Hævet hals, overvind med disse 9 måder

, Jakarta - Af de mange sygdomme, der kan angribe halsen, er pharyngitis en tilstand, man skal være på vagt over for. Pharyngitis er betændelse eller betændelse i svælget, et af organerne i halsen.

Dette organ forbinder hulrummet bag næsen med bagsiden af ​​munden. Når en person har pharyngitis, vil halsen føles kløende, svær at sluge og få halsen til at svulme. Så hvordan skal man håndtere en hævet hals på grund af pharyngitis?

Før man går videre med, hvordan man håndterer en hævet hals på grund af pharyngitis, er det godt at kende årsagen. I de fleste tilfælde er faryngitis forårsaget af en virus. Denne sygdom kan dog også være forårsaget af bakterier, såsom gruppe A. bakterier streptokokker. Pas på, pharyngitis forårsaget af denne virus kan være smitsom.

Læs også: Kan komme sig af sig selv, hvornår anses pharyngitis for at være farlig?

Spredningen af ​​denne sygdom kan ske gennem luften, såsom indånding af spytdråber eller næsesekret frigivet af den syge. Derudover kan overførsel af pharyngitis også ske gennem genstande, der er blevet forurenet af vira og bakterier.

Kend symptomerne på faryngitis

Symptomer forårsaget af denne sygdom er ikke kun en eller to tilstande. Fordi, når en person har pharyngitis, kan han opleve symptomer som:

  • Pharyngitis har flere symptomer, der ofte opstår. Symptomer, der ofte optræder ved pharyngitis inkluderer:

  • Hævet hals

  • Kløende og tør hals.

  • Kropstemperaturen stiger.

  • Svaghed og smerter i leddene.

  • Ingen appetit.

  • Smerter i øret.

  • Når strubehovedet blotlægges, bliver stemmen hæs eller hæs. Ved undersøgelse bliver svælget rødt og tørt og har et glasagtigt udseende og er beklædt med slimsekret.

  • Hoste.

  • Forkølelse og nysen.

  • Svimmel.

  • Kvalme.

Læs også: Kløende hals og synkebesvær, pas på faryngitis

Sådan overvindes faryngitis

Tilbage til spørgsmålet ovenfor, hvordan håndterer du en hævet hals forårsaget af denne sygdom? Dybest set, for at halsen kan vende tilbage til sundhed, skal denne sygdom uundgåeligt overvindes til afslutning.

Nå, behandlingen af ​​pharyngitis udføres baseret på årsagen. Hvis det er forårsaget af en virus, så kan uafhængig behandling udføres derhjemme for at genoprette tilstanden, indtil immunsystemet besejrer infektionen. Nå, her er nogle måder at behandle pharyngitis på:

  1. Ryg ikke, da dette vil gøre pharyngitis værre.

  2. Undgå at spise krydret, varm og fedtet mad.

  3. Drik mere væske for at rense halsen.

  4. Drik masser af varme drikke.

  5. Tag smertestillende håndkøbsmidler, såsom paracetamol og ibuprofen for at lindre ondt i halsen.

  6. Spis varm bouillon.

  7. Gurgle med varmt saltvand.

  8. Tag sugetabletter, for at lindre ondt i halsen.

  9. Brug en luftfugter indendørs.

Læs også: Har du ondt i halsen? Undgå disse 5 fødevarer

Terapi hos personer med viral pharyngitis kan gives aspirin eller acetaminophen for at hjælpe med at reducere ømhed og smerter i halsen. Patienter rådes til at hvile hjemme og drikke nok. Brugen af ​​antibiotika har ændret rutinebehandlingen af ​​akut bakteriel pharyngitis i de senere år. Dette resulterer i et kortere sygdomsforløb og en reduceret forekomst af komplikationer.

Vil du vide mere om problemet ovenfor? Eller har andre helbredsproblemer? Hvorfor kan du spørge lægen direkte gennem ansøgningen . Gennem funktioner Snak og Stemme/videoopkald , kan du chatte med erfarne læger uden at skulle forlade huset. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!