Hvad er fordelene ved at sterilisere katte?

, Jakarta – For katteejere lyder sterilisering måske ikke fremmed. Denne procedure er ofte en mulighed for at forhindre visse ting, såsom at have for mange børn til kampe mellem katte, der opstår på grund af kamp om en partner. Faktisk har hankatte, der ikke er blevet kastreret, en trang til at finde en mage, og omvendt.

I nogle tilfælde kan der kun være én hunkat blandt to eller flere hankatte. Hvis det er tilfældet, kan kattene kæmpe mod hinanden for at "markere territorium" mod hunkatten. Dette kan også øge risikoen for, at en hunkat bliver gravid og føre til et ukontrolleret antal katte. Bortset fra disse grunde kan sterilisering af katte også give sundhedsmæssige fordele. Hvorfor det?

Læs også: Kend ins og outs ved at passe killinger

Fordele ved kattesterilisering

Sterilisering af katte er faktisk ikke kun nyttig til at kontrollere graviditet og antallet af katte. Ydermere viser det sig, at dette kan give sundhedsmæssige fordele for katte, både han- og hunkatte. Hvad er fordelene ved at sterilisere katte?

Sterilisering på hankatte

Sterilisering kan udføres på han- og hunkatte. Sundhedsmæssige fordele kan også opnås, så længe steriliseringen udføres på den rigtige måde og på det rigtige tidspunkt. Der er flere fordele ved at kastrere hankatte, herunder:

1. Sænker risikoen for testikelkræft.

Hankatte, der er blevet kastreret, siges at være mindre tilbøjelige til at udvikle testikelkræft. For at få disse sunde fordele, anbefales det at foretage kastreringsprocessen, før katten er 6 måneder gammel.

2. Undgå skade

Som tidligere nævnt kan hankatte kæmpe mod hinanden om en hunkat. Når du kæmper, er der mulighed for, at din kat kommer til skade eller kommer til skade. Tja, ved at sterilisere kan risikoen for slagsmål mellem katte undgås, så risikoen for skader og katten kommer til skade også bliver mindre.

3. Sænke risikoen for sygdom

Sterilisering kan også reducere risikoen for sygdom hos kæledyrkatte, hvoraf en er infektionssygdomme. At sterilisere din kat kan mindske din risiko for sygdomme som katteleukæmi eller FIV.

Læs også: Farer ved katteridser, der skal holdes øje med

Sterilisering på hunkatte

Udover hankatte kan sterilisering af hunkatte også give sunde fordele. Der er flere fordele, der kan opnås ved denne procedure, herunder:

1. Sænker risikoen for tumorer

Sterilisering siges at reducere risikoen for tumorer hos hunkatte. Denne procedure kan hjælpe med at sænke hunkattens risiko for at udvikle brystkirteltumorer. Denne sygdom skal ikke undervurderes, fordi hunkatte ofte siges at dø af mælkekirteltumorer eller kræft. Sterilisering kan også sænke din kats risiko for at udvikle ondartede tumorer i æggestokkene og livmoderen.

2. Forebygger infektion

Sterilisering af hunkatte kan reducere risikoen for pyometra. Denne sygdom opstår, fordi der er en alvorlig infektion, der udvikler sig i kattens livmoder.

3. Fødselskomplikationer forsvinder

Når hunkatten er kastreret, vil hun ikke længere være i stand til at blive gravid og føde. Det betyder, at katten sandsynligvis ikke vil opleve alvorlige komplikationer under fødslen, der kan være livstruende.

Læs også: 6 tips til at bevare kæledyrkattes sundhed

Ud over sterilisering kan opretholdelse af kattens sundhed også ske ved at give specielt foder og vitaminer. Du kan købe sunde foderprodukter og vitaminer til kæledyrkatte gennem applikationen . Med leveringsservice vil ordrer på pelskammerater blive leveret til dit hjem med det samme. Kom nu, Hent Ansøgning nu i App Store og Google Play!

Reference:
kattetid. Tilgået 2021. Her er nogle af de sundhedsmæssige fordele ved at sterilisere eller kastrere din kat.
Hills Pet. Tilgået i 2021. Fordele ved at kastrere en kat.