der opstår i moderens krop under graviditeten. Disse ændringer kan ændre brystvævet og øge blodgennemstrømningen til området, hvilket gør brystet ømt og mere følsomt. Brystsmerter gør bestemt moderen utilpas, når hun udfører daglige aktiviteter. Nå, mødre kan overvinde dette graviditetsproblem på følgende måder.

Årsager til brystsmerter under graviditet

Under graviditeten vil hormonerne østrogen og progesteron i moderens krop øges. Faktisk er disse to hormoner årsagen til, at kvinder oplever brystsmerter under præmenstruation. Derfor mistænkes disse hormoner også for at være årsagen til, at mødre oplever brystsmerter under graviditeten.

Hormonerne østrogen og progesteron spiller en rolle i at støtte barnets vækst og udvikling, mens det er i livmoderen. Derudover er disse to hormoner også ansvarlige for at forberede moderens bryster til amning. Nå, når mælkekanalerne forstørres og strækkes, fordi de er fyldt med mælk, vil brysterne, især brystvorterne, blive mere følsomme. Selv bryster kan føles ømme, bare fordi de gnider mod tøj. Ud over smerter kan moderens bryster også hæve og føles som prikken.

Gravide kvinder behøver dog ikke at bekymre sig, hvis de oplever denne tilstand, fordi brystsmerter er et tidligt tegn på, at moderen har to kroppe. Dette ubehag vil moderen opleve, da graviditeten er omkring 4-6 uger og vil fortsætte i hele første trimester. Produktionen af ​​hormoner, der forårsager brystsmerter, vil dog falde, når du går ind i graviditetens andet trimester. Alligevel er der ingen garanti for, at moderen vil være fri for brystsmerter under graviditeten.

Læs også: Stadier af ændringer i brystform under graviditet

Brug af den rigtige bh

Nå, den mest effektive måde at håndtere brystsmerter under graviditet på er at bruge den rigtige bh. Når hun er gravid, kan moderen ikke længere bære en bh, der blev brugt dagligt før graviditeten. Mors bryster har ændret sig og forstørret med svangerskabsalderen. Udskift derfor bh'en med en mere passende størrelse og behageligt materiale. Her er de anbefalede BH-kriterier til gravide kvinder:

  • Gravide kvinder bør ikke bære bøjle-bh'er, fordi de kan få brysterne til at føles mere ubehagelige og uegnede til at håndtere forandringer i moderens bryster.
  • Brug ikke en bh, der er for stram eller for løs. Se dog efter en bh, der passer til størrelsen på moderens bryster, så brysterne kan støttes godt.
  • Du skal muligvis skifte din bh flere gange under din graviditet, da dine bryster kan fortsætte med at vokse.
  • Hvis dine bryster føles ømme om natten, hvilket gør det svært for dig at sove, så prøv at bruge en bh af bomuld til gravide kvinder. Denne metode kan muligvis overvinde smerten. Forsøg altid at bruge en bh, når du sover for at forhindre, at der opstår smerter på grund af brystvorten, der gnider mod tøjet.

Læs også: Tips til valg af behageligt undertøj til gravide kvinder

Udover at have den rigtige bh på, skal moderen også informere sin mand om tilstanden af ​​de bryster, der er smertefulde, så manden kan være forsigtig, når han har sex med sin mor. Årsagen er, at bare et kram kan få moderens bryster til at prikke eller føle smerte.

Gravide kvinder frarådes faktisk at tage smertestillende medicin. Men hvis smerterne i brystet er uudholdelige, kan moderen muligvis tage paracetamol. Men husk, tal med din gynækolog først, hvis du vil tage medicin under graviditeten.

Mødre kan også købe forskellige former for medicin og kosttilskud hos , du ved. Ingen grund til at bekymre sig om at forlade huset, mor bliver bestille Brug blot Apotek Deliver-funktionen, og din ordre ankommer inden for en time. Kom nu, Hent nu også i App Store og Google Play.