Disse 4 påvirkninger på kroppen, når du springer morgenmaden over

, Jakarta - Har du for vane at springe morgenmaden over hver dag? Du er ikke alene, faktisk har mange mennesker denne vane. I Amerika springer omkring 25 procent af befolkningen altid morgenmaden over om morgenen. Stort set, ikke?

Ifølge nogle eksperter er morgenmad valgfrit. Så længe vi spiser sund mad i løbet af dagen, er det ikke et stort problem at springe morgenmaden over. Hvis du føler dig sulten om morgenen, så spis en sund morgenmad. Men hvis du ikke føler dig sulten, og ikke føler behov for morgenmad, så lad være med at spise det. Så simpelt som det.

Der er dog også nogle eksperter, der mener noget andet. Ifølge undersøgelser kan det have flere negative effekter på kroppen at springe morgenmaden over. Så hvad er virkningerne af at springe morgenmaden over?

Læs også: Tag et kig på 5 milliardær morgenmad om morgenen og deres fordele

1. Øger risikoen for fedme

For dem af jer, der er bekymrede for overvægt, føles det som om, at du skal være angst. Studer i Arabisk tidsskrift for ernæring og motion , at springe morgenmaden over er forbundet med risikoen for at blive overvægtig eller fede hos børn og unge i Saudi-Arabien.

Det modsatte gælder, de, der regelmæssigt spiser morgenmad, er forbundet med en reduceret risiko for at blive overvægtige eller fede. Men på grund af den svage karakter af observationsstudier siger eksperter, at yderligere undersøgelser er nødvendige for at bevise dette.

2. Øger risikoen for hjerteproblemer

Virkningen af ​​at springe morgenmaden over kan også målrettes mod vitale organer såsom hjertet. Ifølge en undersøgelse fra Harvard University har mænd, der springer morgenmaden over, 27 procent større risiko for at få et hjerteanfald eller hjertesygdom end dem, der spiser morgenmad.

Selvom den nøjagtige årsag endnu ikke er kendt, formoder forskere, at ophold i fastende tilstand i længere tid kan udløse fysisk stress og få kroppen til at arbejde hårdere, hvilket fører til ændringer i stofskiftet.

"Ændringer i hormoner for at hjælpe med at opretholde blodsukkerniveauet og en tendens til at tage på i vægt hos patienter, der springer morgenmaden over, er blevet forbundet med hjertesygdomme," forklarer Christian J. Gastelum, MD, en endokrinolog ved PIH Health i Whittier, Californien, USA .

Læs også: 5 bedste madvalg til morgenmad

3.Ikke produktiv

Virkningen af ​​at springe morgenmaden over kan også gøre os uproduktive og vanskelige at koncentrere os. Årsagen er, at kroppen, især hjernen, ikke har "brændstof" til aktiviteter eller arbejde, hvis du ikke spiser morgenmad.

Husk, at hjernen har brug for glukose for at fungere optimalt. At løbe tør for glukose eller et fald i blodsukkeret fra en langvarig fastetilstand påvirker den kognitive funktion.

Derfor kan vi ikke tænke klart som normalt. Dette vil reducere den daglige produktivitet. For eksempel mistet fokus, så du glemmer det arbejde, der skal udføres.

4. Øget kortisolhormon

Ifølge en undersøgelse fra 2014 fra University of California havde kvinder, der sprang morgenmaden over, højere niveauer af cortisol (stresshormonet) under forskellige tests i løbet af dagen sammenlignet med kvinder, der spiste morgenmad. Derudover havde kvinder, der sprang over morgenmaden, også højere blodtryksresultater.

Ifølge forskere øger kombinationen af ​​at springe morgenmaden over og at opleve kronisk stress en persons risiko for at udvikle kardiometabolisk syndrom.

Læs også: Start din morgen med en sund og energisk morgenmadsmenu

Nå, valget er dit, vil du have morgenmad eller ej? Vil du vide mere om fordelene og virkningerne ved at springe morgenmaden over på kroppen? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Ingen grund til at forlade huset, du kan kontakte en ekspert læge når som helst og hvor som helst. Praktisk, ikke?



Reference:
KnE Publishing Platform - Arab Journal of Nutrition and Exercise. Tilgået 2020. Virkningen af ​​at springe morgenmaden over på kropsvægten af
Børn og unge i Saudi-Arabien; En systematisk gennemgang
Reader's Digest. Tilgået 2020. 12 ting, der sker med din krop, når du springer morgenmaden over
Forebyggelse. Tilgået 2020. 6 ting, der skete, da jeg holdt op med at spise morgenmad
Healthline. Tilgået 2020. Er det dårligt for dig at springe morgenmaden over? Den overraskende sandhed