2 naturlige ingredienser, der kan behandle forbrændinger

, Jakarta – Forbrændinger opstår ofte på overfladen af ​​huden og gør en person ivrig efter at fjerne dem. Der er mange faktorer, der kan forårsage forbrændinger, lige fra at sprøjte olie under madlavning, at blive ramt af en motorcykeludstødning, at blive forbrændt af en cigaret, at blive udsat for et strygejern, til at blive udsat for direkte sollys for længe.

Når du har en forbrænding, vil det beskadigede område af huden producere et protein kaldet kollagen, som fungerer til at reparere den del af huden. Kollagen, der "virker", vil føles fortykket og have en anden farve end resten af ​​huden. Det er det, der får forbrændingsar til at se karakteristiske ud.

Grundlæggende er forbrændinger kendetegnet ved deres sværhedsgrad. Der er førstegrads-, andengrads- og tredjegradsforbrændinger. Når du oplever denne tilstand, er førstehjælp nødvendig for at behandle såret. Normalt er det dog kun førstegradsforbrændinger, der kan behandles derhjemme, mens anden- og tredjegradsforbrændinger kan kræve hospitalsindlæggelse.

Læs også: Barn ramt af forbrændinger? Behandl på denne måde

Den første hjælp, der kan gøres, når man oplever forbrændinger, er at vaske den skadede hud med rent rindende vand. Gør det i 20 minutter, og læg derefter den skadede del i blød i køligt vand i 15 minutter. Derefter påføres en antibiotisk salve på det skadede område. Hvis det er nødvendigt, kan du dække eller beskytte den brændte hud med steril gaze. Men husk, lad være med at komprimere huden for ofte med koldt vand, for det kan få irritationen til at blive værre.

Ud over antibiotisk salve kan du supplere behandlingen af ​​forbrændinger ved at bruge naturlige ingredienser derhjemme. Hvilke naturlige ingredienser kan bruges til at behandle forbrændinger?

1. Aloe Vera

En af de naturlige ingredienser, der er kendt for at være effektive til behandling af forbrændinger, er aloe vera. Årsagen er, at denne plante siges at have anti-inflammatoriske egenskaber, fugter huden, forhindrer vækst af bakterier og hjælper med sårheling. Ikke nok med det, aloe vera gelen er blevet undersøgt og bevist at være effektiv til behandling af forbrændinger.

Læs også: Slip af med ar med disse 7 naturlige måder

Før du påfører aloe vera gel, skal du sørge for at rense det skadede område først. For maksimal fordel, prøv at bruge ægte aloe vera gel. Hvis du bliver tvunget til at bruge kunstige aloe vera-produkter, skal du vælge den type produkt, der har et højt indhold af aloe vera.

2. Honning

Udover aloe vera kan forbrændinger også behandles ved at påføre honning på det beskadigede hudområde. Honning er kendt for at have anti-inflammatoriske, antibakterielle og svampedræbende egenskaber. Dette gør honning til en naturlig ingrediens, der menes at hjælpe med at behandle forbrændingsar på huden. Men normalt bruges honning til at behandle mindre forbrændinger.

Ting at undgå

Selvom der er naturlige ingredienser, der kan hjælpe med at helbrede forbrændinger, betyder det ikke, at denne tilstand kan behandles skødesløst. Desuden er der en myte, der siger, at forbrændinger kan behandles ved at påføre tandpasta. Faktisk er det ikke bevist, og i stedet for at helbrede kan forbrændinger faktisk blive værre.

Læs også: 3 førstehjælpsforbrændinger, der gik galt

Det kemiske indhold i tandpasta kan faktisk irritere huden og føre til infektion. Bortset fra tandpasta bør madolie eller kokosolie heller ikke påføres forbrændinger. Årsagen er, at olie har varmebestandige egenskaber, der kan få huden til at blive ved med at brænde.

I stedet for at være forvirret og skødesløs i behandlingen af ​​forbrændinger, så prøv at spørge lægen i ansøgningen lige! Du kan kontakte lægen via Video/Vocie Call og Snak . Få tips til håndtering af forbrændinger og anbefalinger til salver og smertestillende midler fra en betroet læge. Kom nu, Hent nu i App Store og Google Play!