6 måder at håndtere småbørn, der ikke ønsker at spise ris

, Jakarta - "Mit barn vil ikke spise ris, doktor." Mor, denne sætning kan være et almindeligt problem, som forældre ofte klager over. Kræsen spisning er generelt det mest almindelige hos børn i alderen 1-3 år.

Heldigvis er der forskellige måder at håndtere småbørn, der har svært ved at spise ris. Vil du gerne vide, hvordan man håndterer børn, der ikke vil spise ris? Dette er anmeldelsen.

Læs også: Det er 4 typer ris og deres vitaminindhold

1. Forarbejdet til andre fødevarer

Mor føler, at hun skal være klog for at være kreativ for at overvinde småbørn, der har svært ved at spise ris. Mor kan forarbejde ris til andre, mere interessante fødevarer.

Eksempler er stegte ris, grillede ris, kyllingegrød eller andre fødevarer. Hvis et lille barn ikke kan lide almindelig ris, så giv dit lille barn nogle lækre kogte ris fra deres mor. Denne metode kan bruges som en måde at overvinde småbørn, der har svært ved at spise ris.

2. Ikke den eneste kilde til kulhydrater

Ris indeholder kulhydrater, som det lille barns krop har brug for for at forblive energisk og sund. Husk dog, at ris ikke er den eneste kilde til kulhydrater for ham.

Hvis din lille er tilbageholdende med at spise ris, så prøv at give kulhydrater fra andre fødevarer. For eksempel brød, nudler, kartofler eller havregryn. Prøv derefter langsomt at give risindtaget tilbage.

3. Sæt et godt eksempel

Hvordan man skal håndtere børn, der ikke vil spise ris, kan også være et godt eksempel for ham. Har du nogensinde hørt ordsproget " Børn ser , børn gør" . Ifølge Indonesian Pediatrician Association (IDAI) påvirker forældres spisevaner børns vaner.

Hvis forældre er tilbageholdende med at spise grøntsager, for eksempel, kan børn efterligne dem. Nå, det samme kan ske med risindtaget. Vær med andre ord opmærksom på, om mor eller far har en kræsen spisevane. Hvis det er tilfældet, er chancerne for, at din lille vil efterligne denne vane.

Læs også: Riserstatning for et sundere liv

4. Giv ikke for meget mælk

Grundlæggende er mælk god til at opfylde dit lille barns ernæringsmæssige behov. Den ting at huske, skal moderen være opmærksom på det givne beløb. Er der for meget, kan det gøre barnet for mæt, så de er dovne til at spise. Det er det, der kan gøre det svært for småbørn at spise ris.

IDAI anbefaler at efterlade et mellemrum mellem måltiderne på omkring tre timer. Målet er at skabe en cyklus af sult og mæthed, så børn spiser nok, når det er tid til at spise.

5. Giv med den rigtige portion

Hvordan man håndterer småbørn, der har svært ved at spise ris, kan også være gennem disse tips. Undgå at give børn madportioner, der er for store. Da han ikke er færdig med maden, går moderen ud fra, at den lille ikke kan lide ris. Faktisk er det ikke fordi de kan lide det eller ej, men fordi barnet føler sig mæt.

6. Tving ikke småbørn

Hvis småbørn har svært ved at spise ris, bør mødre ikke tvinge dem til at spise det. Lad lysten til at spise ris komme fra sig selv. Hvis de viser tegn på ikke at ville spise ris (dækker munden, græder eller vender kokosnødden væk), skal du vente i cirka 10-15 minutter. Herefter skal du tilbyde det tilbage uden at tvinge det.

Læs også : Barn svært at spise? Her er, hvordan du overvinder det

Hvis denne metode heller ikke virker, bør moderen afslutte spiseprocessen. Lad dog din lille bestemme mængden af ​​ris, han vil have, hvis ovenstående metode virker.

Vil du vide mere om, hvordan man håndterer småbørn, der har svært ved at spise ris? Du kan spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Mor kan også tjekke sig selv til det valgte hospital. I forvejen lavede du en tid hos lægen i appen Så du skal ikke stå i kø, når du kommer på hospitalet. Praktisk, ikke?



Reference:
Familielæge. Tilgået i 2021. Når dit lille barn ikke vil spise
IDAI. Tilgået i 2021. SVÆRT FODRING HOS BABYER OG BØRN
IDAI. Tilgået i 2021. Kræsen mad
IDAI. Tilgået i 2021. Håndtering af fodringsbesvær hos små